Kedy a ako ste naučili vaše bábo zaspávať bez vašej prítomnosti?
Ako a kedy ste naučili vase babo zaspat same?
Dcéra doteraz zaspáva pri mne (už iba večer), syn od narodenia sám, na obed aj večer. To je môj splnený sen. 😉 Inak prístup bol rovnaký ku nim obom. Dcéra od deviatich mesiacov jednoducho sama nevedela v noci spať. Dovtedy spala sama. Cez deň zaspávala na prsníku do dvoch rokov.
U malého to ide postupne, už je vo vlasnej izbe a občas si vezme sám mliečko, občas zavolá na nás. Má 21m. Avšak dievča, má čoskoro 9m a som rada, keď vykryjem tie časy, že ju len pomojkam a dám prsko, aby spala. Veľa krát je to námaha, aj 45min sa trápim, nech spí,.. takže nosič a fitlopta. Noci sú niekedy dobre (5x sa zobudí na prsko) a zle. (Aj 10x...) Mala dlho problémy s bruškom, ešte to úplne nevymizlo, takže do akéhosi normálu/režimu to ide ťažko. Sú dni, kedy spí 2x po skoro 2h a v noci 11h a dní, kedy spí hodinu za deň a v noci sa budí už o 4tej..to robia preunavene deti... ťažko zaspávajú, skoro vstávajú, často sa budia.. 🤧 Avšak vidím pokrok a dúfam, že aj toto dieťa v 3 rokoch bude spať v detskej s bratcekom. 😳
Od narodenia zaspávala dcéra sama v postieľke ...dávala som ju tam len na spánok, tak sa jej to asi automaticky spojilo. Keď bol čas spánku, uložila som ju do postieľky, odišla som úplne z izby a do pár minút spala
@amelia000,neplakala proste postupne zacala sama zaspavat? U nas som len skusala troska dat do postielky, utisovat ho no strasny rev. A to by som nezniesla ked tak place. Asi nic ine neostava mozno raz pride jeho cas a nauci sa.
Dcéru som rok a pol uspávala na rukách. Cez deň v nosiči a večer len tak na zavinovačke, začala mi veľmi plakať, vzpierať sa a nechcela spať. Skúsila som ju dať do postieľky a zaspala tam. Teraz ju tam len položím, idem preč a ona zaspí. Má 21 mesiacov. Pri tom ako vždy zaspávala len na rukách som ani nedúfala že to bude takto 😀 staršia má tri roky a musím byť večer pri nej aby zaspala... Tú naučil na postieľku manžel keď mala cca rok, na rukách mu vypila mlieko, čakal kým zaspí a zložil ju a každý deň ju zložil o pár sekúnd skôr až došiel k stavu že vypila mlieko v postieľke a zaspala...
babo? u nas az dieta, pomaly 4.5 rocne 😀 mladsieho 2.5r este stale min.cez obed uspavam, pomaly oducame aj vecerne uspavanie, ale netlacim na to. kym nas potrebuje, tak sme tu pre neho, raz budem len spominat
Ešte sme nenaučili, má 17 mesiacov.
Naucila som ho ked mal 11 mesiacov. A bez placu

Naucila sa sama..postupne ma 3.5m