icon

Dvojmesačné dieťa sa v noci divne budí

14. dec 2021

Ahojte baby, aj vám to robia deti ? Po kúpaní každý večer sa moja 2m napapa, sme na umelom okolo ôsmej, a ďalšiu papu má až okolo tretej- štvrtej. No lenže od jednej cca, sa huhňá- vyberie si ruky z ulitky, mrvi sa, vydáva zvuky nie plač ale také akoby mrncanie a hukanie, idem ku nej a oči má zatvorené.. toto ma strašne unavuje že kým reálne sa ideme prebaliť a najesť, vstávam ku nej 10 krát a buď jej dám ešte vypadnutí cumel alebo jej balím ruky späť.. poraďte čo s tým

andreatytler
14. dec 2021

Preco krmis o 3:00 - 4:00? Zacne vtedy plakat? Alebo mas to len tak nastavene?
Neskusila si nakrmit o tej 1:00? Nespala by potom pokojne dalej dalsich 4-5 hodin?
To mrvenie, mrncanie a mavanie rukami pri pripada ako prve znaky hladu. Aj ked neviem ci by cakala 2-3 hodiny hladna....

jane1987
14. dec 2021

Toto robil aj nas a trvalo to minimalne mesiac, babatka maju take obdobie, my sme ho volali vtedy maly pterodaktyl.

blondie333
14. dec 2021

@jane1987 my tiez volame nasho 6tyzdnoveho dinosaurik 🙂 tiez robi taketo zvuky pocas spanku. Oci zatvorene, hladny isto nie je,… zvuky neskutocne😀 od startovania starej vetriesky po dinosaurie mlada😀

zanetakovacsova
14. dec 2021

Naša má 4 mesiace a robí to odkedy je doma 😃neviem čo to je dáko sme nehľadali hlbší význam lebo to vstavanie je síce ťažké ale napapá sa a potom je spokojná 😇

elzus
14. dec 2021

Ja som myslela ze mame v spalni stareho chlapa. Tie zvuky zvuky. Somranie,vzdychanie 😂 tiez som sa furt budila ci je ok. A on si spal a vydaval zvuky.

jane1987
14. dec 2021

@blondie333 hej, hej len to nase mimco to robilo kolkokrat aj celu noc a spal pri tom ...my uz nie 😆 ono fakt sa treba nastavit, ze to babo sa meni v podstate neustale, kazdy den nove podnety, ktore spracovava ta jeho hlavicka ..nove zvuky a obrazy, ktore sa snazi napodobnovat ...a s tym spankom, no ten sa vyvija stale. Ked si uz myslim, ze je dobre, tak znova spi do 2hej rana a je veselo hore alebo sa hockedy prebudi s placom alebo idu zuby alebo zacne liezt,.... 😆😆😆 Husenkova dráha 😊

autor
14. dec 2021

@andreatytler myslis že jej mám dať najesť hneď ako počujem tieto zvuky? Neskúšala som to ešte, napríklad včera jedla o po 8 večer, o 1 ráno začala toto robiť ale stále pri Tom mala zatvorene oči, a jesť sme nakoniec šli o 3.. máme to takto nastavené od začiatku, ona od jednej neplače, len sa mrvi, vyťahuje ruky čo mala zabalene, a povzdychava či mnauci.. a potom to máme tak že keď sa o tejto 3-4tej naje, potom už ide na tie 3,5 hodinové intervaly ako cez deň, že počas noci vynechaakoby jedno kŕmenie.. a to som ti čítala že je v pohode a mnoho detí to tak má, tak teraz neviem

lilly2303
14. dec 2021

Náš vydáva tieto zvuky od začiatku, do toho sa ešte aj pučí, mľaská a stene a niekedy to robí aj celú noc. A zhruba 2 týždne odmieta spávať v perinke a to je ešte boj. Kým zaspí sa aj 10 krát zobudí lebo sa vyfacka rúčkami a v noci pri kŕmení tiež s nimi šermuje a vždy sa tým prebudí, už sme z toho niekedy na prášky 😔 snáď to rýchlo prejde, treba len vydržať 🙂

ichbinich
14. dec 2021

Ano, ano, ja som to volala prdiaca hodina 😀
Lebo okrem kadejakych zvukov moje deti aj tlacili a prdeli 😀
Bohuzial, pomoze iba pockat... je to iba faza... kym pride dalsia 😉 😀
Ano, je to extremne unavne, ja uz ani neviem, ako som prezila pri mojich "nespacoch"... Ale nejak som prezila, no.

andreatytler
14. dec 2021

Niektore babtka su velmi hlucne v spanku.
no, skus ponuknut flasu o jednej a uvidis ci vobec bude chciet jest. Nam radili krmit na poziadanie a hned pri prvych znakoch hladu ako je mrvenie, mlaskanie, mavanie rukami, ale ak som ponukla flasu hned, tak ju nechcel lebo bol este stale v takom polospanku a mrvil sa este dalsiu pol hodinu a az potom ked zacal plakat tak zacal aj pit.
Pozri, ak sa naje o 1:00 a hned zaspi, mozes spat aj ty. Ale ak chces drzat svoj rezim a vynechavat jedno krmenie, tak len vydrzat ako radia baby. Kazde babo je ine ale v 2 mesiacoch sa mi zda priskoro mu nastavovat rezim a treba krmit na poziadanie.

autor
14. dec 2021

@andreatytler práveže si myslím že kŕmenie na požiadanie je ok, ak papa materské mlieko. Umrel mlieko by malo mať časové rozostupy keďže je ťažšie na trávenie, to so máš docitala tu na mk. Že aspoň 3 hodiny.. tak neviem teda, akože nieje to že striktný režim, ale pozdejsie ho bude musieť mať a potrebovať, nemáme ani nejaké extra rituály len to že večer sa kúpeme.. a pripravujem ho na to že v noci sa má spat

autor
14. dec 2021

*umelé mlieko

andreatytler
14. dec 2021

No ja viem tak ze krmi sa na poziadanie aj pri umelom, len vtedy treba sledovat vahu, lebo sa moze z neho pribrat.
Vies, tak male deti priberaju a rastu narazovo a teda aj nutnost jest sa meni a hlavne je ich zaludok tak maly ze to velmi rychlo stravia. Aj ked v 2 mesiacoch uz je babo dost velke. Myslim ze si uz kludne moze zacat sam urcovat rezim... u nas to zacalo asi v 2 mesiacoch.

evkasus
Autor odpoveď zmazal