Išli by ste s dieťaťom do nemocnice na návštevu, keď má pacient zápal pľúc?
Pravdepodobne budem musieť riešiť takúto situáciu. Viem, že chorých príbuzných treba navštevovať, ale zároveň mám aj obavy o synčeka, aby sa mi nenakazil /hlieny a pod./ Pýtam sa, či by ste šli navštíviť niekoho so zápalom pľúc do nemocnice na pľúcne aj s malým dieťaťom. Pýtam sa preto, že nejde o srdcové ochorenie, alebo ochorenie pečene, ale o chorobu, ktorá môže byť spôsobená vírusom. Nerada by som bola, aby malý niečo chytil, ale zároveň tiež nechcem, aby sa niekto z príbuzných urazil. Neviem totiž, či by to príbuzní dokázali pochopiť, prečo tam nechcem ísť s dieťaťom.
baby ja mam iny problem, babka ma zapal pluc v nemocnici a rodicia k nej chodievat teraz budu, a buduci tyzden mam prist s malym k nim na tyzden na prazdniny (byvame v zahranici), a ja sa bojim uz takto o maleho, ci nezrusim navstevu..jednak budu mat aj tak starosti s babkou a naviac kazdy den chodia tam, ze nieco dovlecu..
@martina9999 ked nezrusis navstevu tak nech maju rusko na ustach preventivne
@martina9999 Zalezi ako sa k tomu postavis. Teda mozu nieco priniest, nemusia. To nik nevie. Moj syn toto ochorenie prekonal na 5mes.a od vtedy som ako preafektovana co i len niekto kychne. Ked niekam ideme pytam sa ci su zdravi, ak nie nikam nejdem, alebo som schopna na prahu dveri odist prec. Izolujem sa sialene od chorych. Ked vidim soplave dieta utekam ...... no uz musis ty zvazit. Ale mozno by som neprehanala ak by syn nesiel do kontaktu priamo s chorym co teda nepojde.
@martina9999 áno zrušila by som návštevu,môžu byť prenasacmi....a dieťa má predsa len inú imunitu ako dospelí ľudia
@mmaattuuss na oddelenie ta s dietatom pod 10rokov ani pustit nemaju! isto nechat doma

my sme chodli za manzelom na hematologiu, pred dvoma rokmi, ale my sme boli cely cas iba na terase. v tunajsej nemocke je okolo celych oddeleni taka terasa. takze cez oddelenie sme vobec nesli. neviem si predstavit nevidiet manzela cely ten cas, a pre oboch bolo dolezite, ze sa vidali. mala este nechapala, preco tatino nie je doma a jemu to pomahalo psychicky. na druhu stranu, dovnutra by som nesla. tam je strasne mnozstvo bakterii .... takze zavisi podla mna od toho o koho ide a ci je moznost stretnut sa mimo oddelenia na vzduchu....