icon

Kedy chodia spať vaše štvorročné deti?

27. dec 2020

Ahojte, len tak pre info, kedy dávate spat deti? A kedy zaspia? Môj 4 rocny syn zaspáva okolo 21:30. Aj keď ho dam do postele aj o ôsmej. Nie je to neskoro?

martul
•
27. dec 2020

Je to neskoro podľa mňa, moje deti v takom veku o 20.00 spali

tenerifka
•
27. dec 2020

Moje baby v tom veku zacinali v skole o 8,30 h. , vstavali o 7,30 a vecer chodili spat okolo 21,00. Zalezi aj o kolkej vstava a ci spi cez deñ siestu, moje spavali cca do 6 rokov take 2 hodiny poobede

kika831
•
27. dec 2020

Syn bude mat o mesiac 4 roky- spava este poobede a spat chodi medzi 20:00-20:30. 😀

autor
•
27. dec 2020

Cez deň nespi už asi rok, možno aj dlhšie a keďže chodí spat tak neskoro tak ráno vstane okolo 8, niekedy pol 9. Skúšala som ho parkrat aj zobudiť o siedmej ale večer aj tak zaspal neskoro, pritom pohybu ma tolko, že ja by som bola odpadnutá už o siedmej na jeho mieste

sonnenshein
•
27. dec 2020

Kazde dieta je ine. Moj syn v tom veku aj do 11 tahal, a teraz, v skoro 14tich, mu staci 5-6 hod spanku. Vynimocne sem tam potiahne 10.

lienka175
•
27. dec 2020

naši majú 4 a 6 rokov a spávať chodia okolo 22:00, keď ich aj naženieme do postele skôr, tak nezaspia a iba sa tam prevaľujú... keď chodia do škôlky, tak vstávajú o 7:00, ale v škôlke si 2 hodiny pospia... teraz, keď sú doma, cez deň nespia, ale ráno spia aj do 10:00... mne zo začiatku tento ich režim vôbec nevyhovoval, do roka som ich ukladala o 19:00, skúšala som to všemožne prehodiť, ale potom mi sama pediatrička povedala, že to mám nechať tak, že sú také typy detí, nočné sovy... a odkedy som to prestala riešiť, tak som aj ja kľudnejšia, večer sa niečo hráme, čítame si, občas pozrieme rozprávku, o 22:00 zaľahnú a spia... kamoška napr. zaspávajú 20:30, ale už o 5:00 sú hore a cez deň nespia... to by som asi ja nedala, tiež si radi s manželom pospíme a ja mám ráno aspoň kľud na varenie 🙂

sense
•
27. dec 2020

Do 6 rokov vždy 19.00 v posteli, najneskôr 19.30 spala... Teraz ma 7,5 o pol ôsmej iide do postele o 20.00 najneskôr 20.15 spi

sapetka
•
27. dec 2020

Moj ma 3,5 roka a chodi do postele o 19:15-19:30 a zaspi vacsinou medzi 20:15-20;30. O 6rano sa uz chce hrat. Niekey o 5:30

katka164
•
27. dec 2020

@sense ...moja má štyri a o 19-tej ju tiež dávam,zaspí cca 19:20-40,no dúfam že nám to tiež tak super vydrží😉

paskolinka
•
27. dec 2020

nas (cerstvo 5 rocny) ma teraz take obdobie, ze som rada ak zaspi pred 22. rano vstane okolo 7-7:30. ak ide do skolky, zobudim ho okolo 6:30, ale tam si pospi a potom aj tak zaspava zase neskoro, kludne aj o 23. neviem si si tym rady... ale on nikdy nebol velky spac...

rysavcek
•
27. dec 2020

Mám dve dievčatá jedna má osem druhá skoro tri počas školy obe chodia spať okolo 20:00 a do 10 minút spia, staršia vstáva do školy na školský autobus o 6:30 mladšia mi od bábätka vstávala ráno o 5:15 teraz sa posunula na 6:15 Počas prázdnin majú povolené dlhšie. Mladšia cez obed ešte spáva aj keď sú dni že nezaspí vtedy sa sama okolo 19tej pýta do postele

lellla
•
27. dec 2020

Keď chodíme do škôlky tak chodí spať o pol deviatej do deviatej je tuhý cez deň v škôlke spí a aj doma..ráno vstávame o 6:30...keď je doma teraz chodíme spať neskôr lebo neskôr vstáva a neskôr ma aj poobednú siestu...má 3 roky...nemyslím si že je to neskoro nebýva ani unavený ani snim nemám žiadne problémy..spí koľko potrebuje ...

jana_eyre_2
•
27. dec 2020

Mám tri deti, 8, 7 a 4r.. cez leto keď sú prázdniny zaspávajú okolo 22.. teraz cez zimu a školský rok sa snažím aby boli v posteli o 21, niekedy skôr ale často až o 9.. keď je škola vstavaju 6:30, najmladší ešte v škôlke spáva poobede, doma nie..

sono2
•
27. dec 2020

@paskolinka to je kvôli tomu že tam spí. Ja idem v škôlke povedať že dcéra nemá spať zajtra má štyri. A keď spí na obed tak je kľudne do 23 hore. To je nemysliteľné.

paskolinka
•
27. dec 2020

@sono2 ano, ja viem, to iste mame, ak niekam cestujeme autom a v aute cez den zaspi... v skolke maju taky pristup, ze spat musia ist vsetky deti a ked tie "spave" pospia, tak tie, co nechcu spat, nemusia a idu si nieco citat a pod. lenze ten nas vzdy zaspi. to jedine, ze by som ucitelke povedala, nech ho budi...

babydesire
•
28. dec 2020

Ani to nebudem citat,zas sa tu ozvu hlavne mamicky s ukazkovymi detmi...coz u nas akosi nikdy neslo 😁,,,ale nech kazdy sme nejaky,a zas nie kazdy ma perfekte nastavene deti ako hodinky,,patrim do tej pidiskupinky kde sa nedal nastavit rezim 😶 Taaakze kedy?ako kedy? Ale zvycajne to do 22:00este skace po baraku a robi cirkus -- obaja..ale bolo to rozne,no vzdy hrozne (hlavne nas chalan) 🤭 aaa kedy som chodila spat ja ked som bola mala?dodnes si pamatam,na tie prekecane noci pod duchnou s mojou sestrou,aj nato ako nas moji rodicia neraz nacapali nastvany ze este nespime... Taakze,nie,neni to neskoro,,je to vtedy ked je uz dost unaveny nato aby zaspal.

danielahamar
•
28. dec 2020

Najneskôr o 19 chodili obaja, aj u tretieho verím, že to dáme v ten istý cas

marianeta
•
28. dec 2020

@paskolinka
@babydesire u nás to isté. Mám 12 a 5 ročného..ten starší už ako novorodenec od 19:00-22:00 pri snahe uspať ho reval nonstop 3 hodiny, ako padlo desať hodín zaspal.. Časom už len cumel do tmy ,ale skôr nezaspal ani náhodou..Mladší zaspával ako bábo okolo ôsmej ,ale časom začal aj on štrajkovať a asi v 2,5 roku nie a nie zaspať skôr ako o desiatej.. A tak to je doteraz.. Ak spal v škôlke ten menší ,tak by kľudne vydržal aj do polnoci.

dzinka777
•
28. dec 2020

Môj bude mať 5rokov čoskoro.ide spať o 20.00,max.20.30.zaspi za minútu.

bubinko1506
•
28. dec 2020

Moji maju 4, teraz cez prazdniny vstavaju 8:30, cez obed nespia a vecer idu spat o 20ej, zaspia 20:30. Pocas skolky, vstavaju o 7ej, v skolke niekedy zaspia, niekedy nie. Spat idu tiez o 20ej, ale ak poobede spali, tak zaspia 21:30. Ak nespali, tak zaspia hned😉.

martul
•
28. dec 2020

@babydesire žiadna nemáme ukážkové deti, len sme proste napísali kedy chodia spať naše deti na tom nie je nič dokonale a úžasné

berika
•
28. dec 2020

Moja bude mať v januári 4 a spať chodí až keď zhasneme v celom dome a všetci si lahneme, vpohode vydrží aj do polnoci, teraz ako sme všetci doma, ale ani v bežné dni nezaspí pred 22:00. Ešte dodám že spáva poobede aj 2-3 hodinky. Ona je odmalička večerný typ, jednoducho večer má najviac energie, ráno dlho nespí, preferuje pobedný spánok, a večer je úplne nabitá energiou. Už to dávno neriešim.

simca06022011
•
28. dec 2020

my sme spali od malicka: 19:30-max.20:00, do tej 6tej. Az do ... 6-7rokov to tak bolo. A este aj cez obed si pospala aj v predskolskej triede, ked bola mlaa do tych 3r-4r, prespala cez obed aj 3 hodiny ... Kazde dieta je ine :D My sme taki spachtosi. No... Hlavne nech nema kruhy pod ocami a je oddychnute. To posledne dva roky riesim, ako sa naucila chodit neskoro do postele, ze uz vidim, ze biela, kruhy, ziva.. a ani za oneho si nejde lahnut. Musim ju do postele dotiahnut.

nikazuz
•
28. dec 2020

Nas ma 6 r. a aj keď ide spať pred 20-tou, vačšinou zaspí okolo 21:30. Poobede doma nespáva, energie má strašne veľa, aj keď behá celý deň, ide na plaváreň, aj tak večer skôr nezaspí.... keď sme doma, tak sa budí okolo 8:00, do škôlky ho budíme okolo 7-mej a tam poobede niekedy zaspí, niekedy nie.

liv9
•
4. jan 2021

Moj syn bude mat styri roky. Od malicka spaval ukazkovo, no ked sme presli na jeden spanok, zacalo sa to zhorsovat. Uz nespi ani poobede a aj tak vecer vystraja aj do pol jedenastej. A ked nahodou poobede pospi, hoci len pol hodinku, tak pred polnocou nezaspi urcite. Chceli sme k nemu do izby dat dceru, ale obavam sa toho.