icon

Kedy by malo bábo začať s prvými krokmi?

15peta111
25. nov 2018

Ahojte baby chcela by som sa vas spytat v koľkých mesiacoch by mali detičky začať chodiť? Viete mne sa zdá že ten môj trochu zaostáva, ma 14m a ešte stále nič a počúvam že iné detičky v okoli už chodia. Ďakujem za odpoveď. 🙂

jatva
25. nov 2018

Ma cas do 18m

evittam
25. nov 2018

@15peta111 Syn v 10.mesiacoch, dcérka v 15.tich. ma cas. Dám ti úprimnú radu-menej počúvaj okolie alebo "jednym uchom dnu druhým von".😉 Budes mat lepsi a jednoduchsi zivot aspon co sa takýchto veci týka.

mogaa
25. nov 2018

Stavia sa ti pri nábytku? Ak ano, tak môžeš očakávať každú chvíľu....Ak štvornoškuje, tak nemá potrebu chodiť - ve´d sa dostane kde potrebuje🙂

mimka11111
25. nov 2018

@15peta111 tak v okolí môžu,ale nie na celom svete 😁...synček začal chodiť v 15 mesiacoch a teraz čakáme,kedy mu nárastu krídla, pretože doslova už lieta 😁

siska53
25. nov 2018

@15peta111 do 18.m.ma cas. U nas prve zacalo chodit v 11.m.a druhe v 18.m.

pininka
25. nov 2018

U nás 10m, 9m, 12m. Ale segrina začala sama až na 16m. Je to individuálne,niektoré deti sú veľmi opatrne.

chichua
25. nov 2018

Syn začal chodiť v 14m,dcéra teraz v 17m

fatimuska
26. nov 2018

@15peta111 deň pred 18 mesiacom zacal sam chos9, bez nadrapovania za ruky ako zabu, bez choditok, ale s kopcom blbych rečí, na tie sa treba pripravit, ja sama som tak neskor zacala chodit

15peta111
autor
27. nov 2018

Dakujem pekne baby za vaše radi ste ma potešili 🙂 inak ano uz dlši čas chodi kolo nabytku a aj sam stoji ale ked si chce vziat hračku tak sa hodi na zadoček a ide si pon po štyroch a potom sa opäť postaví a hrá sa s ňou. :D stale ked uz nanho pozriem a vidim ze uz by aj chcel robiť krok a už len čakam a vravim si no daj to uz chod uz daj nozku do predu ale on radsej si hned sadne na zem a ide si
po štyroch :/ .

mogaa
27. nov 2018

NO nemá potrebu🙂kam chce sa dostane🙂neboj ak už chodí okolo nábytku a stavia sa, tak to môže byť každým dňom.....je len opatrnejší, to je celé🙂stačí ak raz padol na zadok, tak si dáva pozor🙂a to je dobre....je to vždy lepšie ako ked začne chodiť v 9-10mesiacoch a nevie si zo stoja sadnúť a padá na znak🙂 deti sa najlepšie učia v lete na tráve...my máme 11mesačnú tiež už začína okolo nábytku, ale je z tých opatrných detí, keď niekam chce tak si sadne na zadok a začne štvornoškovať, rovnako ešte nevie ani vyliezť ani zliezť z postele/stoličky,čo už deti v jej veku skúšajú🙂 ona sa pozrie na zem že je to vysoko a dolu neskúša ísť(z prvej postele tej najnižšej)...

aadenka
28. nov 2018

Moj syn zacal okolo nabytku chodit v 10m, inac len 4-nozky, kam potreboval, tam sa dostal. Nechcel chodit za ruky, mudre dieta, vedel, ze by ma bolel chrbat 😂 Chodit zacal v cca 18m, ked sme so sesterkou zasli do cukrarne, kde sa mu nepacilo - vstal a namieril si to k dveram 😂😂😂

stvura
Odpoveď bola odstránená
jennyska
13. dec 2018

Ahoj @15peta111 a ostatní maminky,

velmi ráda bych Vám představila naši další novou odbornou poradnu na Koníku, a tou je Poradna s dětskou fyzioterapeutkou z Fyzio Klinik. https://www.modrykonik.sk/forum/category/poradn...
Antónie Vám ráda odpoví na všechny otázky týkající se správného psychomotorického vývoje Vašeho dítka a poradí cvičení/přístup i v obasti případných diagnóz pohybového aparátu dětí.

Všechny Poradny u nás fungují zdarma a jsou anonymní. Věřím, že se Vám budou hodit a pomohou! 🙂

Mějte se krásně!
Jennyska
Modrý koník team