icon

Kedy začali vaše detičky hladkať psov?

toxica
5. máj 2012

prosím kedy vaše detičky začali hladkať psov? používate dettol utierky?

Strana
z2
sirael
5. máj 2012

My mame doma psa, teda na dvore a mala hned ako ho zacala vnimat, tak ho pekne hladka a mojka sa s nim. Co sa tyka cudzich psov, dovolim pohladkat jedine, ak je tam majitel psa a povie, ze ho pohladkat moze a ze jej psik neublizi. A nepouzivam ziadne utierky, prideme domov a pekne umyjeme rucicky 🙂

magic08
5. máj 2012

@toxica od kedy zacala vnimat svet... mame totiz doma yorksiha a s nim v kontaktne od narodenia... no pokial mas na mysli cudzich psov, tak tych by som hladkat nedovolila vobec... ludia su vselijaki a nikdy nevies, ci ten pes prave netrpi nejakych ochorenim, a aj ked to majitel psa povoli, niektoy "zabudnu" povedat, ze psovi nieco je... (osobna skusenost) tak ak hladkach cudzich psov, tak len od ludi, ktorych dobre poznam, inych nie...

denisekkk
5. máj 2012

mame 3 takze takmer od narodenia🙂

azarijka
5. máj 2012

asi od pol roka, dovtedy ju psik nejak nezaujimal, ziadne utierky ani specialne pripravky na umyvanie nepouzivame, normalne pride domov a umyje si ruky.

kaja73
5. máj 2012

cca od roka a ziadne utierky nepouzivam-len keby chcel hned daco vonku papat a drzat si to v ruke.
Inak az doma umyvame normalne vodou a mydlom.

petkaa28
5. máj 2012

Bratov syn je s nasimi yorkami od narodenia. Oblizuju ho, dpia pri nom, fenka ho neuveritelne strazi a nikdy sme ho neutierali...skor ak mal nejaky exemik, tak ked mu to oblizali, tak mu to hned zmizlo

irriss
5. máj 2012

Moje deti maji zakaz dotykat se psu, ktere neznaji..
Pokud pohladi znameho psa, umyvame navlhcenymi ubrousky okamzite 😎

zeleny_cajik
5. máj 2012

Okolo roka, mozno o nieco skor, kedze u babky mame dvoch labradorov. Utierky nepouzivam, ved nech sa buduje prirodzena imunita (my ako deti sme pochytali kadeco a nikto o vlhcenych obruskoch nepocul, toboz nie o dettole). Ruky umyjem pred jedlom. Cudzich psov sa snazime nehladkat z bezpecnostnych dovodov, pokial su to psy, ktore ziju s detmi, opatrne urobime vynimku.

d_anica
5. máj 2012

My máme dvoch psov a keď ich malý poťapká, alebo ho obliznú tak mu to utrieme, lebo ešte všetko dáva do pusy. Ale keď trošku podrastie a nebude všetko žužlať už to nebudem tak hrotiť.

vladikaw
5. máj 2012

ahoj, nas sa zacal zaujimat o psov (konkretne bratov pes ho zaujima najviac, my doma psa nemame) iba teraz tak, ze aj chyta, cize okolo 6mesiacov, no a riesime to tak, ze utrieme rucky a je 😉 dettol utierky nepouzivame, ale mozes podla mna, je to na tebe; s cudzimi psami sa nestretavame tak, ze by ich mal na dotyk...

janulkan
5. máj 2012

my ked hladkame macku alebo psa doma, tak idem umyt ruky, lebo ich ma cele chlpate a kedze ich pcha teraz velmido ust, tak nechcem aby zbytocne jedol chlpy (dost sa ich naje z toho co su po zemi a deke a vlastne vsade 😀 )

nicky182
5. máj 2012

podla mna by deti mladsie ako 3 roky nemali velmi hladkat psov, hlavne tych, ktori su vonku na dvore...ine je ked su psiky dnu, ale aj tak mozu prenasat rozne choroby ...uz ked psika hladkat, tak hned umyt rucky, podla mna staci tepla voda a mydlo - dettol ...my mame dvoch psov a dcerka ich obcas pohladka, no skor sa snazim tomu predist ....najdolezitejsia je hygiena deti v akomkolvek veku v styku so zvieratami ... 🙂

tosomja
5. máj 2012

Hladká odkedy chodíme vonku 🙂 Vždy sa nájde nejaký psík, ktorý je "na pohladkanie", samozrejme musí byť s majiteľom a musím si byť istá, že neublíži. Ruky neutieram, prídeme domov a hneď umývame. Tak isto ako po hre v piesku, či pri inej činnosti.

anjelicek26
5. máj 2012

Hladka len psov, ktorych pozna, teda tie z domov v nasej ulici (teda 4 psy), ruky umyjeme ked dojdeme domov, ale ze by som v panike letela po obrusky, to nie...

modrofuzik11
5. máj 2012

my mame psa na zahrade. cize asi ked mali 6 az 7 mesiacov...

stvura
Odpoveď bola odstránená
bambola
5. máj 2012

@toxica nasa hladka, neviem odkedy ale rucky jej umyvam dettol gelikom, mozno nie hned hned ako pes odide ale ked uz sa poprechadza a sadne do kocika, alebo sadame do auta..... proste pri zmene cinnosti, lebo pri sedeni si zvykne strcit prst do pusy 🙂
dooma samozrejme umyjeme normalne mydlom. detol je na vonkajsie pouzitie 😉

irsina83
5. máj 2012

@toxica nasa hladka psikov u nasich a babicky od malicka, teraz ma 2 rocky a nepouzivam dettol utirky, nech si buduje prirodzenu imunitu, umyjem jej ich az ked pride z vonku... aj Bukovsky vravi, ze deti co ziju so psom su zdravsie a odolnejsie... 😉 netreba to prehanat s dezinfekciami...

mandragora22
5. máj 2012

@toxica ahoj, moja ma 2 roky, zatial teda nejak nechcela hladkat psov, aj ked sa ich neboji, akosi ju to nastastie nenapadlo. preco nastastie? lebo by to urcite vadilo mne. urcite by som s nou sla ihned domov umyt jej ruky s mydlom, alebo by som pouzivala nejake tie utierky, ako uvadzas v uvodnom prispevku 😉 😉 ale dufam, ze sa bude situacia vyvijat tak, ako doteraz, ze ju to ani nenapadne 🙂

luciferkax
5. máj 2012

odkedy sa mu začali psíky páčiť :D :D teeda, toho nášho na dvore hladká bez obmedziejnia a nestraším ho vlhčenými obrúskami, iba ak pohladí psa susedovho a podobne :D

desmodka
5. máj 2012

psov ktorych nepozname nehladkame, iba po spytani, a tych co pozname tak hladkame od kedy chodi sam (11m), inak mame doma psa, takze je zvyknuty a teda vobec ma nenapadlo ze utierak zakazdym ruky 😅 sak to by som nic ine nerobila len ruky utierala, ako si myslim ze netreba to prehanat s tym "dezinfikovanim"

janica81
5. máj 2012

my od narodenia stale sme Nelu kontaktovali so psikmi, kedze mame doma 2 a vsade v rodine aspon 1 🙂 nema s tym problem, ma 19 m a pekne ich hladka, cese, chova....
PS : na foto mala akurat rok 🙂

a uz kostovala aj psie granule a pekne sa jej LESKLI vlasky 😀

zmrzlinkams
30. máj 2012

mame doma maleho psika, ktorá cele tri roky niesla našu pozornosť kedže sa nam nedarilo mať skor babo a bali sme sa ked sa nam Kajka narodila že naša Nellynka bude žiarliva ale vobec prave naopak od kedy je sme ich na seba učili aby si zvikali, mala najprv nevnimala psika len sa vždy zahladnela na nu neskor už ked začala vnimať tak vždy len ručky vystrela a nechala sa lizať jej sa to pačilo ja som dovolila aby si zvikli na seba a boli aj v lišom kontakte lebo ked detičky začnu loziť a všetko skumať tak aby už boli na seba zviknute ale vždy som jej ručky oplachla alebo utrale lebo si ich začala davať do pusinky ale to len vtedy ake bola velmi olizana ak nelly olizla jeden prst tak som to neriešila a nikdy jej nič nebolo a neni, ale je to ine ked je doma psik a je očkovany a pod dohladom lekarov, ktorý nám kazal každy 3 mesiac odčerviť a odblšiť a neni problem možu aj s jednej misky jesť horieš je to zo psikmi ktore nepozname osobne mam pred nimi rešpekt v dnešnej dobe tolko napadnuti tak skor toho ale aj toho či neni chori psik ak to bude znami tak tiež z vlekym rešpektom a po suhlase majitela, samozrejme určite by som ručky utrela ak osobne nepoznam stav psika je to ine ak s tym psikom vyrastaju detičky a naša dokonca snami spava v posteli a niekedy s nami spi aj Kajka a nellynka ako velky ochranca si vždy lahne k jej noham a tak spime spolu alebo ked mala spi vonku tak leži pri kočiku a straži budu velke kamaratky ked bude väčšia ale už teraz učim že nesmie štipať a šklbať psika lebo ho to boli nikdy nevieme čo prebleskne tomu psikovi v hlavke aj ked je to rodiny mazliček..... mame aj mačku čo je s nami aj v dome a nikdy som toto nejako neriešila ved choleru nemaju tak čoho sa bať 🙂 a detičky bysi mali vytvoriť protilatky od narodenia potom budu často chore 🙂 čo my mame 8 mesiacov a musim si zaklopať že sme ešte choručky neboli a zatial sme ani horučku nemali - možno a určite nás to nemynie ale zatial sa držime a to som sa bala že pri tom našom počasi čo teraz prevlada bude hned chory 🙂

niki0121
8. jún 2012

Ak sa môžem pridať tak napíšem aj moju skúsenosť. Moje najmladšie dieťa je v kontakte so psami od narodenia. So psami je, spí, hladká ich, bozkáva...... Prvé čo urobí ak otvorí oči je , že zavolá psou zvýta sa s nimi a tak začne fungovať deň. Tiež papa s nimi ich granulky ak to neodkontrolujeme a psíkom zas dáva svoje jedlo. Synček bol prvýkrát chorý ako 21mesačný aj to len prechladnutie keďže sme boli chorý celá rodina komplet. Teraz má 2,2 roka a bol druhýkrát prechladený. A čo sa nejakých tých bibinek týka tak to mu stále psíky olížu a neprelepujeme ani neriešime žiadne maste a podobné medicíny. Tak to je naša skúsenosť.

lucka1987
8. jún 2012

no ako prisla jar.. od cca 6 mesiaca . a ziadme dettol ... 😀 😀 😀 😀 niet nad to, ked dieta vyrasta v tesnej blizkosti zvieratiek 😉 samozrejme nehladakme tulavych .

sofia2008
8. jún 2012

od narodenia, mame dvoch vlciakov, dnes ponorila ruky do ich misiek na pitie 😀 ale davam pozor a stale umyvame ruky 🙂

titkovamiriam
8. jún 2012

@janica81 😀 😀 😀 moj Michal dodnes ochutnava granule a od mala ich nasim psom kradol 😀 😀 😀
a odpoved na otazku-moje deti vyrastaju na dedine,denne su v kontakte s nasimi aj cudzími zvieratami.ziadne obrusky som nikdy nepouzivala,ruky si vzdy po prechadzke umyli .Nikdy decka nemali ziadne parazity a podobne,samozrejme domace zvierata mame ockovane a odcervene podla potreby.
Najstarší je vyštudovaný koničkar,stredný bude kynolog a Marek mozno bude chovať tigre 😀

red_kika
8. jún 2012

jaj na tuto temu radsej ani nic nenapisem, lebo sa len rozculim.... kvoli tym utierkam teraz

titkovamiriam
8. jún 2012

a foto 😀 ked marek olovrantoval prazenicu ta mreza nieje koly detom ale mame psa a fenku a jedny steniatka nam vlani bohate stačili

mimave
8. jún 2012

nas ma na dvore stredoaziata, ziadne minipsiky 😅 , myslela som ze sa ho bude bat, pes je oproti nemu obor, no maly ho lubi, stale sa na nho pyta a ked otvaram dvere von uz vyskakuje od radosti a krici havo havo!!! 😀 okamzite hladkat a mojkat, psisko ho pooblizuje ked si nedam pozor a je to. zasmejeme sa ideme dalej. aj my sme ako deti mali vzdy psov doma a zijeme a vobec sa neriesili nejake dezinfekcie. nemame ziadne alergie a myslim ze je to aj vdaka tomu. skor si ale davam pozor na hovniska lebo to by som mu teda ruky letela umyvat, no zatial ho nenapadlo nejake brat do ruk aj ked nahodou nestihneme odpratat.a granule mu teda este neochutnal, to som sa baby nasmiala 🙂 by som bola zvedava ako sa pri tom decka tvaria, ci im to chuti 😀

Strana
z2