icon

Kedy pri vzdore prestane dieťa udierať? Skúsenosti

31. okt 2021

Zdravim, moje dieťa vzdoruje dobrý rok.... teraz ma 3,5roka, občas keď mu poviem nie ma tendenciu má buchnúť-po tele, po tvári, áno robí to hoci som vyskúšala všetko!prosto....všetko.....priznávam že by som radšej zvládla keby sa metlo o zem a hodinu revalo.....je to pre mňa dosť traumatizujúce.....snažím sa nad to povzniesť....a samozrejme postup-chytim ruku -poviem dosť -pokoj a prenesieme sa cez to .... a je klud.....samozrejmé veľa veci keď niečo chce tipu ísť tou cestou dovolím,prisposobim sa, čiže ma možnosti na výber ...jednoducho je vzdor sa prejavuje takto 🙈🙈🙈🙈🙈moja otázka znie, tie co ste to tiež tak mali.....v koľkých rokoch to prešlo, a prešlo to vôbec.....nastúpilo niečo iné, či to zapadlo prachom?pr

evica17
31. okt 2021

Ako nemam osobnu skusenost zatial, ale skusila by som pri tom/po tom buchnuti mu zadrzat mu ruku, a jasne povedat ze nie, nesmies, lebo ma to boli. Samozrejme nebila by som.ju, lebo ak to vidi u teba , tak to berie ze tak sa riesi konflikt- udriet niekoho. Ale bude to chciet vela trpezlivosti. Mozno ti pomoze nejake knihy si precitat o vychove, mne to dost pomaha zvladat tazsie situacie vo vychove s chladnou hlavou.

diewcatqoo
31. okt 2021

Moje dieta takto vzdor neprejavuje, udrelo ma 2x v zivote. Prvykrat, ked ma udrel (mal cca 2 roky), vzala som ho za ruky a razne povedala, ze to robit nesmie, pretoze ma to boli. Druhykrat, ked ma udrel (mal asi 3 aj nieco), tak mi dal taku delovku, ze som videla hviezdicky. Vratila som mu to, samozrejme, nie silno, asi o 100x menej ako on mne, ale aby vedel, ze to boli. Odvtedy ma neudrel, ani som nevidela, ze by bol niekoho ineho udrel.
Ale moj synovec v ramci vzdoru veci riesil bitkou. Nemal problem udriet hocikoho a hocikde, samozrejme s najvacsou intenzitou ako to len slo. Bil mamu, starych rodicov a surodencov, na otca si nedovolil. A este k tomu hadzal veci do ostatnych. Do mojho syna, ked mal dva roky, hodil detsku stolicku. Synovec uz ma 7 rokov a uz sa sprava rozumnejsie. Take typicke zachvaty vzdoru uz nemava, ale obcas, ked ma nervy, tak stale nema problem udriet hocikoho.

mauduska
31. okt 2021

dať na výber v takom veku nie ke šťastne, aj keď ľudoa majú pocit, že ano.
Po prvé preto, že do isteho velu sa dieta rozhoduje náhodne
Po druhé preto, ze mu rodicia vacsinou davaju na vyber len "bezpecne" moznosti, bez nejakych negativnych dosledkov
Po tretie preto, ze dieta ma mat detstvo a nie robit rozhodnutia..

Takato vychova vychovava skor nestalych ludi, ktori nie su schopni vziat na seba zodpovednost, aj ked si rodicia myslia, ze v nich buduju presny opak

Inak ho urcite nebi, vysvetli mu, preco to nema robit ani on. A vela vela trpezlivosti

panelacikova
31. okt 2021

@diewcatqoo presne podľa tvojho príspevku usudzujem, že autorka asi neskúsila "naozaj všetko" ako uvádza 😀 😀 ja som tiež dcére 3x dohovárala, štvrtýkrát capla a bol kľud. odvtedy ma už v živote neudrela...

nazama
31. okt 2021

@panelacikova súhlasím s vami. môj syn sa len raz hodil na zem v meste na zem pri výklade s hračkami, lebo chcel auto a ja som povedala nie. zdvihla som ho, dostal na zadok a odvtedy bol kľud. viac to neurobil. dieťa si dovolí len toľko, koľko mu dovolíte vy.

panelacikova
31. okt 2021

@nazama ja som bola ešte trpezlivá oproti tebe 😀 mne sa hodila o zem 3x v obchode. 3x som vysvetľovala. na štvrtý dostala výprask. odvtedy pokoj... ja sa akosi držím pravidla 3x a dosť 😀