Koľko spia za deň vaše asi mesačné detičky?
Mame doma 3tyzdnovu bambulku,ktora strasne malo spi!ani po kojeni nezaspi.spi mozno 10h denne som zufala :(
@abika26 sup s nou do satky alebo do spominanej ulitky. A nosit nosit nosit. Nechat spinkat na sebe, stlmit svetla a j zvuky, ale neurobit uplne ticho a tmu (ani v noci - tlmene orientacne svetielko je dobre). A nosit nosit nosit.. Po dvochtroch mesiacoch to postupne ustupi. Predpoklad, ze cim skor ju polozis, tym skor prestane revat, je zly. Kasli na odporucania starsich generacii, ze ju rozmaznas a naucis na ruky a zachovaj prirodzenost poporodneho casu. Deticky potrebuju citit maminku a ta potrebuje citit dietatko, aby sa tvorilo mliecko a snim upokojujuce hormony..
moji spali cely den budili sa len na papanie chvilku pokukali a spali dalej 2,5-3 hodin.cez obed aj 4hod.daj ju do kocika tam skor deti zaspia.
Moja mala az do 5 mesiacov nespavala..resp spavala velmi malo dokazala byt ako novorodena aj 5-6 hodin hore..az teraz sa naucila a krasne spinkava. Ja som to riesila satkou tam mi vzdy zaspala a spala aj dve tri hodky, v kocari mi nikdy moc nespala...treba skusat, niektotym babatkam sa dobre spinka v hupacke..a dalsia vec ze mne mala nechcela spavat na chrbate vobec, ked sme prisli na to ze rada spi na brusku v dvoch mesiacoch nechala som ju spavat na brusku a boli vyrazne lepsie aj dni aj noci. Samozrejme s monitorom, teraz ked sa otaca otoci sa na brusko sama a spi tak. Veeela trpezlivosti a skusat co a kde sa babatku paci
Mame opacny problem, nasa zase spi asi 22 hodin denne, vlastne spi stale, hore je len ked ju zobudim papat, alebo ked ju kupkam, ale hned jej zas klipkaju ocka na spinkanie
milujem prispevky - ked mamicka sa pyta co ma robit lebo jej babatko nespi...a potom tu pride mamicka ktora napise ze jej babatko spi 22 hodin denne - naco je preboha dobry takyto prispevok.....
abika26 ja si myslim ze to len jednoducho musi prejst, aj moje tak plakalo aj jedno aj druhe ---nevies ci mlieko ci dat umele..zufalstvo, musi to len prejst. Hovori sa ze babatka sa musia aj aklimatizovat ze uz niesu v brusku atd.....moje druhe babatko spalo na mne cele dni a v noci od 3 rana stale na mne - na hrudi....len som trpla aby si na to fakt nezvykol a zrazu prisiel den kedy zacal spat v postielke. Maj babatko stale pri sebe, ked treba na rukach tak na rukach..je este veeeelmi malicke na to zeby si nieco mohla zmenit...si pamatam ako som maleho zo zaciatku uspavala od desiatej do druhej na obed a zaspal na 15 minut....presne ako hovoris..
@jespera otazka znela kolko spia vase deti, tak sa nauc citat, ale mas pravdu, skor ako podiskutovat o spanku a nespanku deti, mozeme zalozit milion dalsich diskusii. Skor som cakala nejaky nazor, alebo co s tym, tvoja odpoved ze milujes take prispevky mi nic nedala.
@xlucia no tiez sa mi to nezda, lekarka v poradni len povedala ze pockame dva tyzdne a uvidime. Zltacku mala nema, ani nemala, ale mame ist na odber krvi, na nejake geneticke testy, trosku sa obavam, cim to moze byt,. Syn bol presny opak, nespal snad nikdy, vzdy len par minut zdriemol, nikdy mu nic nezistili
heniklav - ano otazka znela kolko spia vase deti, a dalej mamicka pise ze je zufala lebo jej babatko spi 10 hodin denne, urcite je z toho na nervy, nevyspata a neviem co vsetko a ty jej napises ze tvoje spi 22 hodin - povedz mi ako jej pomoze tvoj prispevok??...ale nebudem to dalej riesit ani komentovat. A dalsia vec ja som odpisovala mamicke ktora zalozila temu....

@abika26 moj starsi spaval vyrazne menej, zvysok dna bud plakal, alebo reval... do vycerpania do ohluchnutia. prve 4 mesiace prakticky nonstop.
kup si urychlene ulitku, pomoze ti to