icon

Kedy začnú deti dvíhať hlavičku?

21. máj 2024

Prosim vas moja dcera ide mat 4 mesiace a este nepasie koniky:( kedy vam zacali deticky tak dvihat hlavicku ?

amelia89
•
21. máj 2024

nezdviha hlavu vobec?
chodite k fyzio? ak nie tak by si naozaj mala zajst. moje deti pasli konikov skoro - ale to je jedno, kazde dieta je ine ale ked som mala pochybnosť tak som okamzita bola u fyzio.

maryetta
•
21. máj 2024

Zrejme sme spolu aj v skupinke? Moja mala nedavno 4m a teda koniky resp na brusko som ju davala takmer od narodenia. Od toho mesiaca uz mala hlavicku hore a teraz ked je na brusku tak uz si jednou ruckou berie hracky.
Dr ti na poradni nehovorila nic?

daja07
•
21. máj 2024

Zalezi na tom co robi/nerobi. Moj posledny ma momentalne 5 mes a nechcel byt na brusku ale hlavu si v pohode vedel drzat. V 3mes sme riesili ze nechce byt na bruchu a vytahuje si ruky spod seba. Pediatricka radila pockat do dalsej kontrolu. Pred 2 tyzdnami sme boli u fyzio. Ta povedala ze hlavu si drzi dobre. Ale ked lezi na bruch nezapaja spravne svaly. Teraz cvicime a polohujeme aby tie ruky mal vpredu a posiloval ich. Rovnako aj to, ze ked lezi na chrbte, aby davl hore nohe a hral sa s nimi. Tiez vtedy posiluje a zapaja svaly ktore by mal. Vojtovku zatial netreba, ale ak sa nam to za mesiac nezlepsi tak aj na to pride. Takze ak mas pochybnosti, najdi si fyzio a daj to skontrolovat. Ak by bol vaznejsi problem tak to potom riesi tusim neurolog, ale to by mal posudit pediater

zuzkaa1991
•
21. máj 2024

Davate casto na bruško?mne odporuucika detska. Zrolovat uterak a dat pod cca prsia tiez na 4m len trosku zdvihla pretocila hlavku len ale zacali sme davat castoo a co na to detsky lekar??

Ja som bola prvrodicka detská nic neriesila neporadilla kvôli kolikam. Soom malu nedavalá casto na brusko a nik m nevysvetlil ze sa to musi

autor
•
21. máj 2024

Ja som nedavala na brusko presne koli kolikam … ked ju mam na rukach pekne drzi hlavku .. ked na brusko zdvihne ale hned si zacina rucky cmulat … skusim dat ten uterak … pediatricka neriesi nic …

kacena4
•
21. máj 2024

a ako to ma vediet robit ked netrenujete? davaj ju na brusko naučí sa to

autor
•
21. máj 2024

Davam ju upravujem jej rucky ale stale si ich aj tak zacne cmulat ..

maryetta
•
21. máj 2024

Nevadi ze si zacne cmulat. Chod pred nu. Poukladaj tam hracky. Knizky a bude sa za nimi dvihat a obzerat 😉
Pripadne fit lopta a dat babo na fit loptu.

anavixy
•
21. máj 2024

Pozor na to, ci ma spravne ulozene ruky. Aj pri malych babatkach je dolezite ako maju ruky, novorodenec ich ma mat inak ako 2m dieta, potrebuje sa o ne vediet opriet, aby vedelo zodvihnut hlavu. Koliky nie su prekazkou pri polohovani na brusko, naopak.. odporucam nastudovat si info na ig- pozri profily fyzio kristy, detska fyzio mama, fyzio detem, fyzio4kids a/alebo navstivit dobreho detskeho fyzioterapeuta, ak rovis vsetko tak ako treba a aj tak nepasie 🍀

anavixy
•
21. máj 2024

Este dodam: uteraky pod hrudnik ani rozne vankusiky a pomocky na pasenie konikov nie su vhodne, dieta sa ma opierat o lakte, to, ze podoprieme hrudnik neriesi problem, tam nejde o to aby dieta drzalo hore hlavu alebo o to akym sposobom to robi, o suhru svlaov krku a trupu. Taketo pomocky, naopak, podporuju zaklon krku a chrbtice, ktory nie je vhodny ani zdravy!
https://www.instagram.com/p/CcdqLLary-Z/?igsh=M...