icon

Kde prepichnú uška ročnej dcérke?

rebeka11111
7. apr 2014

Ahojte mamičky, potrebujem Vaše rady. Dcérka má jeden rok a chceme jej dať prepichnúť ušká. Kde mám zájsť ? Do zlatníctva ? máte niekto skúsenosť? a akou formou prepichnú ušká ročnému babatku? Nastrelovaním alebo prepichnutím? Ďakujem

hanah25
•
7. apr 2014

ahoj my sme dali malej prepichnut uska este ked bola malinka (myslim ze niekedy do 6mes.). Boli sme u nasej detskej doktorky a ona jej ich prepichla.

jasminet
•
7. apr 2014

skus sa opytat vasej pediatricky, niektore prepichuju uska, u nas napr aj na ORL prepichuju

miku1
•
7. apr 2014

Mojim dcéram prepichovala uši obvodná lekárka. Dávali sme ušká prepichnúť, keď mali asi mesiac. Skús sa spýtať svojej detskej lekárky.

jancamad
•
7. apr 2014

určite ked je takato veľka už, tak neprepichovať ale nastreliť. je to menej bolestive. našim prepichovali ked mali 6 mes. a sestrička mi už vtedy povedala, že sme mali dať radšej nastreliť. nastreluju v kozmetickych salonoch, alebo niekde aj v zlatnictve, bižuterii

chikita0000
•
7. apr 2014

Ahoj nasa malinka malinka mala v marci rok a dali sme jej nastrelit v kozmetickom studiu.nwplakala bola spokojna a bolo to rychle.par dni sme jej cistili repikom a vsetko v pohodke

lulu369
•
7. apr 2014

Ahoj, my sme dali malej prepichnúť v pôrodnici, ale malá mala zdravotné problémy (pre novorodeneckú žltačku), tak sme museli náušničky zložiť...Museli sme dávať prepichnúť druhý krát, vtedy mala málá 5 mesiacov a bola som sa spýtať v pôrodnici kde som rodila a prepichli nám aj druhýkrát..

whiterosses
•
7. apr 2014

ja som to riešila ešte v nemocnici, je to lepšie dieťatko tak nevníma tú bolesť ..teraz tvoja slečna je veľká, bude strašne plakať a bude sa brániť :( prepichuje aj pediatrička, ale skôr sa mi vidí že nastreľujú teraz všade .. @ lulu369 prečo si musela dať dole? aj moja mala žlatačku a nemusela som jej dať dole naušničky

simca06022011
•
7. apr 2014

my sme prepichovali 2 mesany u pediatricky,bolo kriku, ale hned to preslo... starse dievcatko bolo a to bolo placu ako keby ju rezali... radsej by som isla nastrelit do studia potom.

slnieckolu
•
7. apr 2014

Nasa mala ma 2rocky, zatial sme jej nedavali nausnice (myslim,ze to ani ziaden vyznam nema davat skor). V buducnosti jej chceme dat nastrelit v kozmet.salone...urcite nie prepichovat, uff to by sa natrapila 🙂

edvelyn
•
7. apr 2014

Ja som davala hned v porodnici.ani nemrnkla pri tom.teraz by som riesila uz nastrelovanie

exupery
•
7. apr 2014

Prepichnut nie,prestrelit...mojej sme davali na 1narodeniny,normalka v zlatnictve,prestrelia,aj s nastrelovackami sme zaplatili 8eur,potom ich musela mat cca 3mesiacea vymenis za svoje,bezbolestne,rychle,super

geenna
•
7. apr 2014

Ja som davala nastrelit u ORL doktorky a dala som tie nausnice z umelej hmoty, lebo na ne nie je ziadna alergia.

hori
•
7. apr 2014

ja som bola dat prepichnut uska malej u obvodnej, ked mala 5 mesiacov a len tak-tak, ze som ju uhovorila... vravela, ze takymto vacsim detom sa uska uz len nastreluju, prepichnutie totiz boli a dieta sa samozrejme brani, kope, myka a je neudrzatelne, tam hrozi, ze sa to potom neprepichne pekne do stredu...

zuzik307
•
7. apr 2014

v takom veku jednoznacne nastrelit...my sme davali, ked mala 6 mesiacov, v zlatnictve, obe uska nastrelili naraz, bez akychkolvek problemov...nastreluju aj v kozmetickych salonoch, u nas uz aj niektore pediatricky nastreluju 🙂

matsab
•
7. apr 2014

urcite daj nastrelit, nasej sme dali prepichnut ked bola uplne malinka no chuda co si ta vytrpela manzel v cakarni skoro osedivel a potom sa jej to nedalo zamknut, leteli sme do zlatnictva ta sa jej to bala zamknut ze jej ublizi no ale prezili sme 😝

jul11
•
7. apr 2014

my sme davali rocnej nastrelit. uplne v pohode,trosku sa bala,plakala minimalne,skor sa zlakla,ze bola v nejakom salone. dali sme normalne v kozmetickom salone. je to bez krvi, rychle,presne. 10eur aj s nausnickami a o 2mesiace sa daju vymenit za vlastne.nemuseli sme nicim natierat,nebola infekcia,urcite odporucam nastrelit

krenkova
•
8. apr 2014

Ahoj, kedže si z okresu Žilina, ako aj my, tak ja som ročnej dcérke dávala nastreliť náušničky u ORL doktorky v Zdravotnom stredisku na Hálkovej ul pri polícii v Žiline. Proste tam zavoláš, objednajú ťa na presný čas, pani doktorka je veeeľmi milá, láskavá, majú tam aj náušničky. Tie ti za pár sekúnd nastrelia a bolo. Bez stresov a malá už za pár minút o nich ani nevedela. No a pred nastrelením som malej natrela ušká takou mastičkou na znecitlivenie ušného laloka. Mastička sa volá Emla. Čiže to dcérka mala raz dva, bezbolestne.

billam
•
8. apr 2014

Určite by som to neriesila cez salony a zlatnictva...v uchu je množstvo bodov, ktore sa nesmú narušiť - to v zlatnictvach predavacky nevedia...nastrelia hocikde a dieťa bude mat dozivotne problémy - alergie...najlepšie je v ORL ambulancii.

fanta3
•
8. apr 2014

takymto velkym uz nastreluju, neprepichuju. RObievaju to aj v zlatnictvach a tetovacich salonoch, ale aj pediatricky niektore nastreluju a aj ine lekarky. Ja som davala dcerke ako rocnej nastrelit u lekarky, v tych zlatnictvach by som to u takeho maleho babatka asi neriskovala moc, predsaj len tam nemaju taku skusenost s tym a ani hygienicke podmienky su neni na takej urovni ako v ambulancii lekara. Dcerka sa zlakla akurat na ten vystrel (kedze to buchne hned pri uchu), bola to par sekundova zalezitost a vobec ju to nebolelo, ako mala nausnicky na sebe, tak uz len usmev od ucha k uchu a tesila sa aka je krasna 😀 😀

pe
•
8. apr 2014

ja som dala dcerke prepichnut uska jej pediatricke, za poplatok okolo 10 eur, ale aspon som vedela, ze to bude sterilne urobene, ma s tym skusenost, mala na nu bola zvyknuta, sestricka bola velmi zlata drzala ju a utesovala,ja som ostala v cakarni