Je normálne, že trojmesačné dieťa dvíha hlavičku?
Ahojte nas 3 mesacny syn posledne dni mozno max tyzden ked lezi na chrbte sa snazi dvihat
Alebo ked ho zoberiem na Ruky tak nepolezi snazi sa tiez dvihat hlavicku
Nesnazim sa ho v tom podporovat ked lezi napriklad kedze som citala ze by sa to
Nemalo skor ma zaujima ci je to normalne v tomto veku ci to robia/ robili aj Vase deticky
Dakujem
Pokiaľ to robí sám, bez pomoci, teda má na to dostatočnu silu tak je to v poriadku. Ale nijako mu v tom nepomáhat, že podopierat ho, ťahať za rúčky a pod....
@nikpa robi to sam Hlavne ked je na rukach tak z lahu sa nadvihne sam najprv som myslela ci ho nieco neboli alebo coto je ale robieva to casto a vyzera to ze sa mu to paci
pokial ju dvoha na chrbte problem moze byt ak je casto v lehatku lebo sa mu zalajaju nevhodne svaly brucha a moze mat problem nedavat vtedy do lehatka/vajicka zbytočne
Skus najst fyziomama video,mala k tomu nejaky prispevok, ze to nie je dobre a nie neznamená to, ze si chce sadnut.
@zaphyra no lenze on ak sa dviha tak samozrejme ja mu nezabranim ale ani nepomaham netaham za rucky nedavam sadnut…
Ani nic podobne
tak potom len trenuje, ja by som davala viac na brusko aby mohol skedovat okolie, z chrbta toho vela nevidi asi je zvedave
@tenerifka tak lebo ja som z toho uz fakt
Popletena 🙄
Asi prestanem citat blbosti a nebudem si vsimat vsetko co mi dieta robi.
Kedze to uz robieva dlhsie tak reku skusim o tom Nieco precitat ze co to vlastne znamena ( nase prve dieta )
No najprv som Myslela ze ci krc nema ci co no potom som sa vsade docitala ako to dieta nemam nechat robit a ake zle to je ak to robi
Potom som sa docitala ze je to normalne a ok
No vyber si 🤷♀️
zvedave dietatko, chce vidiet svet, nechce nehybne a necinne lezat a pozerat do blba....davaj ho zo najviac na zem na koberec, nech ma aj ine podnety, uz conevidiet sa zacne plazit, potom lozit.....a ani nebudes vediet ako, zrazu sa sam postavi. A uz nebude len tak dvihat hlavicku, lebo bude mat ine moznosti objavovat svet.
Tes sa z dietataka a z jeho pokrokov
Moji take nevedeli a nerobili, ale svagrinine trochu starsie dvihali hlavu aj nohy hore na chrbte...je to ok
Ano, aj sa tahal do sedu neskor. Velmi bol zvedavy a ta zvedavost mu aj ostala. Netrapila by som sa tym.
Je zvedavý 🙂 nas robil to iste. Z lahu na chrbate sa tahal do sedu, ked mal 3 mesiace sa sam otacal na brusko bez pomoci a plazil sa 🤭 je veľmi zvedavy a nebavi ho asi len tak lezat 😄

Moja dcérka už v 2 mesiacoch dvíhala hlavičku, takže nevidím problém, nijak som jej v tom nebránila ani to neriešila.