Je rast bábätiek dôvodom ich plaču a problémom so spánkom?
Nasla som starsi casopis,a v nom bol clanok,ze male babatka maju problem so spanim a castym budenim koli tomu,ze rastu..to ako sa im "natahuju" kosticky,svaly,koza,je pre nich bolestive...
suhlasite s tym?
ano je to tak,aj doktorka mi to potvrdila ked som sa jej na to pytala..ja som nasla aj obdobia na internete kedy deti najviac rastu a ked som to porovnala s tym placom tak to sedelo..
nie, nesúhlasím s tým...malé bábätká sa v noci proste budia často, lebo potrebujú mamu, chcú ju cítiť, nevedia spať celú noc, chcú sa prisať na prsník, dojčiť na požiadanie. 😉
ja som to takisto pocula ze rastom pocituje bolesti, ale dovodom bolo ze cim je vacsie tym sa mu zvacsuje zaludok a vtedy mava bolesti bruska atd. Nepamatam si to uz tak presne.
Môžu byť niektoré viac vnímavé. Ale určite to súvisí aj s inými okolnosťami. Či má koliku, môže byť viac vnímavé na vzruchy, alebo či je dostatočne malé dieťa uspokojené napr. či sa dobre najedlo.
Dcéra má od 3 rokov rastové bolesti a ako maličká nebola plačlivá, dokonca veľmi dobre spala. Ale po treťom roku,každú jar, leto sa v noci budí na bolesti nožičiek.
samozrejme, ze dieta boli, ked rastie. ved dokazu 5 cm za mesiac.. hovori sa, ze najvacsie tempo maju v mesiacoch, ktore su nasobkami 3. opytaj sa nejakeho vysokeho chalana v puberte, urcite ti povie, ze ho bolievaju nohy, len uz to nie je take tempo ako "za mlada" 🙂 tvrdit, ze to nie je pravda je ako keby niekto tvrdil, ze ich neboli prerezavanie zubkov...
ja som rychlo narastla a strasne som plakala ze ma boli chrbat a klby...moja mamina isla s tymto problemom k lekarke ale doktorka povedala ze to mam s toho ako som strasne rychlo vyrastla...tak moze byt aj u malych deti
mna v detstve bolievali kolená, najma v noci, ked som mala 10-12 rokov. pochodila som si doktorov, nevedeli zistit čo mi je a bolest to bola teda paradna. nakoniec to uzavrela doktorka tym , ze rastiem.
o malych babatkach neviem, ci to moze plati, tie skor potrebuju istotu, ze mama je blizko.ale ja aj mm sme si v detstve uzili priserne bolesti kosti, nic mi nikdy nezistili.. A moja dcera to uz mava tiez ☹
@lubikan Existují tzv. růstové bolesti u dětí pozorované tak od 7mi let, způsobené tím, že rostou spolu s tím, že jsou přirozeně hodně pohybově aktivní-stěžují si nejčastěji na bolest nožiček-v oblasti holení. Starší teenagry bolívají záda, když mají další růstový spurt, ale to je zase tím, že správně neposilují zádové svalstvo a nedrží záda ve správne pozici-hrbí se.
Všeobecně ale růst nebolí a pokud bolí, tak se musí vyloučit všechny ostatní závažnější bolesti končetin, kostí a svalů... Ani natahování kůže nebolí-ta je tak pružná, že i když přibereš o 30kg, tak tě kůže nebolí. Kůže se totiž u miminek nenatahuje, ale neustále se množí kožní buňky co do počtu. Kosti se také nenatahují, ale přirůstají, a dělení buňěk je také nebolestivý proces.
Pláč malých miminek souvisí spíše s psychickým napětím miminek, kdy nejsou v blízkosti matky, nebo když mají hlad, nebo je trápí prdíky. Růstovými bolestmi malé miminka netrpí, aspoň nás o tom teda nic neučili. Rozhodně by mě zajímalo, na jakých faktech to daný časopis postavil, jestli mají v ruce "studii", nebo jsou to jen nějaké dohady.
no ja by som nehovorila hlúposť,tie rastové bolesti existujú,môj najstarší ich mal od 2 rokov a boli aj veľké plače,musela som dávať nurofen a nožička natierať mentolom a samozrejme bábätko sa v prvom roku najviac vytiahne,takže je to možné....
no najväcsim dovodom je dozrievanie a vysporiadvanie sa organizmu - nervovej sustavy babätiek,to co prezije cez den este nedokaze spravne spracovat -podnety z okolia,prezity den a vysporiadavaju sa nervozitou a placom-hlavne vecernym,ked uz toho maju dost,ale vsetko su len fazy a obdobia,ktore same prejdu,len ich treba prezit bez nervovej ujmy rodicov 😀
ja s tým 100% súhlasím, môže to byť kľudne dôvod, prečo detičky zle spinkajú, aj my sme taký prípad, ale našťastie sa to zlepšilo 🙂 🙂
ja si myslim,ze na tom nieco bude pravdy...ved clovek rastie najrychlejsie v prvom roku...mna tiez bolievali kolena ked som rastla.
mne moja 2roč.opakuje ,že ju bolia raz nohy,potom ruky ,myslím ,že určite niečo pociťujú i ked to nieje životu ohrozujúce, mne doky povedala ,že je to možné, lebo dlho bola malinká a behom 6mesiacov narástla 16cm čo je vraj pekné ,ale rýchle. Povedala ,len doplnať vitamíny a pestrú stravu , Myslím ,že je to prirodzené len mi si to už nepamatáme, ale zato si dobre pamatám ked mi rástli zuby múdrosti. Nič príjemné ,ale prežila som i ked mi ich nakoniec vytrhli.
ja si tiež pamätám že ako dieťa ma bolievala medzi členkom a kolenom, tá kosť..neviem či to bolo z rastu, ale asi mohlo byť..no tom som mala ja neviem okolo 10 rok.

teba bolelo ked si rastla? 😀 😕 😅 😉 ja som teda o tom ani nevedela, len mi zrazu boli male nohavice, topanky atd atd