Dvojročné dieťa vie čítať
Mamičky mám otázku dnes má dcérka prekvapila ma 2 roky a vie čítať do dnešného dňa sme to netušili nikto ju to neučil. Odkukala to z rozprávok stretli ste sa s tým niekto? Pozná celu abecedu a vie čítať - sama sa to naučila som v soku.
@danielitta6 Je montessori škola vhodná pre moje dieťa?
Aké bude dieťa, ktoré chodilo na montessori školu?
Odpoveď je jednoduchá: bude to nezávislá, praktická osoba so silným vedomím svojho ja. Bude schopné improzivácie a používania tvorivosti pri práci, učení a v živote ako zdravý, mysliaci jedinec. Prácu nebude vnímať ako niečo nepríjemné. Bude mať pozitívny prístup k chybe: pretože každý robí v živote chyby, poučí sa z nej a už ju nezopakuje. Bude hrdé na to, že pre seba dokáže urobiť niečo samé. Získa kladný postoj k životu a výzvam.
Tieto rysy mu zostanú po celý život.
Cela ja je po mne.
@silverrko inak tak ako opisujes moze byt aj to dieta co nenavstevovalo montessori skolu....
montessori sa mi tiez pacilo a aj sa mi paci, ale moja dcera vsetky tieto montessori aktivity vynimka prelievania vody a presypania inych veci , odignorovala, nechala som to tak a nechala ju sa hrat tym stylom a tak ako sa chce.... nezavisle dieta mozes vychovat aj tym ze sice sa mu venujes ale nevyplnis kazdu jeho volnu minutu al. sekundu...a budes ho sice podporovat ale nechas ho robit aj vlastne rozhodnutia aj chyby...
@silverrko, nehovorim ze je to vas pripad. Inak my mame tiez taky pocitac, zapne sa a hovori, POd sa ucit a hrat, vyber si co chces robit. Dcera ho okamzite zabuchla, ma 8 a dodnes neznasa autoritu. Syn ho pristotu znefunkcnil uz uplne. 🙂 Nie vazne, znaa ma 4 rocneho, IQ ma na 8, hovori 2 cudzimi jazykmi, hoci slovensky tazko (je Slovak) a ma problemy v kolektive, nerozumie si s detmi, lebo aj matematiku zvlada na urovni 8 rocneho dietata. Takze maju podozrenie na Aspergera, jasne su tam zrejme aj ine okolnosti. Tiez som kedysi v dobrom zavidela take uzasne ucenlive dieta, kedze mojej sa ucit nechce, celkovo chce robit len to, co sa jej chcem nie co chcu ini. Ale mame za sebou vsetky vysetrenia, je v poriadku, uci sa dobre ucitelka ju chvali, tak som uz kludnejsia. Ja ajked som ju z knizky ucila zvieratka, naschval s usmevom ukazovala zle, len aby som jej dala pokoj 🙂 A nie su vsetky deti take genialne, len ono to byva tak, ze moze byt super sikovne v skole, no po inej stranke to pokrivkava. Kamoskin syn sa naucil sam citat 4 rocny, aj je velmi sikovny, no cirkusuje doma strasne ako nasa a ma 10, proste velmi narocne dieta a nasa je taka ista, a nic sa nenaucila popredu, cize deti su velmi specificke a mozes sa venovst naplno, a dieta o to nestoji, dalsie sa naopak nauci same.
@silverrko urcite vyskusaj...podla mna su to super aktivity, ale ja som toho nechala kedze by to znamenalo ze ju budem do toho nutit a to som nechcela.... i ked teraz sa budeme niekt. veciam vratit bez ohladu na to ci chce alebo nie kedze ma zrakovu vadu...a musime urcite veci trenovat...
@silverrko pozor,montessori mam rada,ako prvorodicka som o tom paru nemala,teraz pri druhej to vyuzivam naplno.Velmi sa mi paci pristup aj principy,dieta to zabavnou formou rozvija a nase neskutocne bavi.Starsia je prvym rokom skolkarka,poznam velmi vela mamin ktore maju dieta v montesorri skolkach.Tam by som uz aj po rozhovore s nimi taka rozhodna nebola.Po prve,nie kazda skolka ktora sa tvari montesorri je aj taka a deti su naozaj rozne,zalezi od caharakteru,nie je to skolka pre vsetkych.uz ked som spominala sestru ako ucitelku,zrovna vcera mi volala a bavili sme sa o jednej konkretnej montessori skolke - dostala ucit deti ktore skolku vysli a je to katastrofa,zrazu prisli do realneho sveta a nevedia si rady.Pretoze montessori skolok je milion ale zakladnych a strednych skol...tie deti su teraz v panike,tam by vam vedela narozpravat ...uz je aj velmi vela studii ohladom takeho vzdelavania.Ale ako som pisala,zboznujeme montessori hry a velmi som tomu rada
No niektoré detičky su sikovne abecedu sa naučia rychlo ... tiez sme to mali tak ze v 2 rokoch poznala celu abecedu ... teraz ma 4 a mame problem v skole ze vie prečítať ale učiteľka od nich chce aby citali po pismenkach ona hodi rovno slovo .. nevie sa k tomu vratit a prečítať napriklas slovo M-A-T ale prečíta rovno Mat ... ak by sa niekto čudoval sme v irsku tak uz chodi do skoly

@danielitta6 keby nezalozim temu nedozviem sa o montessori metodike a pod veciach.Tak napriklad taketo veci mi prisli do sprav za kt.dakujem a podakovala som.O posmesky som nestala ale o rady ako dalej.