icon

Kam dať v Anglicku ročné dieťa, ak nastúpim do práce?

tinocka83
29. aug 2019

Ahojte po roku na materskej v uk musím nastúpiť do práce.Kde s dieťaťom? Nursery sú strašne drahé. Dakujem

bamboa
29. aug 2019

Ja síce nemám osobnú skúsenosť, keď mal malý rok odišli sme na Slovensko. Možno by ti ho vedela strážiť nejaká suseda, kamarátka prípadne au-pair... Ja som si práve toto nevedela predstaviť, že by som ho niekam musela dať, takého maličkého... Moja švagriná, žije v UK, dala deti do "domácich jasličiek".

kakawah
29. aug 2019

Najsi opatrovateľku. Moja brala na hodinu £5 bola to polska maminka kt.mala svoju dcérku a ezte sa starala o dalsich cca 7 deti. V roznych casoch. Alebo nájdi na nete childminder vo vašom meste

rainbow82
31. aug 2019

No tak to je problém.Ten som mala aj ja.Teraz aj childminder je drahý keďže minimum je okolo 8 libier.U nas priatel robil na full tíme a ja na part tíme keď mal off .Ale v živote by som k deťom nepustila nanny ani childminder pokial to ozaj nie je nevyhnutné!

tesha21
31. aug 2019

tak toto by zaujímalo aj mňa. Nechcem dávať ročné dieťa niekam preč, a na druhej strane chodiť do roboty len na to, aby som zarobila na childminder mi príde ako blbosť, robiť len na to aby som platila dakomu že bude s mojím dieťaťom, to môžem rovno ostať doma. buď to budem riešiť ako @rainbow82, alebo sa pokúsim o nejaký zárobok z domu. ale tiež by som rada vedela ako to riešili/riešia iné maminy.

kakawah
31. aug 2019

@rainbow82 tak ja som to mohla viac opisat.... My s muzom sa striedame na smeny. Moja nanny byva blizko cca 5min.peso. takze moja mala bola u nej denne asi 40 min.kym sme sa prestriedali. Kazdy druhy piatok 2hod. Pani mala dobre referencie robila to 8 r. A v case ked tam bola moja dcera starala sa o 7 deti ale v roznych casoch. Niektoré boli od 7.00-13.00, niektore tak na prestriedanie sa rodičov ako moja. Ale mala aj od 8.00. Odprevadila ich do skolky a o 15.00 ich vyzdvihla a bola s nimi kym rodicia neskoncili. Ona brala 5£ na hod. Ale pre rodicov co mali deti u nej niekoľko hodin mala iny cennik. To ja ale neviem aky. Inak mala to super zorganizovane mala auto s autosedačkami a u nej to vyzeralo ako v skolke. Rodicia detom nosili aj jedlo a ona ich kŕmila. Moja mala tam prisla do kontaktu s detmi a teraz ked uz nastupuje do skolky berie to v pohode. Neboji sa ale tesi sa na deti. Ano mne je luto ze som s nou nemohla byt doma, ale matematika nepusti z jedneho platu by sme neutiahli a na žiadny benedit sme narok nemali okrem ChB. Inak treba skusit sa v praci opýtať ci je moznost pracovat mother hours-6 HOD. CIZE SKRATENU SMENU. U nas bohuzial mi nevyšli v ústrety. Alebo mozte pracovat víkendy al.nocne. zalezi ake smeny ma vas partner.