icon

Extrémne uplakané mesačné dieťa

13. jan 2026

Je tu, prosím, niekto kto mal extremne uplakane dieťa? Našej malej funguje len pohyb, najviac skákanie na fitlopte, inak mrnci, place/skreci skoro nepretržite, v najhorsom až ledva lapa dych. Co vám ešte pomohlo? Ma zmysel hojdacka? Alebo ešte niečo iné...? Mame hojdacie kresielko, čo sa hojda nohou, obcas pomoze, ale nic prevratne. A kedy sa to u vás zlepšilo alebo prešlo? Dakujem

Strana
z2
zara3
13. jan 2026

Kolko je malej?

krasneleto
13. jan 2026

@anonym_autor a viete dovod placu? hlad? prdy? kolika? reflux? deti cely den nerevu len tak z roztopase

autor
13. jan 2026
@krasneleto

@anonym_autor a viete dovod placu? hlad? prdy? kolika? reflux? deti cely den nerevu len tak z roztopase

@krasneleto keby som to vedela, tak to riešim...

regi95
13. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor áno 🙂 má 7 mesiacov a este stále to nepreslo. Je spokojná len na rukách, mala koliku, problém s prdkaním má dodnes. Mozno to bude aj u Vás bolestou brucha. Je na UM alebo dojcíte?
Nekupujte hojdacky, vyskúsali sme vsetko a nic ju neuspokojilo len nosenie. Áno, chrbticu mám uz v troskách. Drzte sa

autor
13. jan 2026
@regi95

@anonym_autor áno 🙂 má 7 mesiacov a este stále to nepreslo. Je spokojná len na rukách, mala koliku, problém s prdkaním má dodnes. Mozno to bude aj u Vás bolestou brucha. Je na UM alebo dojcíte?
Nekupujte hojdacky, vyskúsali sme vsetko a nic ju neuspokojilo len nosenie. Áno, chrbticu mám uz v troskách. Drzte sa

@regi95 u nás nosenie vôbec nepomáha, iba ten hojdavy pohyb, ako na fit lopte, hore dole. a ešte v nosiči dosť rýchlo zaspi... inak, ze moja pritomnost, to vobec. Ked ju len tak drzim, tak vzdy skreci. sme od narodenia na um.

regi95
13. jan 2026
@anonym_autor

@regi95 u nás nosenie vôbec nepomáha, iba ten hojdavy pohyb, ako na fit lopte, hore dole. a ešte v nosiči dosť rýchlo zaspi... inak, ze moja pritomnost, to vobec. Ked ju len tak drzim, tak vzdy skreci. sme od narodenia na um.

@anonym_autor rozumiem. Este mozete skusit D vitamin zmenit, dcérka z nich mala bolest brucha, stále bola nekludná, plakala, pri uspávaní tlacila brusko smerom nahor. Aj ona je od narodenia na UM. Je to tazké niekedy.

krasneleto
13. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kolika- plac na vecer, prdy- treba cvicit, brucho tvrde, zapcha- tvrde brucho nekaka, hlad- musis vediet kolko spapa, reflux- grcaci- po kazdom jedle vracia, skryty- iba place, nakolko kyselina splechne do krku a podrazdi... um- mozno jej nesedi a vsetko to prameni z toho...

belasy_motylik
13. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a koľko má? Je taká stále, či to bolo inak?

autor
13. jan 2026
@krasneleto

@anonym_autor kolika- plac na vecer, prdy- treba cvicit, brucho tvrde, zapcha- tvrde brucho nekaka, hlad- musis vediet kolko spapa, reflux- grcaci- po kazdom jedle vracia, skryty- iba place, nakolko kyselina splechne do krku a podrazdi... um- mozno jej nesedi a vsetko to prameni z toho...

@krasneleto keby to bolo také jednoduché, tak asi žiadne dieťa toľko neplace...

krasneleto
13. jan 2026
@anonym_autor

@krasneleto keby to bolo také jednoduché, tak asi žiadne dieťa toľko neplace...

@anonym_autor nehnevaj sa ale nikto ti nepise, ze je to jednoduche... co je ale faktom, ze deti neplacu len tak lebo sa nudia ... ma to nejaku pricinu, napisala som ti +- co by to mohlo byt. ja tvoje dieta nepoznam, nemozem cez diskusiu povedat, ze je to toto na 100%.

autor
13. jan 2026
@krasneleto

@anonym_autor nehnevaj sa ale nikto ti nepise, ze je to jednoduche... co je ale faktom, ze deti neplacu len tak lebo sa nudia ... ma to nejaku pricinu, napisala som ti +- co by to mohlo byt. ja tvoje dieta nepoznam, nemozem cez diskusiu povedat, ze je to toto na 100%.

@krasneleto ja viem, čo to môže byť, môže to byť aj nezrely nervový systém, ci to je to alebo ono, výsledok je, že place a nič na to nezaberá okrem pohybu. Preto sa pýtam, čo sa pýtam v úvodnom príspevku...

krasneleto
13. jan 2026
@anonym_autor

@krasneleto ja viem, čo to môže byť, môže to byť aj nezrely nervový systém, ci to je to alebo ono, výsledok je, že place a nič na to nezaberá okrem pohybu. Preto sa pýtam, čo sa pýtam v úvodnom príspevku...

@anonym_autor funguje iba pohyb na fitlopte... tak na nej skac... ostatne mechanicke pomocky robia iny pohyb...

autor
13. jan 2026
@krasneleto

@anonym_autor funguje iba pohyb na fitlopte... tak na nej skac... ostatne mechanicke pomocky robia iny pohyb...

@krasneleto jasne, 12 hodín denne mam skákať na lopte... hladam ine riesenia, aspon ciastocne. Zjavne si také dieta nemala.

krasneleto
13. jan 2026
@anonym_autor

@krasneleto jasne, 12 hodín denne mam skákať na lopte... hladam ine riesenia, aspon ciastocne. Zjavne si také dieta nemala.

@anonym_autor ja nie, kmotra vsetky tri... iba na rukach... a dovody som pisala vyssie, reflux, zle mlieky, kolika, prdy, inak vresky a novorodenec aktualne cely den hore

anne_mary2
13. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ahoj.. ano, v marci bude mat 4 , a stale je uplakana umrncana.. za vsetko.
Extremne narocne a kontaktne dieta co nespalo v kociku, v aute, nikde iba doma na rukach / casom so mnou na posteli/ lopta….. strasne trapenka… plackos je zial doteraz…..
Snazila som sa 3 roky tomu najst pricinu lebo predsa nejaka byt musiii…. ale nic, vobec nic jej nebolo, proste taka bola , taka je a obavam sa ze aj bude…. 💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️

alimummy
15. jan 2026

Takto pred rokom sme si prešli s malou peklom. Áno, plakala nonstop. S plačom, resp. vreskotom sa budila, s vreskotom zaspávala, nespala skoro vôbec (denne dokopy tak 10 hod a zvyšok bola hore), mega predráždená bola, nedokázala byť na brušku, úplne psychomotoricky stagnovala, skákali sme nonstop na lopte, nosili, spievali, riešili bruško, moju stravu, cvičili vojtovku, všetko možné robili a doteraz nechápem, že sme sa nezosypali a neublížili sebe alebo jej. Bolo to fakt peklo. K tomu všetkému ešte malá močila na litre, 20+ ťažkých mokrých plienok na deň, z tej dehydratácie brutálne zápchy, v 2,5 mesiaci hospitalizácia, kde sa nič neporiešilo. V štyroch mesiacoch sme sa dostali k detskej neurologičke, ktorá bola našou spásou. Problém bol v nedostatku magnézia. Ja som v tehu užívala vysoké dávky Mg kvôli zlým prietokom a po narodení už malej nestačilo to, čo prijala z MM, hoc som užívala magnézium v nižších dávkach aj naďalej. Takže sme začali dávať MagneB6 v ampulkách 2x2ml, postupne sme znižovali až vysadili Mg (pol roka užívala, dôležité dať ho medzi dvoma kŕmeniami kvôli vstrebateľnosti). Cca po mesiaci užívania sa prvýkrát zobudila bez plaču, postupne dráždivosť aj neustály plač ustali, prestala toľko močiť. A inak na bruško nám pomohla vláknina Beba. Dávali sme 2x denne do mliečka. Predávajú to v sáčkoch a 1 sáčok sú tak 4 dávky pre dojča. Prestali sme cvičiť vojtovku, lebo je to absolútne nevhodné cvičenie pre dráždivé deti, začali chodiť k inej detskej fyzio, ktorá nastolila správny postup. Poraďte sa teda so svojou pediatričkou. Nám to zachránilo dieťa a naše psychické zdravie.

autor
15. jan 2026
@alimummy

Takto pred rokom sme si prešli s malou peklom. Áno, plakala nonstop. S plačom, resp. vreskotom sa budila, s vreskotom zaspávala, nespala skoro vôbec (denne dokopy tak 10 hod a zvyšok bola hore), mega predráždená bola, nedokázala byť na brušku, úplne psychomotoricky stagnovala, skákali sme nonstop na lopte, nosili, spievali, riešili bruško, moju stravu, cvičili vojtovku, všetko možné robili a doteraz nechápem, že sme sa nezosypali a neublížili sebe alebo jej. Bolo to fakt peklo. K tomu všetkému ešte malá močila na litre, 20+ ťažkých mokrých plienok na deň, z tej dehydratácie brutálne zápchy, v 2,5 mesiaci hospitalizácia, kde sa nič neporiešilo. V štyroch mesiacoch sme sa dostali k detskej neurologičke, ktorá bola našou spásou. Problém bol v nedostatku magnézia. Ja som v tehu užívala vysoké dávky Mg kvôli zlým prietokom a po narodení už malej nestačilo to, čo prijala z MM, hoc som užívala magnézium v nižších dávkach aj naďalej. Takže sme začali dávať MagneB6 v ampulkách 2x2ml, postupne sme znižovali až vysadili Mg (pol roka užívala, dôležité dať ho medzi dvoma kŕmeniami kvôli vstrebateľnosti). Cca po mesiaci užívania sa prvýkrát zobudila bez plaču, postupne dráždivosť aj neustály plač ustali, prestala toľko močiť. A inak na bruško nám pomohla vláknina Beba. Dávali sme 2x denne do mliečka. Predávajú to v sáčkoch a 1 sáčok sú tak 4 dávky pre dojča. Prestali sme cvičiť vojtovku, lebo je to absolútne nevhodné cvičenie pre dráždivé deti, začali chodiť k inej detskej fyzio, ktorá nastolila správny postup. Poraďte sa teda so svojou pediatričkou. Nám to zachránilo dieťa a naše psychické zdravie.

@alimummy dik. Ja som tiež brala pomerne vysoké dávky magnézia a dosť dlho, skoro až do pôrodu, nikto mi nepovedal, že by som to uz mala vysadit

alimummy
15. jan 2026
@anonym_autor

@alimummy dik. Ja som tiež brala pomerne vysoké dávky magnézia a dosť dlho, skoro až do pôrodu, nikto mi nepovedal, že by som to uz mala vysadit

@anonym_autor tak je vysoko pravdepodobné, že to bude rovnaký dôvod, ako u nás. Zavolajte svojej pediatričke a poraďte sa. MagneB6 je voľnopredajný liek, nepotrebujete recept, ale odporúčam skonzultovať aspoň dávkovanie. Verím, že to pomôže aj vám. 🙂 Hlavne potom postupne znižovať dávku.

anonym_37a47b
15. jan 2026

@anonym_autor Trosku mimo temu, mne pan dr.nefrolog povedal, ze co sme si urobili, to mame, ze sa nemam stazovat. Staci??? 😆

anonym_c04a40
15. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ahoj, asi ti ine nezostava, mali sme to rovnako, len ruky a lopta, akonahle sme sadli na gauc hned plac. Nas mal este velmi rad babybjorn, mozno ti to za skusku stoji aspon na chvilku si odfuknut. Je to narocne ale preslo to casom (nepamatam kedy presne)

maryetta
15. jan 2026

Hmmm asi ta nepotesim. Moja dvera zaspavala na fitlopte vyse roka 😉
Kazdopadne aj to magnezium moze robit svoje. Ja som brala v prvom tehu a veru syn bol velmi nespokojny. Ale on mal aj reflux. Aj koliky....
ak potrebuje byt vo zvislej polohe tak zjavne. Takto alebo nosic. Vsetko raz prejde. Je to len obdobie. Nechapem preco sa hovori-spi ako babatko. Tie moje veru spanku neublizili ☹ narocne obdobie.....
prajem vela sil a troezlivosti. U nas sa to cca po 3 mesiacoch zacalo lepsit. Potom po pol roku. A po roku uz vykol byt "klud".
Nevieme ci skusas cvicit nozickami babatka. Ci dostatocne prdi. Odgrgne. Mozno ho tlaci brusko. Fakt skusat mozne aj nemozne. Jedno chce mat teplo. Ine zimu. Jedno kocik. Druhe ruky. Jedno chcelo cumel dalsie nie.
Jedno perinku a zavinute. Dalsie nie....
Chapem ze si zufala. Kto nezazil-nepochopi.

anonym_e9a712
15. jan 2026

@anonym_autor cumel nemá?Treba to spomenúť pediatricke kvôli tichemu refluxu.Kolko reálne place, lebo čerstvej mame sa to môže zdať veľa plaču.Zacina to po mlieku, alebo nevie zaspať, nevie si prdnúť, grgnut?Skús ju zavinut aj ruky dnu nech sa cíti bezpečne.Kolko cika aku ma stolicu?
Nemuselo jej sadnúť mlieko hľadaj príčinu s lekárkou nech jej nevybehne pruh od toľkého placu

alimummy
16. jan 2026
@alimummy

@alimummy ešte doplním, že aj naša mala reflux, niekedy grcla viac, inokedy menej, dokrmovala som UM, aj sme zo zúfalstva 3x zmenili mlieko, že či to nebude z toho. Vyhýbala som sa mnohým potravinám, hoci sa to neodporúča a mala by dojčiaca matka jesť všetko, ale keď už neviete z čoho dieťa toľko plače, robíte čokoľvek. Nespala nám ani v kočíku, ani v nosiči, ani v aute, nikde. Výkon bol ju vôbec uspať na fitlopte a keď sme chceli, aby sa vyspala, tak sme len skákali a skákali. Neskôr sa už dalo po zaspatí aj sadnúť na gauč, položiť v žiadnom prípade nie, zavinovanie neznášala. Vedela mi ešte byť pokojná na prsníku, takže som ju dojčila bežne aj hodinu, len aby bola chvíľu ticho. Do toho ešte ťažký popôrodný stav, ťažká anémia, nevedela som sa postaviť z postele ani ju udržať na rukách, ťažkosti s dojčením ako skoro u každej prvorodičky. Navyše 100 km od rodiny, boli sme na to sami dvaja s manželom a potom už len ja, keď chodil do práce. Kto zažil, pochopí náročnosť situácie. Nepíšem tu, aby som sa sťažovala, ale možno sa v tom niekto tiež nájde. Chcem len povzbudiť, že sa netreba nechať odbiť rečami, že to po troch mesiacoch prejde. Samé prejdú tak novorodenencké koliky, keď vyzreje trošku trávenie a pri nich dieťa neplače nonstop, väčšinou len po papaní a prevažne vo večerných hodinách. Deti plačú, keď im niečo je. Keď sú hladné, pokakané, unavené, bolí ich bruško. Ale ak preplačú celú svoju existenciu, to naozaj nie je ok a naozaj netreba čakať, že to prejde samé a konieckoncov si vyčkávaním ubližujeme samy sebe a aj detičkám, ktoré sa trápia. U nás sa chvalabohu príčina našla a magnézium vyriešilo skoro všetky problémy. Teraz má rok a je to šikovné usmievavé dietko, i keď vysokocitlivé a náročné.
Ja veľmi dúfam, že tieto info pomôžu mamičkám, ktoré sú na tom podobne ako sme boli my a tiež som hľadala informácie u lekárov, na odborných weboch, ale aj v diskusiách tu na modrom koníkovi, hoci som nebola jeho veľkým fanúšikom. Ale predsa len, osobné skúsenosti iných sú niekedy veľkým prínosom. 🙂

anonym_929d81
16. jan 2026
@krasneleto

@anonym_autor ty asi nechapes ze @krasneleto ti hovori ze mas hladat pricinu kvoli ktorej ti dieta place a tu v prvomrade zacat riesit tu, nie len tisit plac skakanim na fitlopte.. ked mi dieta place tak riesim to co mu je aby som mu ulavila od bolesti a nekomfortu

petulkahu
16. jan 2026

@anonym_autor To magnezko by som vyskusala, davaju sa aj vit. skupiny B na nerv.s. Ale hlavne HACKA, mna toto zachranilo.

curlyjanka
16. jan 2026

suhlasim s hackou, mozem jednu posunut.

autor
16. jan 2026
@anonym_929d81

@anonym_autor ty asi nechapes ze @krasneleto ti hovori ze mas hladat pricinu kvoli ktorej ti dieta place a tu v prvomrade zacat riesit tu, nie len tisit plac skakanim na fitlopte.. ked mi dieta place tak riesim to co mu je aby som mu ulavila od bolesti a nekomfortu

@anonym_929d81 a myslíš si, že som krkavcia mater a neriešim to? To je snáď jasne, ze každý hľadá príčinu... len ženy, čo to nezažili majú dojem, že to má veľmi jednoduché riešenia, preto ma to rozčuľuje.

anonym_a8b819
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_929d81 a myslíš si, že som krkavcia mater a neriešim to? To je snáď jasne, ze každý hľadá príčinu... len ženy, čo to nezažili majú dojem, že to má veľmi jednoduché riešenia, preto ma to rozčuľuje.

@anonym_autor ja myslim, ze ta len chceli povzbudit k tomu, aby si neprestala patrat po pricine. Urcite nejaka je aj ked sa vam to nakoniec mozno ani nepodari zistit. Musi to byt doma pre vas velmi stresujuce a narocne, prajem vam vela sil. Snad to coskoro prejde.

belasy_motylik
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor snažia sa ti tu mamičky pomôcť a určite by tu bolo ešte viac rád, len si dala veľmi neúplné info - koľko má dieťatko, či je ten stav náhly, alebo od narodenia, či si to už konzultovala s lekármi, s kým, aký bol výsledok ...

anonym_929d81
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor bud si ista ze sme si to tu zazili urcite takmer kazda.. ked ti dieta place a nevies preco.. a my ti nemame ako poradit ak nenajdes pricinu toho placu, nedala si absolutne ziadne info o tom ako papa, ako spinka, ako place, kedy place viac a kedy menej, kedy vobec neplace, co si skusila, co si neskusila.. proste nic.. bez takychto info ti tu nikto nema co poradit, iba to ze skac teda na fitlopte dalej

Strana
z2