icon

Fixácia na rodirov a správanie dieťaťa

limenka
10. nov 2016

Ahojte neviem ako sa mam postavit k veciam co predpokladam ze su bezne vo vyvoji dieta. Potrebujem uplne nestrane nazori.
Takze syn 3r chodil do skolky a bol velmi casto chory strom 5 dni a zase je chory. A mam problem nesmutocne vymysla az totakej miery je schopny na prechode si sadnut a vtomto pocasi a trucovat. Samozrejme vsemozne motyvujem aby slapal hoc len cestou domou zo skolky. Je to schopny spravit 20x a ja uz mam toho plne zuby a ide podpazuchu ako vrece zemiakov a kusok ho nesiem lebo huci ci vysvetlim alebo cokolvek spravim. A este sa sprava nepekne aj svojej 17mes setricke ona je este hlupucka a mysli ze je to hra casto ju prelieza a ponovom da na nu vankus a dusi. Co som ja v amoku strasne nakricala na neho 1x a ked som vsetko ako tak predichala. Vysvetlila ze to nesmie robit. A spravil to znovu ale uz som uplne vyhorela a sotila mu nazadok lebo presne vedel.co spravil smial sa ako truhlik. A toto spravil aj skolke mladsiemu chlapcekovy co som myslela ze infarkt chytim a sace deti nie vzdy ale nema rad ked nieco sa hra a kafre sa mu niekto dotoho. Ja ho ucim nech poviem ze nono ja sam sa hram lebo su tam 3 deti co maju cca 3r s mesacnym rozdielom vtriede. Ine su o dost mladsie a je dost dominatny. A este by som potrebovala radu tym padom ze je fasto chory je doma a potom nastup do skolky a rev pred dverami do triedy a to ho uz vodi muz dost dlho predsa fixacia na mna je vacsia. Ked aj nieco zle spravy nen8 som zastanca telesnich trestou no priznam sa ked moze na zdravy ublizit dostane po zadku ale to bolo asi 5x za 3r. Hlavne sa snazim s nim komunikovat a hovorit ze urcite veci sa nesmu robit a moze nekomu ublizit a prejde obdobie a zase taky isty.

Alebo mam zvazit navstevu nejakeho doktora lebo moja mama a nejake pribuzenstvo zenskeho rodu tvdi ze neni normalne ked nema povoli reval alebo proste tak strasne vymyslal. Ja nemam nikdy plan a ked je problem riesim za pochodu. Len neviem ci nerobim chybu dakde lebo mame tzv. NAROCNE DIETA odkedy sa narodil. Niekedy uz nevladzem prinom a to este aj mladsiu mam cele dni nastarosti. Pomoc ziadna vsetci pracuju a ked je so svokrom alebo s babkou nevedia ho zvladnut sami.
Robim chybu niekde alebo uz neviem.

pribinak
10. nov 2016

podla mna je to obycajna detska ziarlivost, nic viac, ak si nevies dat rady, skus par sedeni u detskej psychlogicky

co sa tyka toho, ze ublizuje mladsej sestre, tam treba, aby si bola velmi dorazna, nie hruba, ale dorazne, razne a jasne vysvetlit, ze toto nesmie a ako trest ho poslat prec s izby, ale aj za tym stat, ze bude prec z izby

glorikarebeka
10. nov 2016

@limenka ja robim tak,ked neposluchne davam do izby,nejaky trest napr,zakazem telku,neprecitam rozpravku,ale toto sme praktizovali od 1 roku akonahle zacala mala vnimat,ze spravila nieco zle.Ak si povolovala od malicka,ze proste si vydobil nieco placom tak teraz v 3 rokoch sa bude tazko nieco vysvetlovat,bitka nepomoze len to zhorsi skus este ked nieco spravi zle,ze si smutna aj slzu pusti a ucitelky ti nic nehovoria na jeho spravanie?

limenka
autor
10. nov 2016

@pribinak ked nieco spravy co nema posielam ho do svojej izby a dorazne som mu vysvetlila. 1x to spravil a ja som ratovala prvomrade dcerunech sa nesadusi.2x som strasny krik narobila a ked sa akokeby rehoce co som. Nebolo to dobre pozadku ale snazim sa ako viem viest ho k tomu ze musi aj dceru akceptovat a s tym ma problem dost dlho ale bonujeme. Na svoj vek je v niecom vyspeli asi ako kazde dieta ale toho Dr budem zvazovat. Nakolko aj riaditelka skolke mi naznacovaa aby som riesila niejake veci co ma robit ale tam som ja neni a ucitelka ja neviem co robi

sardinka336
10. nov 2016

@limenka u niektorých detí pomáha (ak začne trucovat na bezpečnom mieste, nie uprostred cesty...) proste odist a nevšimat si ho....Ja som to robila a robim mojim deťom 😀 😀 ked sa mi hodili o zem niekde v nákupáku tak som kludným hlasom povedala ,,tak čau,, a išla som pomaly preč...a oni sa zdvihli a utekali za mnou.
A s tým vankušom? Keby sa to velmi opakovalo tak chytim ten vankuš a dam mu ho ja na tvár z otazkou ,,páči sa ti to?,, ,,je ti to prijemne?,,...je to super?...asi nie ze....tak to nerob ani iným detičkám jasné?? ale treba to povedat s autoritou lebo ,,navrieskanie,, človeku sice ulaví ale nie u kazdeho dietata pomoze. Tak skus a uvidiš...
Kedze je dost doma tak doma musi mat rezim, pripravit mu nejake aktivity aby sa tolko nenudil.

limenka
autor
10. nov 2016

@glorikarebeka

Ked sa pytam nie a ked je chvilku klud nieco vyparati. Niekedy povolim ked je chory inokedy som razna a nepovolim a dam trest nie vzdy funguje. Vies mne s rodiny tvrdia ze som dost prisna na neho ale co si mam skakat pohlave. Su veci co dovolim hlavne ako upratova ie atd hrat sa snazim aj s dcerou nech si zvimaju na seba ale je to vacsni boj a pozatku podotikam nedostava.

limenka
autor
10. nov 2016

@sardinka336
Presne toto som zacala robit aj ja on je schopny utekat naspet a nestara sa kde je cesta a co sa moze stat ked amok a ceresnicka sadne si na mokru zem alebo aj lahne a mne potom neni vsetko jedno. Funguje to alebo uz aj tak sme sli domov najpr klud pytam sa a vysvetlujem a ked nie ideme domov s revom. Ja viem ze krik neni resenie co mam spravit ked vedome soravy co nema a ublizuje okriknem ho a ked sa to opakuje vysvetlujem tak abynto pochopil

mumboo
10. nov 2016

Ahoj...určite vyhladaj detskú psychologičku. Nielenže ti odborne poradí, ako riešiť situácie, ale možno ti povie prečo taký tvoj syn je. Tu ti desať mamičiek povie iný názor na danú vec, čo si myslím že ti v ničom nepomôže.

cervikpepik
10. nov 2016

@sardinka336 to s tym vankusom bolo podobne aj u nas,akueat sa to tykalo kusania,kym som asi tri razy neuhryzla syna spät vzdy,ked ma kusol tak neprestal...potom pochopil,ze to boli 😉

maxiva
10. nov 2016

@limenka tak ho drz za ruku a nedovol mu,aby sa hodil o zem...nemusiz to vobec komentovat,uz si mu to vysvetlila urcite milion krat..tvar sa,ze sa nic nedeje.kde neni divak,tam nie je divadlo 😉

dilino
10. nov 2016

ON ma nejaku poruchu spravania neexistuje že tak by sa choval ano možno žiarli medzi detmi to niekedy tak byva ale ked som si prečitala že sestričke dava vankuš na hlavičku nahodou neustriehneš a zadusi ju čosi je to veľmi nebezpečne a tak isto deti v škôlke ved môžeš mať zo strany rodičov tych deti problemy to nieje sranda niekomu niečo urobi samozrejme neuvedomuje si to a ty budeš mať problemy treba vyhľadať nejakeho psychologa dalej ak ste spolu z manželom a pride domov s prace stale aby niekto z vas bol iba sam zo synom bud ty alebo ON manžel ukazal mu že ho ma rad rovnako ako jeho sestričku a že sa nemusi bať stale s nim niekde treba isť bud k babke, alebo niekde do kina na rozpravku, alebo sa len tak prejsť, kresliť nech hrate s nim pexeso stale nejaku aktivitu aby nemal pocit že jeho sestrička je pre vas dôležitejšia ako ON a že ich mate rovnako radi ale každopadne zajdi za psychologom zato nič nedaš a hlavne budeš vedieť na čom si veľmi džim palce a zäpamataj si bitkou sa nič nevyrieši a ani nejakymi trestami ešte sa do bude zhoršovať.

sardinka336
10. nov 2016

@limenka a načo tolko vysvetluješ?????? po tvojich 2-3 vetách vieč čo tvoj syn počuje???
bla, bla, bla, bla, blaaaaa...asi tak. Poviem niečo max 3 x a potom uz len konam. Keby sa mne dieta ,,vracalo,, niekde do obchodu tak ho schmatnem za ruku a nepustim a idem...nech ho aj taham po zemi je mi to jedno. Mne sa dieta hadzalo o zem celkom často, vzdy sme ich necahli tak nech sa hodia...prekročili sme ich a kedze nemali publikum tak ich to dlho nebavilo. Ale ak mas pocit, ze ,,nič nefunguje,, tak sa porad s psychologom, mozno aj učitelky v MŠ ti niečo povedali o tom aky je, či odporučaju nejaku odbornu pomoc. Vieš, tvoje dieta tu nikto nevidel, nepracoval s nim...mozno s cudzím by sa spraval uuplne inak ze by si ho nespoznala, kto vie.

maxiva
10. nov 2016

inak ani mne to nepride uplne normalne,ze dieta ide dusit vankusom surodenca 😠 ze ho to vobec napadne?!a dalsia vec je,ze jemu to vobec nieje luto,ze niekomu ublizuje,este sa ti smeje do tvare 😖 moj syn,ked niekoho pri hre buchne,tak vzdy ho potom pohladka,pofuka,chapes mrzi ho ,ze ublizil 😢 mala by si sa poradit s psychologom.....nech ti poradi ako sa mas k nemu spravat,ako mas postupovat,co na neho zaberie.drzim palce

limenka
autor
10. nov 2016

Baby s tým vankúšom spravil 2x ale stačilo mi rozmýšľal som dnes a muž mu dovolil niečo v tím zmysle že si dá paplon na nebo a sa schováva a to asi s vankúšom. Inak neviem a toho chlapca napadol bezdôvodne čo mi riaditeľka hovorila ale ja vidím aj doma on má averziu keď niečo robí čo by len číta spolu s dcérou za stolom a kafre mu dotoho respektíve dotkne už je zle ale on môže 2 nie.
Ja neviem či robím chybu od narodenia je náročný. Inak je šikovný chlapec dneška som padala na zadok normálne umývali riad ešte aj jar si dal na špongiu. Deti má rad má aj kamosa len jeho maminka má len jeho a jediný. A sestričke keď správy zle alebo soti možno aj neúmyselne sám od seba sa neospravedlní až na moje naliehanie a pomôcka ju teda pohladká ako už ste písala niektorá.
Som zlá matka keď neviem zvládnuť svoje dieťa ktoré by som nevymenila ani za svet. Chápe keď mu vysvetlím niečo zvlášť keď viac krát hlavne čo sa týka škôlky.

maxiva
10. nov 2016

Nie si zla matka.obcas ma kazdy problem vo vychove...neboj sa to zvladnete.
@limenka