Extrémne suchá pokožka u dvojmesačného bábätka
Pekný deň prajem.Náš 2mesačný synček má veľmi suchú pokožku celého telíčka.Skúsali sme olivovi olej,modru indulonu-ktorá je aj tak dosť mastná ale pokožka to vpila a opäť je suchá.Máte nejaké overené krémy,maste,oleje ktoré Vám a Vašim detičkám pomohli?Poprosila by som Vás o radu,typi na kozmetiku alebo babské recepty.Ďakujem Vám krásne za odpovede
@pribinak Ďakujem krásne za radu,o týždeň ideme na poradňu tak ju o to poprosím.Ďakujem krásne za radu
Dovtedy kludne vyskusaj aj olivovy olej prismo do vody pri kupani, efekt ako balneum
@zuzka251 Ďakujem.To ma nenapadlo.Stále som ním drobca len po kúpeli potierala.Ďakujem vyskúšame pokiaľ si nedáme predpísať to Balneum.
@katarinka197 nám kožná poradila lipobase keď bol malý bábo. Kúpiš v lekárni aj bez receptu
@medulienka81 Ďakujeme.Lipobase som užívala aj ja,keďže som atopička(poradila mi to moja kožná lekárka).Ďakujem pekne za radu
@katarinka197 áno, my máme hroznú vodu a malý mal strašne suchú pokožku, až ho to svrbelo. Pekne to ukludní a odvtedy nemáme problém, našťastie. Premasťujem indulonou a na suchšie miesta masťou s kyselinou mliečnou z lekárne.
@fiafia pri prvom synovi sme ho vyskúšali ale akosi nám nepomohol.Uvidíme pri druhom,za vyskúšanie nič nedáme.Ďakujem za radu
@katarinka197 ahoj, nam velmi pomohla Linola. Bud pridat do kupela alebo rovno na pokozku ako sprchovaci gel. Da sa kupit bez predpisu ale u takeho malinkeho by som sa poradila s DR. My sme ju mali na predpis😊
dcéra mala až sa pokožka šúpala. Skončili sme u kožnej lekíárky. Predpísala zo dve mastičky, olej do kúpeľa a doporučila bábo kúpať max raz za týždeň....
@luciab987 Ďakujem,skusim sa s dr.poradiť aj o tejto Linole.Počula som o nej ale pri prvom sme ju neskušali.Prvý syn mal atopický ekzém ale to mal 7mesiacov.Verím že druhý drobček to taktiež nezdedí po mne
@deti95060810 V tejto dobe(corona virusu) verím že nebudeme musieť ísť ku kožnej a že to nejako poriešime s detskou dr.a s Vašimi radami.Ďakujem
Kyselina mliecna, namiesaju v lekarni. Ak Vam da pediatricka recept, tak bez doplatku. U nas pomohlo.
@katarinka197 excipial U lipolotio, uzivame od narodenia,dokonca aj ja pouzivam,prijemna emulzia,pokozka nezostane mastna,ale taka vyzivena.
Všetke ste veľmi zlaté že sa podelíte o svoje skúsenosti,veľmi si to cením.Vyskúšame isto viacero variácii od Vás a na poradni sa poradíme s dr.Verím že niečo pomôže.Srdečná vďaka Vám za skúsenosti a rady
Ono každemu sadne niečo ine. Dcere najviac pomohol jojobovu olej do kupela, poradil nam to pediater. Jojobovy olej sa lahko vstreba, regeneruje kožu a nezapchava pory. Potom sme natieraly excipialom alebo biodermou.
@evamea dakujem vam krasne za radu.Ani som netusila ze nieco take existuje.Velmi pekne dakujeme.Taketo zdrave riesenia sa mi pozdavaju a verim ze mu aj pomozu.Srdecna vdaka za radu
@katarinka197 Dobrý večer aj my sme mali taký problém a ako píše pani vyššie tak vločkový kúpeľ by mal pomôcť stačí však keď kúpite vločky napr. v Dm a pomeliete vyjdú tak na viac krát ,lebo zloženie je také isté len budete mať na viac ako 6 kúpeľov 😊Alebo potom ak by nezabral tento čisto vločkový potom je ešte plus s konopným olejom to je priamo tiež na atopickú,suchú pokožku .Pekný večer
@natalinatali Dakujem krasne za radu.Clovek ani netusi kolko moznosti mame.Verim ze nieco pomoze.Dakujeme krasne za radu.
@katarinka197 nie je začo, verím, že pomôže. 🙂 niekedy nepomôže nič iné, len vyskúšať naozaj všetko.
@evamea za skusku nic nedame.Ved aj s bruskom sa trapil a nebol problem vyskusat toho viac.zaklad ze uz neboli a verim ze aj ta kozicka sa upravy.dakujem pekne

@katarinka197 nech Vám pediatrička predpise Balneum. To streknes do kúpeľa a tá bodá zostane takamastna. Na pokožke sa vytvorí taký jemný film. Je to uplnr super. Len musíš bábätko úplne jemne osušiť, akýsi ten Mastny film nezotrela