Kedy sa detská chôdza ustáli?
Syn 20 mesiacov beha uz od 1 roka. Avsak, chodza je stale taka, ze stále vie spadnúť. Beží, zašmotle nohami a spadne. Alebo aj ked kráča. Uz sa naučil aspon zdvíhať hlavu, ale na začiatku si par krát nabil usta. Teraz uz mal take úrazy, ze sa zašmotlal a spadol o múrik, o pieskovisko, ozgrel čelo o marmolit na chalupe...stale si udiera hlavu a ja uz som len v strese kde zas spadne. Kedy sa chodza ustáli?
ako chodi? je v predklone? alebo mu idú špičky k sebe? toto mala aj dcera od mala koopa urazov smer ortoped moze tam byt viac dg. od plochych noh, vpadnutych clenkov az po poruchu osi tela (ci ako sa to odborne vola). postupne sa to s liecbou zlepsilo. ale 9dporucam nejaku kvalitnu amb. ktora sa venuje detom nie beznu drzim palceky
Topanky má dobre? Lebo za 8 mesiacov by už mal byt “vychodeny”
Čo ma obuté?
Topanky má dobre? Lebo za 8 mesiacov by už mal byt “vychodeny”
Čo ma obuté?
@anonym_7033de tak je pravda je najlepšie beha doma na boso. Takto padá len vonku a len dopredu. Máva obude bud sandálky so spičkou samozrejme alebo botasky. Topanky ma kvalitné z obuvi nie nejaké cinaky

Hmmm to je uz celkom dost.
Ja ked som isla ku očnej so synom tak prve co sa ma opytala, ci syn nepadal. Skus.