icon

Keď sa 13-mesačné dieťa postaví na nohy, tak stále plače

bebekat
22. júl 2022

Ahojte, mam 13mesacneho syna (druheho), ktory sa konecne zacal dvihat na nohy. Ale oprie sa o stolik, alebo o nieco a stale len krici a place. A nevie, co dalej. Boji sa popracovat s nozkami, niekedy aj spadnut. Mali ste to niekto? Poznate to? Odoznie to? Teda, verim, ze ano, ale, ze co s tym 🙂 Snazim sa ho nedvihat zo zeme, podporujeme ho v tom, aby spadol na zem.. dalej neviem, co, tak sa tu snazim popytat.
Inak, celkovo mu veci, a taketo tie milniky trvaju - neskoro mu zacali rast zubky a hlavne dlho rastu, protestuje so stravou, kde su kusky, ktora nie je mixnuta, neskor si sadol..
Dakujem za konstruktivne napady 🙂

charlottha
22. júl 2022

tak mozno este vazne nie je pripraveny, vsak on na to pride sam, treba to len pekne nechat, pride to samo, skutocne 🙂 netreba mu vobec pomahat, nic.. len treba maximalnu davku trpezlivosti.

simca06022011
22. júl 2022

a ked sa takto postavi a posadis sa na zem, tak na jeden-dva jeho kroky, podas mu ruky ze no pod, tak sa nepusti? Moja totiz takto stala a nic (len ona neplakala) a nakoniec ju dedo postavil ku stolicke vsetko dal prec a sadol na zem a nech ide k nemu... a isla. Len ona si tiez davala na cas, prvy zub sa zacal drat po roku... dlho isiel... chodit zacala ako 15m.

bebekat
autor
22. júl 2022

@charlottha jasne, nechavam to na nom. Len co s tym placom, no 🙂

bebekat
autor
22. júl 2022

@simca06022011 To on este bohuzial neda. To bude este na nejaky cas. On len kruti hlavkou, bezradne pozera a place.. verim, ze o dva mesiace bude v pohode kracat aspon popri nabytku 🙏💪🤞

simca06022011
22. júl 2022

@bebekat jasne, ved ja len tak, ci nahodou.. Skor by som sa k nemu posadila a nech sa aspon pusti a postiska mamu 😁 boze tieto bábätká 😍 to su take zlate problémy

bebekat
autor
22. júl 2022

@simca06022011 Ano, som pri nom 🙂 a aj tak upenlivo placka. Preto sa pytam, ci to tak niekto ma, alebo pozna. Aj ruky k nemu vytahujem, rozpravam nanho, povzbudzujeme ho... Verim, ze sa odhodla dat to na vyssi level. Coskoro 🙏💪
Veru, niekedy to je roztomile, niekedy toho je nad hlavu.. poznas to 😅🙏

eeffka
22. júl 2022

@bebekat moja dcera mala hrazdicku nad babatko a pouzivala ju ako dochodcovia cboditko kym sa nezabudla a isla bez neho

tiika
22. júl 2022

@bebekat a padať už vie? Aký ma dôvod, že plače? Boji sa, že spadne?
Mala mala asi niečo podobne.. no trošičku som jej na zem pomohla, potom nechala aj pár krát spadnúť v bezpečí a ked sa naučila zo stoja dostať sama na zem, tak to prestalo.
Chce to čas, nech skúsi po troške sam /nie veľmi na silu, ak plače hrozne, ale s mierou/. Naberie sebavedomie

bebekat
autor
22. júl 2022

@tiika vdaka, skusim mu teda pomoct padat 🙂 mozno sa boji...

tiika
22. júl 2022

@bebekat ešte by bolo možné, že by ho niečo bolelo? Nozicka, chrbát.. ale to asi viete odhadnúť, ako to mal, keď bol na brušku, lozil, sedel, či tiež plakal alebo to bolo všetko ok

ildiko36
22. júl 2022

@bebekat ahoj, moja dcera mala take problemy po ockovaní, trojkombinacia(čierny kašel difteria a rubeola)..zacala padať z nohy ako 12mes..(zacala chodiť ako 9mes)..ortoped dal spravit rtg, bolo vsetko ok, bolesti pretvavali a spravili ct..mala obojstrannu nekrozu bedrovych klboch, ∆
0
,Potom si zspravili magnet,hospitalizacie,a zacal sa boj o zivot.potvrdilo sa Reuma,polyatralgie, bolerioza, yersin infekcia, progessivne zuženie zorneho pola a hrozilo jej slepota, uz vydela len na 5% atd