Kedy a ako naučiť dieťa na nočník?
Ahojte, akým spôsobom a kedy - v akom veku ste naučili dieťatko na nočník ? Čaká nás toto obdobie, nejaka metóda ktorá bola u vás úspešná ? 🙌🏻🙂 ďakujem ..
Moja mala 2r4m ked sa odplienkovala zo dna den a hned aj na noc. Dovtedy som sa mohla aj na hlavu postavit, ked som jej doniesla nocnik, aby si nan sadla, tak ho odniesla a skryla. A potom jedneho dna jej to v hlavicke cvaklo a nebol ziadny problem. Vela sme citali knizku Kubko chce cikat, to bola jej oblubena knizka, este aj po odplienkovani ju vyzadovala asi 3 mesiace denne citat 😀.
@anonym_autor to záleží od samotného dieťaťa kedy a akým spôsobom sa odplienkuje. Staršia dcéra po roku a niečo už nechcela plienku a rovno bez plienky ci deň či noc. Pri mladšej bol trochu boj, ocurane sme mali snáď všetko kým sa naučila. Ale tak do dvoch rokov bola aj ona odplienkovana
@anonym_autor Tak sa tu mamicky pochvalili a teraz nieco k veci. Pripravene dieta sa ti odplienkuje max. do 2 dni. Dozreje a pochopi, co od neho chces. Neocurava ti cely byt. Posadzat dieta na nocnik, nie je odplienkovane dieta. Podstata odplienkovania je, ze dieta sa pyta/ukazuje. Jednoducho tu potrebu citi, zadrzi a povie, ze potrebuje ist na wc. Nocniky su rozne, ake len nechces. Ja som nocnik nepouzila. Kupila som rovno redukciu na wc+stupienok. Odpadol mi problem s ucenim na normalny zachod.
@anonym_autor Tak sa tu mamicky pochvalili a teraz nieco k veci. Pripravene dieta sa ti odplienkuje max. do 2 dni. Dozreje a pochopi, co od neho chces. Neocurava ti cely byt. Posadzat dieta na nocnik, nie je odplienkovane dieta. Podstata odplienkovania je, ze dieta sa pyta/ukazuje. Jednoducho tu potrebu citi, zadrzi a povie, ze potrebuje ist na wc. Nocniky su rozne, ake len nechces. Ja som nocnik nepouzila. Kupila som rovno redukciu na wc+stupienok. Odpadol mi problem s ucenim na normalny zachod.
@anonym_autor podla mna treba dietatu ponuknut tu moznost, mat pripraveny nocnik, vysvetlovat a ono mu to v hlavicke docvakne jedneho dna 🤷🏼♀️ netreba nic silit ani dieta kazdu chvilu posadzat na nocnik a nechat ho tam vysedavat.
Kazde dieta je ine, prve dieta sa mi odplienkovalo 1r10m a dalsie ma 2r10m a az teraz mu to docvaklo v hlavicke a pomaly ho nechavame bez plienky doma aj v skolke (na spanok ma a este si myslim, ze najblizsieho pol roka aj mat bude).
Chlapci su aj vo vseobecnosti v tomto trosku lenivejsi a hlavne ak na dieta tlacis vie to urobit vela skody az po zadrziavanie stolice a to fakt asi nikto nechce riesit 🙈

Po roku . Do roka a pol odplienkované. Sem tam v noci náhody, inak ok