Je nutné baliť mesačné dieťatko do perinky, keď je takéto teplo?
Ahojte prosím vás chcem sa opýtať moja dcéra má mesiac je nutné ju vziať do perinki keď je teplo ?
@luciinka2085 ak vám spi pekne aj bez perinky nemusíte. Moja do 4 mesiacov bez viazania v perinke proste nespala.
@luciinka2085 na co? Mala som dieta narodene v zime, v perinke nebolo vobec.Aj sa budi ruckami, zavin ju do plienky, tento tyzden budu horucavy, prehriatie je nebezpecne
Náš je januárový a perinku mal asi len keď sme šli na prvú poradňu, lebo svokra tvrdila, že ju mat musi
Moja najmladšia je júlová, mala 4,5kg keď sa narodila, nemala som ju v perinke ani v pôrodnici... Vôbec zo nie je nutné, len niektorým deťom je lepšie, keď sú zavinuté. Ale sú deti, ktoré to nevyžadujú vôbec, práve naopak.
@luciinka2085 ani jedno moje dieťa nemalo perinku. Syn narodeny v auguste spal len v krátkom overale.
Nieje to nutné.. pozor na prehriatie, začínajú opäť trópy. Dieťa ak nevyžaduje nepotrebuje perinku. Ja viem mnoho detí miluje byt zavinuté, no to by som skôr dieťa vyzliekla a kúpila by som nejakú priedušnú plienku, nejaký taký špeciálny materiál v ktorom sa dieťa nebude variť.
@luciinka2085 nutne to nie je u ziadneho babatka, ja som stahovala kvoli ruckam, Moorovmu reflexu. Na to su dobre ulitky
Moje deti su perinkove, v noci bez toho nespali.. najmladsia ma teraz mesiac a pol a cez den jasne, nedavam kvolo teplu ale v noci musim, lebo by sme sa nevyspali nikto..
Moja druhá dcéra je augustová, nebalili ju do perinky ani v pôrodnici. Teda raz to skúsili ale plakala im až kým ju z nej nedali von.
Nie
@kristina2412 tiež sme to tak mali, s tým rozdielom, že moje dieťa sa narodilo v zime, rev, kým nebolo z perinky vonku. Dokonca prereval nonstop celý krst, lebo bol v perinke, doma po rozbalení pohoda, úsmev na tvári. Možno to súvisí aj s tým, že niektoré deti majú radšej telo, iné keď je chladnejšie. Moje milovalo studený odchov 😎 až ma v škôlke upozorňovali, či nie je slabo oblečený. No ak by som mu dala ďalšiu vrstvu, tak ju vyzlečie. Malo to ale svoje výhody, neviem, čo je to kašeľ, sopeľ, detské choroby a to ani v škôlke

@luciinka2085 niee, veď sa uvarí. Prehriatie organizmu je u maličkých deti veľmi nebezpečne