icon

Ja už nevládzem

silviettadanko
14. jan 2018

Ahojte mamicky.
som zničená a potrebujem vašu radu.
mám 4,5m syna.cez den bojuje proti spaniu.ale to si predstavte tak ze predobedom spí pol hodinku na obet 45min poobede 20min a navecer 20min.
nebol by ziaden problem keby nebol tak unaveny ze odmieta aj jest.proste je unaveny aj na tahanie mliecka.
od 13:00 vkuse place lebo je unaveny ale ani za boha ho neviem dat dlhsíe spat ako som písala tie minuty.
Doteraz nebol problem s prechadzkami.kym sme boli vonku dovtedy spal.teraz si po 20min otvorí oci a hned vreskot.uz naozaj neviem co mam robit.poradte mi prosím.😣😪😭😢

Strana
z2
zviz
14. jan 2018

Nema tvoj syncek refkux? Moj bol tiez taketo babo, kratke spanky, hned hore, potom som ho zacala davat spinkat na brusko (samozrejme pri zapnutom monitore ) a spinkal dlhsie. Neznasal polohu na chrbate 😔, kvoli refluxu.. Zacali sme satkovat a v satke pospinkal aj 3 hodiny.

evka_s
14. jan 2018

Šátek/nosítko. A nebo zkusit spát s ním 🙂

silviettadanko
autor
14. jan 2018

@evka_s
Odskusané.v satke nosítku sa odtláca,place a spat sním sme tiez skusali.nezabralo.som na dne.naozaj vsetku pracu som odlozila bokom skusam ho nosit na rukach len aby spal viac ale proste to nejde. 😣😢

sassannka
14. jan 2018

Mám 5-mesačného a cez deň takmer vôbec nespí. Doobeda tak pol hodku a aj to jen v kočári alebo na prsníku. Poobede keď chcem aby potiahol aspoň trištvrte hodiny, musí mať po celý čas prso v puse. Pred večerou spí tak maximálne pol hodinu v kočári. Takže maximálne dve hodiny za celý deň. Noci tiež nič moc. A neexistuje, že by zaspal sám bez prsníka alebo natriasania v kočári. Nechápem, že tak môže fungovať.

jenny257
14. jan 2018

@silviettadanko satku si skusila aj vonku? to nam vzdy zabera . a pozri tenti clanok https://www.modrykonik.sk/blog/olivieree/article/pomoc-moje-dieta-sa-nechce-nosit-yt5vsf/

zltadanka
14. jan 2018

No nas milacik takto spaval cez den a tiez mu nechutilo jest a bolo to kolikami a tiez to zacalo az neskor v 3 mes. mozno nepamatam presne...

dzina007
14. jan 2018

Place aj ked papa? Bolo to tak vzdy? Nemozu ho boliet uska?

silviettadanko
autor
14. jan 2018

@jenny257
Hej skusala som aj vonku tam ho zaujíma vsetko len spanie nie.potom po asi 15min zacne plakat a odtlacat sa odomna.

silviettadanko
autor
14. jan 2018

@dzina007
On vypije asi 60ml a potom vypluje a zacne srdcervuco plakat.dnes ho vedel upokojit len jeho otec.
nie toto je tako 4 den.minimalnu davku je a skoro vobec nespí a cele poobedie preplace.
Stlácam ho jemne od hlavy po paty a vtedy sa usmieva.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
silviettadanko
autor
14. jan 2018

@tanapeta
Zajtra by sme mali mat očkovanie az panicky strach mam z toho 😢😭

jenny257
14. jan 2018

@silviettadanko moze byt , ze chce len cikat a nechce to urobit mame do naruce.....ktovie....mozno v tom clanku najdes pricinu 🙂 alebo moj aj pytal prso v satke ked bol.....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
zuzana1506
14. jan 2018

@silviettadanko určite oznamte lekarke aky mate problem, myslím si tiež že bude mať reflux 😕

jackie17
14. jan 2018

Neporadím ti, mali sme to iste, aj ked v kociari ako tak spala. Ale inak vkuse reeeeeev. 5mesiacov horor, potom sa to trosku zlepšilo. Ale prešlo po roku....držím prsty, viem, co prežívaš 😔
Pre toto sa bojím mat druhé babo.

lucimax
14. jan 2018

Kamarátka bola s malým tiež takto...až keď mal 3/4 roka zistili mu alergiu na laktózu...prešli na umelé bezlakt. mliečko, a chlapček spokojný a vysmiaty. Tiež bola v koncoch. Skoda, že to zistili až tak neskoro. Ale ako vravím, potom už bolo dobre. Drž sa 😉

anketkarka
14. jan 2018

Mozno kolika. Kakanie ma v pohode? Skusila by som masirovat brusko, teple obklady. Nasej zaberalo kakanie cez rurku. A potom sa vyspala ako anjelik. A aj papanie bude lepsie, viac sa zmesti do bruska 😂

silviettadanko
autor
14. jan 2018

Musím dodat ze malí je na UM .

silviettadanko
autor
14. jan 2018

@zuzana1506
Reflux sa nepreukazuje prehnanym zvracaním?

silviettadanko
autor
14. jan 2018

@zviz
Reflux sa neprejavuje prehnaním zvracaním?
on praveze ani pri odgrgnutí nezvracia.
A to jedno moc lutujem ze neznása polohu na brusuku 😭😢

silviettadanko
autor
14. jan 2018

@anketkarka
Má pravidelnu spolicu a aj vetry odchadzaju.
Kazdy den má 1 stolicu.

juliet86
14. jan 2018

@silviettadanko nie vzy. Existuje aj skryty reflux (pogugli si). Zvazila by som alergiu na mlieko. Zmena znacky na mlieko pre senzitiv babatka. Drzanie vo zvislej polohe po krmeni. Vela stastia.

jackie17
14. jan 2018

@silviettadanko moja mala skrytý reflux neviem ktorého stupňa. Takze tie place boli aj s tym spojené. A nevracala ani raz do štyroch mesiacov, vtedy som uz nabehla za pediatrickou s nervami v koncoch nech ju pošle na nejake vyšetrenia...brala sirup, vyvýšené polohy, ale úspech nebol. Len vydrzat. A do toho koliky. Proste na drzku to bolo

badimeria
14. jan 2018

@silviettadanko moja toto je tichý reflux mam dvoch chalanov viem ocom hovorím začalo to až v 4mesiaci nikdy nevyvratil ani len dúšok ale správal sa takto isto zistia to iba na Sone tvoja ti dá lístok výmenný a dostaneš inštrukcie pred vyšetrením musel sa pol hod ku pred napapať mlieka a potom sono a tam pekne ukáže ako mu to mliečko vyráža do krku ale nezvracia to ho tam následne páli a plač. Ami do toho kolika len masírovať bruško nosiť sa a samozrejme museli sme zaobstarať vyvýšené spanie.

zviz
14. jan 2018

@silviettadanko presne, moze sa jednat o skryty reflux, vtedy mlieko iba "vybehuje" do hltana, pre deti je to velmi neprijemne, asi ako ked nam dospelakom "vybehuje" kyselina. Skus ho dat spinkat tak aby mal vyvysenu hlavicku, predavaju tzv. klinovy vankus.

eliska13
14. jan 2018

@silviettadanko tiež som za reflux, alebo mu už idú zuby a to ho bolí a budi.Urcite lekárke povedz, že tak plače este pred očkovaním môže ho bolieť hrdlo, ucho....
Na tvojom mieste vyskúšaj mu dať Brufen kvapky, ak to budú zuby či iná bolesť uľaví sa mu.Alebo je už tak unavený a mrzuty, že už plače za vsetko

rajna
14. jan 2018

oj to poznam moja plakala 5 mesiacov asi v kuse. Ale mala koliky nepomohla ano satka ani nosic ani nic. Este ze v noci spala. Po 5 mesiaci utalo. spala asi 3 krat denne ale cca hodinku stale.

dzina007
14. jan 2018

@silviettadanko kamaratkin taktotiz plakal... ze pil pil a potom preatal a reval... a boli to uska...
Skus mu rukami prikryt usi ked je v klude ci sa nerozplace.

katka708
14. jan 2018

Môj syn mal na chlp rovnaké prejavy. Spal 5x denne max 20 min. Odmietal jesť, najskôr sa odstavil od prsníka, potom aj flašu. Vyskúšala som 3 druhy UM a nič nepomohlo. Celé dni len plakal. Na brušku sa rukami odtlacal, v kočíku sa zobudil tiež po 20 min a hneď vresk. Začalo to po 4m. Dovtedy zas preplakal celý večer a časť noci kvôli kolike. Časom sa ten spánok predlzoval (okolo roka spal 3x45min) a jest začal lepšie tiež až po roku. Ale mlieko mu nikdy nechutilo. Ani teraz. Ja som to uzavrela tak, že bol náročné a nervózne bábätko. Preto som aj muža nedokázala ba ďalšie nahovoriť. On aj keď začal v 6m štvornožkovať tak sa pri tom jedoval a plakal. Pri prikrmoch som si musela pomáhať tabletom inak by som do neho nič nedostala. Vydržal byt hladný aj 8 hodín. Ani vodu nechcel do roka piť.... No na prášky som bola ale keď od 11m začal chodiť zrazu sa zmenil na usmievave dieťa a dalo sa s ním aj vyjednávať. 😏
Držím palce, ak mu nezistil ten reflux tak už len počkať kým to prejde. Je to náročné ale prežili sme to viaceré. Skus nájsť aj skupinu - mam náročné dieťa

silviettadanko
autor
15. jan 2018

Baby ale musím dodat ze 2 tyzdne bol chory mal aj teploty.
Dodnes mu ostaly sople a tazsie dychanie od upchateho nosa.plus sa mu v ustach a na perách obvavil biely povlak.
viem ze tu nieste lekarky,dnes sním tam idem tak vsetko poviem,ale nemyslíte ze to tiez moze hrat velku rolu.
Pocujem ako vela velke prehlta.asi mu to steká dole.
odsávam mu to kazdu hodinu a ma na to aj kvapky.
Kym je hore nieje problem.je usmievavy a hravy.no katastrofa zacina poobede a navecer.tam je uz jedno ci je hore ci chcem uspat.nic ho nezaujíma len plac.

Strana
z2