icon

Kedy ste začali odúčať detičky od plienky?

smajluska
30. aug 2021

Maminky kedy ste začali odúčať detičky od plienky?

pribinak
30. aug 2021

@smajluska 2 roky mal. Skôr nevidím zmysel.

zuvelyn
30. aug 2021

Ja som plánovala az okolo 2 rokov resp ked sám začne prejavovať nejaky zaujem, ale syn napríklad uz od 15 mesiacov nejako nechce pisat do plienky, väčšinou ju má suchú a piska do nočníka hned ako mu ju dám dole. Akoze je to super, ale nie pre mna par týždňov pred pôrodom kedy sa mi toto fakt nechce riešiť 😬 yakze ideme voľným štýlom, plienku ma, ale davam ho na nočník ked ho prebalujem. Neviemw či robím dobre ze neucim bez tej plienky sa rovno pýtať, ale nemam na to energiu tieto dni vôbec to riešiť....

zuzuliennka1
30. aug 2021

Podla mna sa neda oducat, dieta sa oduci ked bude pripravene, samo.
Lebo ja som sa v jeho 2r mohla aj na hlavu postavit, ked raz samo dieta nechape, co ma robit a kam, tak je to zbytocne.
Uz aj sama zacinam verit tomu, ze dieta sa odplienkuje proste samo. Niektore skor, ine neskor, pripadne aj ovela neskor nez rovesnici, ale raz sa to nauci kazde

nikkya
30. aug 2021

1,5 roka , za pár dní bola úplne bez plienok.

elizabet173
30. aug 2021

@pribinak ako u ktorého dieťaťa, moje nemalo plienky v 18 mesiacoch, v dvoch rokoch ani na noc, chytal amok, keď som mu ju chcela dať, ťahal si ju dolu.
@smajluska každé dieťa je iné, každé je pripravené v inom veku, ani u dvojičiek to nebýva naraz. Dieťa treba sledovať, či si uvedomuje, že ciká, či sa zarazí, ostane stáť, alebo si to vôbec nevšíma. Ak si to vôbec nevšíma, hrá sa ďalej, tak podľa mňa nemá význam to skúšať, najmä ho neposádzaj každú pol hodinu a nepýtaj sa ho v kuse, či mu treba, môžeš mu to iba sprotiviť. Stačí, ak mu vytvoríš návyk, že ho po zobudení posadíš, aby vedelo, na čo je nočník, ale nedrž ho tam dlho, vyciká sa vyciká, ak nie, tak nie

viestta
Odpoveď bola odstránená
danielita1979
30. aug 2021

@smajluska ja tak od dvoch až dva a pol roka

janca704
30. aug 2021

ja som skusala v 18mesiacoch...ale zjavne nebol pripraveny, tak som netlacila (okolie ano🙄), nechala som ho tak, az raz, mal dva mesiace pred tretimi narodeninami povedal, ze von nechce plienku. Tak sme dali dole...A on sa mi nikdy nepocikal. Nocnu plienku tiez odmietol sam...mal tri roky a 4mesiace a do postele sa pocikal jediny raz, ked bol chory. Kazde dieta dozrieva v inom veku, moje neskor, ale riesilo to len moje okolie obcas (tetky, ze "ty mas este plienky? taky velky? - 2rocny😈)

elizabet173
30. aug 2021

@janca704 to zbožňujem, keď sa do toho montuje okolie, vrrrr, Písala som vyššie o tých dvojičkách, jedno nemalo plienky v 2,5 roku, druhé až po 3. roku. Obidve sa snažila mama odplienkovať rovnako a predsa každé na to dozrelo inokedy

danielita1979
30. aug 2021

@janca704 okolie do toho nič nie je

zuzkac2711
30. aug 2021

@smajluska ja si tiež myslím že dieťa do toho netreba tlačiť. Ja som malej nedala plienku doma keď mala 21 mesiacov a o 2 dni nechcela ani na von a ani na obedný spánok. Nepocikala sa vôbec. Nehody pomaly žiadne. Sama si povedala že nechce ani na noc keď sme išli kúpiť malé balenie plienok v obchode stále nené plena fuuj... 😀 Vôbec by som to neriešila skôr.. Sama zistila že jej je lepšie bez plienky.. Lepšie sa hýbe.. Tiež sme za 9 mesiacov odplienkovania mali len 2x v noci nehodu keď bola chorá inak sa vie aj v noci vypýtať pekne...

jarka0
30. aug 2021

@smajluska moja dcéra mala 1 a pol a už spávala aj v noci bez plienky áno bola prvá tak som sa venovala len jej a druhý syn mal 2 a pol roka a tento najmenší s tým mám v pláne na budúci rok keď bude mať 2 roky v lete zatiaľ to neriešim 🤷‍♀️

1angelika
30. aug 2021

rok aj 10 mesiacov, akúrát bolo leto tak to bolo dobré, že keď sa stala nehoda nebolo veľa prezliekania 🙂

trinneo
30. aug 2021

Mesiac pred druhym rokom, bolo horuco a teplo a skúšali sme byt cez deň bez plienky,po týždni pochopila pytat sa cikat,ale nehody boli asi este mesiac...ale strasne dlho jej trvalo pochopiť pytat sa na velku asi 4 mesiace...pri dalsom by som asi pockala, kym by dieťa pochopilo ...asi bolo prilis skoro,ale uz ked sme sa na to dali, tak som nechcela ju mylit a davat jej znova plienku...

veronice
30. aug 2021

@elizabet173 suhlasim 👍 kazde dieta je ine. Moja dcera tiez v 18m sa behom 3 tyzdnov nakompletku odplienkovala na den a dokonca aj na noc. 3 tyzdne a bolo po plienkach.

@smajluska dcera ked sa naucila sama sediet tak sme ju obcas posadili na nocnik, len aby vedela ze existuje a ze aj tam sa da sediet 😁 (to mala. 9m) obcas sme si tam precitali knizku a ona sa popri tom vycikala. Okolo roka sa obcas uz aj sama vypytala. Ked mala 14m, zacala korona tak som si povedala no co budeme doma, skusimw to bez pliwnky - zly napad 😁🙈 proste nebola pripravena, nechapala suvislosti... Ale na nocnik chodila aspon kakat a po vyspinkani aj cikat. Inak cez den to slo do plienky. Potom mala 17m a prislo leto. 3 dni som ju nechala behat po byte v tricku s holou prdelkou. Zbierala a utoerala som kadeco kadekde ale vzdy ked stihla dobehnut tak sme zatlieskali a huraaa po 3 dnoch tam uz chodila aj sama tak ze vzdy stihla 🙂 dokonca ju to zacalo tak bavit ze strasne vela pila len preto aby tam mala co vycikat 🤣🙈😁👍 po tyzdni nemala plienky na den vobec, aj prechadzky a pytanie sa na ciko vonku zvladla, po dalsom tyzdni uz nechcela plienku na obedny spanok a ked mala 7 dni po sebe suchu plienku aj rano, tak uz sme nedali pliwnku ani na noc a hotovo, vybavene 🙂

Ale ozaj, kazde dieta je ine, kazdemu to inokedy docvakne. Hlavne netlacit na pilu 🙂

monika9694
30. aug 2021

@smajluska Mne mama stále hovorila ,že nás ako malých dávala zadať na nočník od 7-8 mesiaca lebo treba plienky vyvárať a žehliť ,že sa nemali tak dobre ako my že kúpime jednorazové. A fakt dcéra sa po troch dňoch chytila ,ale dávala som jej plienky keby náhodou a naozaj mala 9 mesiacov a nenosila plienky . Keď sme s tým začínali tak po prvom úspešnom vycikani sa do nočník a som sa tak tešila aj ona so mnou a šlo to . .. a raz v noci plač stále a nevedela som čo jej je bola nájedena ,odgrgnuta a stále plač a potom ma tuklo veď asi bude potrebovať cikať a fakt plienka suchá a hneď ako som ju dala na nočník tak sa vycikala.🤦🤦🤦trvalo mi chvíľu kým som ju pochopila. Už je tomu 10 rokov . Ale syn sa odnaučil až vo svojich 2 rokoch . Ale priznám sa že nechcelo sa mi pri ňom ľahšie bolo do plienky. Moja lenivosť.☹️

xjakubikovak
30. aug 2021

@smajluska môj má 2r a 2 mes. a vidím že ešte vôbec nieje prípraveny, keď behal cez leto holý po dvore s začal cikať tak až po chvíli si uvedomil že cika čiže dopredu to nevedel povedať, koľkokrát mu ani nevadí že je pokakany ale má iné prednosti, pohybovo je veľmi zdatný čo niektoré deti v jeho veku ani nechyruju takže nebudem to siliť, keď bude pripravený tak povie🙂

filili
30. aug 2021

Nechala som to na deti. Tak mi poradila švagriná a lepšiu radu mi ani nemohla dať, som jej vďačná. Nemali sme žiadne trápenie, v 18 mesiacoch síce babka kúpila nočník, celá zhrozená, že také dieťa už sa predsa musí "učiť"...ale moji aj tak nechceli "preventívne" sedieť na nočníku, "skúšať" atď. Prvý syn bol odplienkovaný v 22 mesiacoch (podarilo sa to za 3 dni, do 2 týždňov bol komplet bez plienky - aj na noc). Druhý syn sa odplienkoval doslova zo dňa na deň, aj na denný spánok, a behom týždňa už nemal plienku ani na noc. Mal 2 roky aj 2 mesiace. Nehody nemali prakticky žiadne.

ckatka
30. aug 2021

@smajluska keď povedal, že už ju nechce

ivangeline
30. aug 2021

2r a nejake 3m..

mon29
30. aug 2021

Mozno je to naozaj tak, ze dieta musi dozriet, ale neviem si predstavit cakat do 2 ci 3 rokoch a denne prebalovat pomali dospele 💩😂. Ked to zvladli deti mam ktore este vyvarali plienku v roku najneskor v roku a pol tak asi aj dnesne deti by to zvladli, ale ano da sa cakat pohodlne aj do 3 rokov. Ja som oducala dceru od 1. roka, v 15 mesiacoch bola bez na den aj na noc..

mon29
30. aug 2021
hennyinnsbruck
30. aug 2021

Mala 2 roky a mesiac.
Za pol dna to dala👍👍😊

romca245
30. aug 2021

@smajluska hlavne nenutit! Čím viac by som ho ja nútila tak by doteraz nebol odplienkovany... Odhodlal sa NATO úplne sám keď mal 2r5m. Po týždni som ho nechala aj v noci bez keďže som videla suchú ❤️ za ten čas mal večer 2 nehody( odplienkovany 6m) a aj to som vedela že budú lebo veľa vypil. Teraz ide sám, ani nepovie a ide na nočník a keď chce ísť na wc tak vtedy povie

janca704
31. aug 2021

@danielita1979 najprv ma to jedovalo, ale potom som im hovorievala ze no a? A nic viac...Rovnako neter, trvalo jej to dlhsie, ale potom bola takmer bez nehody...Rovnako to bolo u nas s chodenim...zacal az v 14mesiacoch, a uz pred 1.rokom boli otazky: "a este vam.nechodi?"...no nie, kam by chodil?..

danielita1979
31. aug 2021

@janca704 ľudia najradšej riešia to do čoho ich nič🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️