Kedy sa začalo vaše bábätko prevaľovať?
Ahojte baby kedy sa začali vaše deti prevalovat dvíhat?? Naša malá ma co chvíľa 6 mesiacov a ledva sa nám prevali na bok a o iných pohyboch ani chýru nie je to čudné? Viem ze každé dieťa je individuálne ale v 6 mesiacoch by už čosi mala robiť cvičíme stále ale sama ani za nič. Ďakujem ❤️
@mishi22 pytaj sa pediatricky, ak sa ti nieco nezda, pytaj sa k neurlogicke, alebo fyzioterapeuticke..
Naša sa tiež nechce síce sedieť už vie ale pretáčať sa jej nechce 1-2x to spravila a od vtedy nič
Nas sa zacal prevalovat v 4m, uz na chrbte ani poriadne nechce byt cez den odvtedy, stale sa prekulal...v 6m sa zacal dvihat na kolena a hojdat sa na nich, v 8m stvornozkovat uz dopredu pekne (dovtedy cuval :D ) v 9,5 sa postavil 🙂 teraz ma skoro 11m a chodi popri nabytku
@snehulienka8 ona keď ju chytím za ruky tak si sadne a hneď sa postaví na nožičky ale myka to s nou strašne a keď si sadne ze ju teda posadím tak sa hneď prehne úplne do predu
@mishi22 ak nesedi sama a bez opory, tak ju sadnut nedavaj, na nohy ju netahaj, ma na to casu..nech si nedobabre klby a chrbticu este pred tym, ako to zacne pouzivat, nie je kam sa ponahlat a akekolvek nejasnosti je najlepsie riesit s pediatrickou..
@mishi22 my sme na tom rovnako, naša je tiež lenivá, zachvilu bude mať 7 mesiacov, tiež sa mi ešte nepretocila. Za pár dní mám poradňu, uvidím čo mi na to povie doktorka
@verizienka nás už poslala na rehabilitáciu ze nám ukážu pár cvikov vraj je to bežné ale treba cvičiť 🙂
@mishi22 nás tiež dnes poslala, no u nás sa na rehabilitácii cvičí len vojtovka, tak sa budeme trápiť 😣
@verizienka vojtova je des nepošlem ti radšej naše cviky? Dala nám normálne papier co mame cvičiť

Je to individuálne, niektoré deti sú lenivejsie, ale asi by som sa išla radšej poradiť ku skúsenej fyzioterapeutke čo robí s bábätkami.