icon

Kedy je vhodné prepichovať uši bábätkám?

8. aug 2026

Dávali ste prepichovať uši hneď bábätkám? Ak áno, v nemocnici alebo u pediatra, príp. kde inde? Ak nie, z akého dôvodu? Je dobré počkať s tým do určitého mesiaca? Prepichovanie alebo nastrelovanie?
Chcela by som tam čo najskôr, aj z toho dôvodu, že mne ako malej nedali, mala som z toho “traumu”, a neskôr obrovský stres, keď som ich chcela.

anonym_6438f8
8. aug 2026

Ano dala som, pre mna je to jednoznacne lepsie ako stresovat starsie dieta. Par dnove v porodnici si to ani pamatat nebude a ked sa neskor rozhodne, ze dierky nechce tak jednoducho zarastu bez nausnic.

blondinka95
8. aug 2026

@anonym_autor dala som pri odchode z porodnice , dcera sa ani nezobudila, hojenie bolo rychle

anonym_86e5bd
8. aug 2026

@anonym_autor my sme dali asi 4 mesačnej , už bola oveľa vnimavejsia, plakala. Ale akože také názory nech sa dieťa vo všetkom rozhodne samo je scestné. Dajte prepichnut kedy uznáte za vhodné. Ja určite aspoň po prvom očkovaní.

guudy
8. aug 2026

Nedala, jedna dcera sa sama rozhodla tesne pred dovrsenim dospelosti a druha, ked mala cca 7-8r. Ziadnu traumu nemaju🤷🏼‍♀️. Dali si nastrelit, nie prepichovat.

anonym_47cf6a
8. aug 2026

Ja som nedala. Vôbec sa mi nepáčia náušnice na bábatkách a malých ďeťoch. Časy sa už dávno zmenili, pochybujem, že z toho bude mať traumu v dnešnej dobe. Ak bude chcieť, samozrejme pôjdeme prepichnúť.

chocolatebox
8. aug 2026

Prepichovat uši babatkam je absolútne uchylne a som rada ze konečne to pre niektoré matky nie je automatika.

anonym_4adbb9
8. aug 2026

Mne dávali ako staršej,si to pamätám a veru nebolo to príjemné pre mňa ako dieťa 😁

A u pediatra

januska12323
8. aug 2026

Ja som proti prepichovaniu uší a celkovému zásahu do tela pokiaľ to nie je nutné. Bábätká žiadne ozdoby nepotrebujú.

anonym_ddfc72
8. aug 2026

Dala som ked mala 6m v kozmetickom salone- prestrelit.

anonym_72daeb
8. aug 2026

Dala som pri odchode z pôrodnice.

anonym_0c274b
8. aug 2026

@anonym_autor samozrejme je najlepšie dat hneď po narodení, a nie už v neskoršom veku.

anonym_5337f0
8. aug 2026

Ja som nedala zatial, neviem ked si predstavim ze do takych malych usiek jej maju pchat ihlu tak mi neni dobre z toho😁 nastreli si ked bude chciet.

oblecenie99
8. aug 2026

Nedala som, jednoducho nevidím dôvod, aby som dcére dávala prepichovať časť tela len preto,.lebo sa narodila ako dievčatko, navyše z dôvodu, aby na sebe nosila šperk, ktorý sa mi vôbec nepáči na bábätkách.

anonym_febebe
8. aug 2026

@anonym_autor starsej dcerke som dala ked mala 2 mesiace, ale to z toho dovodu, ze sa narodila v lete a pani z piercingoveho studia, co som ku nej chcela ist jej to dat spravit mi poradila, nech pockam radsej ked bude chladnejsie, ze sa to bude lepsie hojit. Mladsej dcerke som dala cca mesiac po narodeni.

anonym_0bb58c
8. aug 2026

Dala by som uz v porodnici ale tam zrovna nerobili, tak potom sme sa hned dohodli u pediatricky. Prepichnut, nie nastrelit.

A z komentarov ze je prepichovanie usiek uchylne si nic nerobim, hlavne ze ked potom 14rocne pytaju piercengy kade tade to uz tymto mamickam uchylne nepride, to je krasne, originalne a uzasna volba "velkeho" dievcata a preco im to zakazovat?

chocolatebox
8. aug 2026
@anonym_0bb58c

Dala by som uz v porodnici ale tam zrovna nerobili, tak potom sme sa hned dohodli u pediatricky. Prepichnut, nie nastrelit.

A z komentarov ze je prepichovanie usiek uchylne si nic nerobim, hlavne ze ked potom 14rocne pytaju piercengy kade tade to uz tymto mamickam uchylne nepride, to je krasne, originalne a uzasna volba "velkeho" dievcata a preco im to zakazovat?

@anonym_0bb58c veď to je na tom to komické ze tie iste matere co decku ledva vylezenemu z pôrodných ciest dajú prepichnut usny lalok (lebo sa to tak predsa robí!) sa potom prezehnavaju ked si chce dať pubertiacka piercing alebo prepichnut ďalšiu dierku v uchu (lebo to znamená ze je to sociálny prípad a skončí ako slapka). Logika 🤪

anonym_6e5e2b
8. aug 2026

A naco potrbujete na tie novorodeniatka hned vesat nausnice? Nechapem

anonym_40febf
8. aug 2026

Dala som hneď v pôrodnici. Zahojilo sa im to veľmi rýchlo. Žiadna trauma. Staršia je už dospela, študuje právo a estw ma nezažalivala za tento barbarský cin a zásah do jej tela 😝😝😝😝😝 dokonca si dala urobiť ďalšie dve dierky do uši
Neviem, je to dôsledok traumy? 😝😝😝😝

ja_mama
8. aug 2026

A prečo by malo byt nesprávne nechať to rozhodnutie na dieťa keď si už vie samo zvážiť ci mu ta okrasa za tu chvíľu bolesti stojí? Nechápem z čoho by mala mať neskor traumu...bud to bude chcieť alebo nie 🤷‍♀️ prečo mám rozhodovať za ňu v takýchto veciach...je rozdiel keď ide o zdravie ale toto je fakt uplne nepodstatná záležitosť ktorú malé babatka absolútne vobec nepotrebujú...