icon

Koľko dní si vaše dieťa pýtalo dudlík pri odvykaní?

zuza.m
29. júl 2010

zaujimalo by ma kolko dni alebo len hodin vaše detičky tužobne plakali za dudlikom????kym nadobro zabudli že sa tym dudlovanim upokojovali a prestali ho už konečne vypytovat?
z odvykania mam nejaku hruzu a stale to len oddialujem.pričom by to už bola aj najvodnejšia doba.ale...maly ked si zmysli že chce dudlik tak mrkoce pokial ho nedostane.ked ma zabavu tak ho nepotrebuje ,horšie je to ked ma nudu alebo utlm ked sa mu nevenujem a on sa len povaluje.vtedy bez dudla nevie existovat. ked sa už odhodlam že mu ho nedam tak nechcem polavit.ale nejako mam strach začat ako často na neho bude mysliet niekolko dni či tyždnov.??viem že každe dieta je ine ale touto anketou by som to mohla aspon orientačne zistit..dakujem...

vodnarky
29. júl 2010

ahoj.. 🙂
u nas to bolo rychle..ked ho mala uz trosku nakusnuty,tak sme ho potajomky vzali,odstrihli sme cumel a polozili sme ho spet na miesto..ochvylu dosla mala,vzala si ho,strcila automaticky do ust..a co to??jeeeeejda...dudika sa pokazila... 😅 😉
za tym uz nasledovalo vysvetlovanie,ake ona uz je velke dievcatko a ze uz nam pani predavacka nepreda dudlik,lebo tie ma uz len pre malinke babatka a ze sa z nej uz stala velka slecna a slecny dudlik uz nenosia.. 😉
vzala som ju za ruku a spolocne sme ho vyhodili do kosa..potom este take 2 dni si na neho spomenula,ale krik nerobila..len som jej vzdy pripomenula aka je uz velka slecna a dobre dievcatko.. 😀
tazkze zo vsetkym nam to trvalo cca 3-4 dni.. 😎 😉 😀

kamilecka
29. júl 2010

Nas syn ked mal zhruba rok a pol tiez sa mu natrhol cumlik a kedze nechcel ziadny iny ,ktory ako naschval nemali v obchode tak sme to nechali tak, prvu noc zo zaciatku plakal,v noci sa sem tam zobudil,druhu noc sa tiez len par krat zobudil,pohladkala som ho,zaspal a potom uz nic ....Snad aj u nasej dcerky to pojde takto lahko 😀 😀 😀

lenka1smejka
29. júl 2010

Malej som zobrala dudlik po roku na den v noci ho mame stale a kludne nech ho ma aj do 3ci dlhsie rokov.A cez den nam trvalo tyzden nez nanho zabudla

danyelituska2
31. júl 2010

nám sa toto stalo pred 2 dňami, malý bol tiež závislý na cumli mali sme ich pár doma ale ked som mu dala nový už bol hned dotrhaný v prvý den, tak ked už držal len tak tak, tak sme ho tiež otrhli no a to sa spustil riadny rev a chcel ho opraviť a nešlo mu to, tak sme mu tiež vysvetlili že ho on tak dohrýzol, ale reval a reval tak sme mu dali potom ešte jeden, ale ten tiež za jeden den už dohrýrol, tak sme ho zase roztrhli a zahodili a už mal iba posledný už taky starý tak ten som mu odložila iba na spanie, a ked už išiel spať tak spustil rev a ked som prišla tak cumel už bol odtrhnutý tak ho išiel zahodiť a teraz spí iba s tým vrchom čo mu ostal a ten obžúva, ale znáša to dobre, spí celú noc a už si nepýta alebo zaspí s fľaškou

jarus74
31. júl 2010

zuzi urcite to nebude trvat dlhsie ako 3 dni potom zabudne u nas to tiez tak bolo 🙂 tazka bola noc/3 noce/ ale uz sme mesiac bez dudky a uz ju ani nechce vidiet a ze fuuj//plakal my v noci ale stacilo pohladkanie chytil si ma za ruku alebo vlasy /to je jeho zlozvyk/ a bolo dobre 🙂 konecne je to za nami 🙂 🙂 🙂 a sme bez dudky 🙂

zuzikmeduzik
31. júl 2010

nas maly pytal dudel asi tyzden - dva, ale len pianko. teraz sme tri tyzdne uplne bez neho a stalo sa to nahodou. maly spal cez den u babky a zabudla som z tasky vybrat dudlik na spinkanie. babka si myslela, ze maly uz dudlik nema, ked ho nedostala s inymi potrebnymi vecami pre maleho a maly jej kludne zaspal. tak som si povedala, skoda na to nenadviazat a vecer som mu ho tiez nedala. ked plakal a pytal "am", povedala som mu, ze uz je velky a ani mama nema am, ani tato, ani jeho macko nema am, ani zajko...zaspaval dlhsie ako inokedy, ale po tyzdni uz len niekedy spomenul am a teraz ho uz ani nenapadne.

zuza.m
autor
31. júl 2010

mam z toho hruzu .aj teras večer som mu ho dala ale ešte pil a tak ho zapatrošil.najskor mu vravim že už som mu dudku dala a že ju ma niekde pod palonom tak sa uspokojil ale po chvily zase dudu dudu a už sa to stupnovalo.tak som mu ho radčej vyhrabala nech je klud.ale budem musiet to už ukončit.len musim vystihnut ked bude mužik na služobke ked bude maly v noci revat aby ma neprehovoril a nakoniec mu ju dam..len sa bojim aby to netrvalo aj tyžden to neviem či zvladnem...on si prave že dudliky neniči.bolo obdobie kedy niektore prederavil čo sme už vyhodili ale teras ako by si ich šanoval lebo som sa rozhodla už nekupovat nove.a ešte k tomu chyti každy druh .je mu to uplne jedno aky je len nech je tak že mi to nič neulahčuje...

jaaty
31. júl 2010

zuza.m, my sme dudlík spolu s Hankou vyhodili, keď mala 1,5 roka pri upratovaní, keď spadol na zem a povedala som, že je špinavý. Spolu sme ho hodili do koša, odpadky vyhodili s tým, že keď pôjdeme do obchodu, tak kúpime nový (bez špiny a chrobáčikov). Keď šla večer spať, pýtala ho a ja som len konštatovala, že sme zabudli novú dudu kúpiť, a že mi to musí zajtra pripomenúť. Toto trvalo asi 3-4 dni a potom na ňu zabudla.
Takže nešla som cez argumenty - si veľké dievčatko, toto podľa mňa môže zabrať u 3 a viacročných deti, ale keďže sama videla, že dudel skončil v koši, nemala pochybnosti, že by som jej ju schovala.
Držím palce, ale určite to pôjde ľahšie ako myslíš. Už som aj v iných témach písala, že ja si myslím, že rodičia mnohokrát svoje deti podceňujú resp. zvládajú niektoré veci ťažšie ako deti samotné.

jarus74
31. júl 2010

zuzi presne tak urob to ked muz bude na sluzobke oni na take nieco nemaju nervy my sme predsa silnejsie povahy 🙂 ten plac neni az taky strasny a netrva dlho ako sa zda neboj zvladnete to 🙂 🙂 🙂 🙂

zuza.m
autor
1. aug 2010

no raz som to skušala aj ja že som mu povedala nech vyhodi dudku do koša ani neviem dovod.a on mal dve v ruke.jednu čo moc nemusi tu hodil a druhu ani za svet-a neskor išiel vytiahnut aj tu prvu.ale som ho ubehla to je naša talizmanova čo mal ešte v porodnici a tajne som mu ju skovala.ale ide o to že on vyhadzovat nechcel,nechce ju zničit. ma tolko rozumu že vie že si ju musi šanovat že ju bude ešte potrebovat 😅 .možno zveličujem a pojde to lahšie to by bolo super ale nerada ho nechavam revat lebo on fakt nema konca ked raz začne .už sa stalo že aj vracal z tych soplov z plakania .ked mal okolo roka tak som mu dudel jednoducho nedala a zaspal aj bez neho aj ked za dlhši čas. .tak som si poevdala že nieje to take hrozne že mu ho teda ešte necham pokial mu rastu zubky..ked si na to spomeniem že som ho už vtedy mohla odučit ked to išlo lahko a nevedel si ho vypytat.

jaaty
1. aug 2010

zuza.m. ja si myslím, že čím viac to budeš odkladať, tým to bude ťažšie. Skús keď pôjdete von, ju nejako vyhodiť z kočíka (ak sa ešte vozíte) do kaluže alebo inej špiny a nato ju hodiť do odpadkového koša, okolo ktorého pôjdete. Skús si to pripraviť, keď uvidí, že skutočne skončil v koši ebo bol špinavý, uvidí že neklameš a neschovala si ho pred ním.
...a potom len vydržať a sľúbiť kúpenie novej. Dávam tomu 3-5 dní ako u všetkých detí 😀

jankapiknova
1. aug 2010

mal necely rok a maval ho len na zaspanie a vzala som ho jeden večer pred spanim a viac mu ho nikdy nedala a neplakal vobec,len sa naň par krat opytal ale zaspal bez problemov 😉

zuza.m
autor
1. aug 2010

jaaty pekne si mi to naplanovala 😅 😉 musim niečo vymyslet.aj ke dmy mame doma neskutočne množstvo dudlov tak že neveim či mi to zožere 😅 .ale inak dik.na dalši tyžden ide muž na dlhšie preč tak to v tedy vyskušam .aby som nepolavila.určite dam vediet.ale bola chyba že som to neurobiila už v tedy ked sa dalo.teras si už vie povedat čo chce tak je to o to horšie.no nič,tak diky.

ssiska
4. aug 2010

po roku sme ho mávali už len na noc, cez deň sme všetky schovali, a keď mal 14 mesiacov a unavený zaspal aj bez dudla, skončili sme s ním nastálo, malý ho ani nehľadal