Kedy prestalo Vaše dieťatko cez deň spinkať?
ahojte, malá bude mať 1,5 roka a od roka spávame cez deň len raz a to cca na 2 hodinky okolo obeda. poslenú dobu však je obedňajšie uspávanie čím ďalej náročnejšie. dakedy mi trvá aj hodinu kým zaspí. zaspávame tak, že pri nej ležím a ona sa mi hrá s vlasmi a sa prevaľuje na posteli. minule som ju uspávala hodinu, ked som ju uspala tak som sa tešila, že si dám kávu a oddychnem a ona už o 30 minut bola hore a fit. ale ide o to, že sa mi začala budiť v noci. niekedy stačí dať len mlieko alebo dudel ale niekedy ako aj včera sa zobudila o 3 hodine rannej a vstávala z postele, rozprávala si, smiala sa, budila tata, ked nič nezaberalo tak sme šli do obývačky, kde sme sa hrali asi tak do 5.30. ona bola akoby vyspinkaná, vpohodičke. potom som jej dala mlieko a kedže ja som bola rozbitá, nevyspatá, navyše som prechladená, tak som si ešte skúsila s ňou ľahnúť a zaspala tak na 2 hodinky. moja otázka teda znie, či je preto vnoci taká čulá, lebo jej už netreba cez den spánok? kedy prestali vaše detičky cez den spať a ak už nespinkajú cez den o ktorej chodia spinkať a kedy vstávajú? ďakujem pekne.
jaaaaj tak vidim,ze nie sme sami. moja ma posledny mesiac uplne rozburany rezim.
Predtym: vstavala o 8mej, spala raz za den od 12:00 cca 2hodinky (spava takto od 11mes)
Teraz: vecer zaspi o 8mej, spi hodinku potom sa zobudi a do noci je hore, rano vstava neskoro okolo pol 10tej a na obed nachce spat 🙄
tiez neviem,ze ci mame zrusit denny spanok ??? ale ked nespi na obed, okolo pol 7mej je uz taka unavena,ze pada 😒 ja len dufam,ze to vecerne nespanie je len kvoli zubkom, a coskoro sa vrati do normalu 😉
podla mna je dobre si troska na obed zdriemne. aj skolke budu spinkat poobede,tak nechcem aby si od toho moc odvykla
podľa mňa také malé dieťa potrebuje denný spánok, aj deti v škôlke chodia spávať poobede, moji synovci - 3roky a 8mesiacov, a mladší 2 roky - obaja spia cez deň aj 3 hodiny. chodia spať neskôr,ale spia normálne aj vnoci. skôr ju skús cez deň poriadne unaviť. s našou treba chodiť von, behať,skákať,tancovať, poobede spí 2-3hodiny a v noci 10-11 hodín.... buď sa cez deň málou unaví,alebo to budú zuby. ja si myslím,že to bude prechodné s tým zlým spávaním...
deti v skolke spia pravidelne a take male dieta urcite potrebuje spanok. syn prestal spavat asi ked mal 4-5 rokov, tak doma uz poobede nespal.
Moj syn ma 3 rocky a este mi pravidelne spava 3hodky cez den....a vecer o deviatej uz spi,rano stava medzi 7-7.30.Do skolky pojde az v septembri,tak uvidime,ako to bude tam so spankom...Napriklad kamoskina mala nespava od 1,5r cez den vobec a absolutne jej to nechyba...
Moj st.syn prestal cez den spavat v 18m a ani v skolke nespaval-len lezal.
Ak nahodou v skolke zdriemol co len na 20min,tak vecer fical do polnoci-proste sa s nim nedalo.
Druhy syn ma teraz cerstve 2 roky a on spava takmer 2 hodiny denne cez den-každe dieta je ine a co potrebuje jedno nepotrebuje druhe.
Ale to je už na tebe si to odsledovat.
A recepty typu-vsak ho viac unav-u nas nikdy neplatili-st.syn od 2 a pol roka fical na bicykli bez pomocnych koliesok-denne aj 2 hodiny,plaval 4 krat do tyždna,korculoval od 3 a po roka takmer denne a nikdy sa to neprejavilo lepsim spankom 😝 proste on sa nikdy nezastavil.
U nas boli strajky s poobednym spanim, ked mal maly 2 roky. Stavalo sa, ze nespal vobec cez den a to asi 2-3 krat do tyzdna. Teraz je to uz chvalabohu lepsie a co sa tyka toho uspavania, aj u nas to niekedy trvalo dlho, ale teraz mu precitam rozpravku, necham ho sameho v izbe, cize ho nic nerozptyluje a zaspi raz-dva. Ked som bola pri nom, tak mal stale pocit, ze musi rozpravat. 🙂
Myslim si, ze aj u vas sa to upravi, je to len prechodny stav.
moja nespi cez den od roka!!! niekedy spi, avsak nie dlhsie ako hodinu, ja nestiham vobec nic... a to uspavanie, ako pises, ja som z toho vycerpana, stale zlieza z postele, place, kope, bije ma...vecer ide spat okolo 8-9...podla toho ci spi cez den alebo nie....v noci sa budi uz len raz...a nocne hravanie mame tiez na programe, ale uz sa to upravilo, uz to nie je take caste, tak cca raz za dva tyzdne, byvalo to aj 4 krat do tyzdna...aj dve-tri hodiny sa potom hra.... ja uz vyzeram jak zombie s bruchom ( o 2 mesiace budeme mat druhe babo-neviem co bude potom, to bude na psychyatriu)
My máme tiež od roku jeden denný spánok-to spávala tak 2hodinky. No a teraz od dvoch rokov spáva tak hodinu niekedy ani to nie a v poslednej dobe tiež máva dni,že ju ani za svet neuspíme a proste nespí. A večer je ju aj tak problém niekedy uspať a ráno vstane o šiestej(samozrejme v noci sa budí 😝 ) A práveže som si všimla,že čím viac aktivít jej doobeda poskytnem tým je aj ona aktívnejšia-ked napr.vonku leje a zostaneme dnu,tak naobed mi skor zaspí,mi príde taká znudená 😅 .
No tiež zastávam názor,že takéto malé deti by ešte mali spať na obed a preto sa ju vždy snažím uspať-no ale občas to fakt nejde... 😝
môj skoro trojročný spí na obed bez reptanie len u babky,keď je so mnou tak možno raz do týždňa ho prehovorím.(takto to je od dvoch rokov).keď nechce spať aspoň sme v kľudovom režime-čítame,kreslíme
Nas maly spava este 2x denne. Dnes sme napr. vstali rano o 8.00, o 11.00 siel spat a vstal o 13.00, predpokladam, ze este jeden spanok dnes da, cca okolo 16.30 si lahne (vcera spal do 18.30) a potom okolo 21.00 zacina nocny spanok. Nauceny je, ze ho pred polozenim do postielky chvilu hojdam na kolenach, mojkame sa, to ho ukludni, potom polozim do postielky, polozim mu na vankus plysoveho macika, s ktorym stale spi a odidem. Sem-tam sa v noci stane, ze sa preberie a vykrikuje a keca nonstop, ale my s manzelom ho odignorujeme, hlavne nekomunikujeme okrem "buva a ššššš". On sa potom sam ulozi a znova zaspi.
Barborka ma necele 3 roky a cez den nespava asi 3 mesiace. Ak spinka, tak vynimocne, ak vstane rano o 4 😠 ale to peklo vecer.......Inac vstava o 7.00 - 7.30 a vecer chodi spinkat o 19.30. Uz teraz sa bojim skolky, ako to tam zvladne. Ale vraj ani ja som nechcela spinkat cez den. Inac taka pikoska z detskych ust: Barcinka preco nespinkas? Lebo nie je tma. A bolo vysvetlene 🙂
nasa prestala okolo ked isla mat 2roky spat ale kupili sme jej taku loptu na sedenie a ked pozera rozpravky tak este niekedy zaspi tak na hodku a pol vecer chodime spavat okolo 9-10 a v noci prespi 12 hodin tak ked mi vstane okolo obeda tak ju uz ani nedavam spavat aby mi spalala v noci
ale ked budeme mat druhe tak by som ju davala spavat aby sme si vsetci pospali aj s bubom lebo sa stavim ked bude pocut malu plakat ze bude hore rano skor ako teraz
mam uz nejaky system pripraveny no uvidime ako to bude vyzerat v realite 😀
moja 3 a stvrt rocna, od kedy zacala pred 3 mesiacmi chodit do skolky, zacala zase na obed spavat. predtym uz asi pol roka tak spavala-nespavala. inak cim viac bola unavenejsia, tam horsie zaspavala, resp. nezaspala vobec.
starsi prestal spavat kratko po dovrseni 2. roka a mladsi zatial po obede spava. 😉 starsi chodil vtedy spavat vecer o osmej, neskor sa to presunulo na siedmu, teraz obaja chodia spavat o pol osmej a vstavaju medzi 6,30-7,30 🙂
Ahoj Lenka. Tak máš to veselé 🙂 No pripomína mi to moju Elišku. Tá taktiež cez deň nespinkala, od 2 rokov vôbec. A v noci sa budila taktiež zhruba do 2 rokov. Takže je možné, že zabralo to celodenné bdenie 🙂 Malej by si nemala dovoliť vstávať z postielky, aby sa neprebrala ešte viac. Ja viem, že je to ťažké, ale máš väčšiu šancu, že ti zaspí. Len sa s ňou mojkaj. Na niekoho to zaberá, na niekoho nie. Je to individuálne. Môj malý má iba 2 mesiace a spáva iba dva krát cez deň. Proste viac nebude. V noci spinká aj 5 - 7 hodín v kuse. Neboj, je to obdobie, ktorým si proste musíš prejsť. Miška si nájde svoj rytmus a bude lepšie. Ale som zástancom toho, že by sme det nemali nútiť spinkať cez deň ak to nepotrebujú. Stačí, ak si trošku poležia. 🙂
Neviem ci ti to pomoze, no aspon budes vediet, ze nie si sama. Moja dcera chodi este poobede spat, niekedy je to hodina, dve, a tak rozne v tomto rozmedzi. Je to ale za cenu toho, ze mi potom vecer vydrzi skakat po hlave aj do desiatej (niekedy aj dlhsie). Susedka nedava spat malu poobede od roka a pol a aj tak to moc nevyhrala. Niekedy, ked jej dcera vstane pred siedmou, tak si poobede na chvilku pospi, ale potom je vecer hore do jedenastej. Ak ju neda spat, vydrzi do deviatej. A aj ked ju zoberie poobede, ze si s nou lahne, presne ako vravis, hra sa jej s vlasmi, stebota a napokon to ona nevydrzi a po hodine vstanu z postele. Ma to len jednu vyhodu. Sice mala nespi, ale je aspon chvilu " v kludovom rezime" a vydrzi do vecera. Tak neviem co je horsie. Vela sa spravi ked deti zacnu chodit do skolky. Predsa musia skorej vstavat, vyhraju sa, poobede si schrupnu chvilocku a potom zasa nabity program, vecer "slusne" do postele. Nie ako ked sme s detmi doma a ak si chceme trocha oddychnut, tak spime "kolko sa da" 🙂
my mame 2 roky a stale spavame cez obed, ale 2 hodiny je fakt ze maximalna hranica....vacsinou tak hodinku a pol, viac nie.....ale, spavame zasadne vonku v kociku....doma mi nechce na obed spavat vobec, tiez to bolo tak, ze hodina uspavanie a po polhodke bola fit....tak ako prisiel na svet Misko, kupili sme dvojkocik a cez obed spavaju obidvaja vonku....obidvoch ich naraz uspim a ked sa niektory zobudi, tak vezmem dnu len jeho.... 😉
Pred týždňom
Môj starší chlapček prestal spávať na obed ked mal 4rocky,ale v škole chodil na obed spávať 🙂
starsia ma za 2tyz. 5r a nespi cez obed, tak 1x za tyzden, v skoke spinkavaju.
s mladsim je to zlozitejsie, ked spi, tak by spal aj 3hodiny...ale viac menej este cez obed spava aj on, ked sa podari 😉
je to individualne, no ked nespia je vecer dost narocny, dcerku vecer potom bolieva hlavicka, so synom je vtedy tazke sa dohodnut na comkolvek....
nespime od 1,5 roka cez den, ak sa to podari cez tyzden, pre nas obrovsky uspech...
Nervová sústava dieťatka sa vyvíja len v spánku, preto je spánok pre deti veľmi dôležitý.
Okrem toho, keď prídu do škôlky, bude sa spánok (alebo aspoň ležanie) od nich očakávať a nespanie len zvyšuje stres pri nástupe do škôlky.
Podľa mňa by deti mali spať minim. do troch rokov.
Dcérka má 4,5 roka asi 3 mesiace nespáva resp. 1 či 2 krát do týždňa sa jej to podarí.
ahoj, staršia dcérka prestala pravidelne cez deň spávať, keď mala cca 5 rokov a 3 mesiace...ale ešte si sem - tam pospí, keď má chuť 😉 a synček spí poobede ešte stále- má 3 roky a 4 mesiace 🙂 ...obaja zaspávajú medzi 20.00 -20.45 hod ...a vstávajú ráno o 6.30 hod. (a to ranné vstávanie sa nemení, aj keď idú spať po desiatej večer ...ani cez víkend nemáme ráno "pokoj" 😅 😝 ...)
My sme mali tiež také obdobia, keď sama zahodila cumel tak potom nespávala na obed asi 3 mesiace potom znova začala, ale aj tak to bolo nadlho kým zaspala, tiež som uspávala aj hodinu. Od 3 rokov mi doma nespáva, ale tiež som jej hovorila, že spať nemusí ,ale poležkať si ideme na hodinku a niekedy aj menej a tak mi niekedy zaspala ( lebo akože nemusela). Ale tiež je nespavec, v noci potiahne tých 10 - 11 hodín a stačí jej to. Teraz má 4.
Pre mňa nebolo dôležité aby poobede spala, ale to aby už o osmej večer spala, lebo spánok do polnoci je pre malé deti najzdravší, vraj sa vtedy najviac vyvíjajú, rastú.
Moja ma 5,5, uz nechce spat, ale v skolke spia, obcas si pospi a svokra a moja mama ju tiez davaju spat. Ale do 5 rokov normalne som ju aj ja davala. Myslim, ze deti to potrebuju 🙂
moj starší syn prestal spávať zhruba od 4,5 roka doma,ale vlastne ked je moc unavený, doobeda sa vyšportuje,sám si ide lahnuť aj teraz, lebo cíti unavu a to nehovorím o aute,tam len sadne hocikedy a spí, v tom je úžasný....dufam že aj mladší bude takto spinkávať,je to super, su oddýchnutý a vyhovuje to aj mne,mám trošku času pre seba 🙂
môj syn spával cez deň do 4 rokov (v škôlke cca 2 hodiny) a doma spával aj 3 hodiny - od leta už cez obed nespáva (v septembri mal 5 rokov) - chodí spať okolo osmej - pol deviatej a vstávame ráno do škôlky o siedmej. Dcéra má 15 mesiacov a spáva 2-krát za deň (niekedy druhý krát nechce, ale to sa s ňou už o šiestej nedá vydržať). Spávať chodí ako syn, vstávanie to isté.
ahoj moja starsia nespala poriadne cez den od narodenia, ako babatko spala 2x20minut za cely den, potom od 10mesiaca iba 1x a to max 45 minut . a okolo 2rokov uz vobec nespi. chodi spavat okolo 19ej a vstava okolo 6-7 hod.
mladsia spi zle aj v noci a aj cez den. cez den max 30 minut a v noci sa bud kazdu chvilku. 😠
ucitelky v skolke budu radi z moje nespiace deti 😀 😀 😀

dcera mojej svagrinej ma 2 roky 3 mesiace a cez den stale spi zhruba od tej 1 do 3 ale ako kedy sa podarí niekedy spi len 1,5 hodiny a niekedy aj 2 a pol hodiny a niekedy spi tak že spi hodinu zobudi sa a potom si k nej ešte lahne a zas spi dalšiu hodinu 🙂