icon

Krivé držanie hlavičky trojmesačného syna

15. aug 2020

Ahojte, syn od babatka preferuje jednu stranu. Nech som robila cokolvek. Ale na brusku ju drzal celkom pekne rovno. Ale posledne dni ju ma takto. Dnes ma presne 3m. A ani za svet ju nenarovna. Som z toho nestastna strasne. Vo stvrtok mame poradnu, ale neviete co sa mohlo “pokazit”?

Krivé držanie hlavičky trojmesačného syna
Strana
z2
diaalex
15. aug 2020

Moja tiež preferovala 1 stanu a na druhu sa nechcela točiť, ale začala som ju uspavat na opačnú stranu, v noci tiež otáčala na opačnú a hrala sa s ňou tak aby sa musela otočiť na opačnú stranu 🙂 po 2 týždňoch to prešlo a nemame problém 🙂

autor
15. aug 2020

@diaalex on na chrbatiku hlavicku otaca uz celkom pekne. Za hrackou, zvukom. Ale toto mi robi od stvrtka. Este 2.8 mam foto ako ju na brusku pekne drzi.
Je pravda ze nas pred mesiacom lekarka upozornila, ze ma nabeh na zlezanu hlavicku. Tak sa odvtedy snazime robit vsetko preto, aby bol stimulovany. Bohuzial na tej druhej strane nezaspi. On je celkovo katastrofalny spac. Do toho ho trapi reflux a lanringomalacia a ma akoby stale plny nos. Zevraj je to refluxom. Ale toto s tou hlavou na bruchu ma nesmierne zaskocilo

barus26
15. aug 2020

moje krsna presne takto isto, len na jednu stranu.. Isli lekárovi a zistili jej skrátený sval na krku, chodili na rehabilitácie a už je to okej 😊

autor
15. aug 2020

@barus26 to mi tiez napadlo. Ale zeby to doteraz nemal? To mi je divne. Ach. Uz nech je stvrtok. Aby sme ked tak co najskor zacali s rehabilitaciami 😔

katty2012
15. aug 2020

neboj sa, najdi si detsku fyzioterapeutku, zacnes cvicit a vsetko bude ok

autor
15. aug 2020

@katty2012 dakujem za povzbudenie 😊

barus26
15. aug 2020

naša mala to tiež nemala hned.. až časom začala nakláňať hlavičku na jednu stranu.. Môže to byt a nemusí, ale ak zájdeš za lekárom za to nič nedás. Držím palce 😊

autor
15. aug 2020

@barus26 dakujem. Uvidim co povie pediatricka 😊

kacena4
15. aug 2020

ahojko neboj je to bezne u deti cvicenie pomoze zhorsuje to lehatko autosedacka kde je dieta nutene sediet vo vyvysenej polohe hlavicku mat vzpriamenu a nemoct nou hybat ale mat ju opretu o lehatko treba ho davat na rovnu podlozku ci uz na brusko alebo chrbatik kde sa bude moct hybat na obe strahy s hlavickou za hrackami a pocas spanku mu polohovat hlavku do tej strany ktora nie je zlezana ako vam asi povedala dr. prave kvoli tomu skratenemu svalu do ktorej strany otaca hlavku pomahaju aj jemne masaze ramien drzim palceky

nikpa
15. aug 2020

Treba začať cvičiť, upravim sa mu to. Pošlu vas na neurológiu a odtiaľ zrejme odporučia cvičenie Vojtovky.

autor
15. aug 2020

@kacena4 no vo vajci je minimalne ale lehatko som pouzivala. Ty kokos, teraz by som sa nafackala. Uz ho tam nikdy nedam 😡😡😡

autor
15. aug 2020

@nikpa ach, takze sa vojtovke nevyhneme 😔

nikpa
15. aug 2020

Asi nie ale čím skor začnete tym jednoduchšie to bude, bábätko sa nebude ešte toľko brániť ked je malé. Je to len o zvyku, najprv bude plakať ako o život, no ked si zvykne ani nepipne počas cvičenia.

autor
15. aug 2020

@nikpa dakujem ☺️ Asi sa s tym budem musiet zmierit. Aj ked teraz zaspinkal na brusku na svojej strane. Isla som ho prelozit a pekne si otocil hlavu na bruchu na druhu stranu a spi dalej. Preto je pre mna zahada, ze zrazu na bruchu zacal drzat hlavu takto 🤷‍♀️
No nevadi, pocvicime a napravime ☺️

andreatytler
15. aug 2020

Urcite daj skontrolovat tie skratene svaly... myslim ze to nemusel mat ale tym ako spal 3 mesiace len na jednej strane sa mu tie svaly skratili... ale neviem isto.
Aj nas preferoval jednu stranu, pediater povedal aby sme mu otacali hlaku v spanku. Nedal si, normalne som musela nasilu otocit a to spal. A on hned otocil naspat. Aj sme mu ju zapreli takym plysovym slonikom ale ani to mu nezabranilo.
Isli sme k osteopatke a ta povedala ze otacat nasilu nie je spravne, ze to narobi este viac zla. Ukazala nam trik ako mu hlavu otocit tak ze sme tahali za jeho rucku a nozicku. Tiez sme cvicili cviky a po 2 mesiacoch uz mal hlavu v poriadku. Ale skoro vsetky fotky co mam prve 3 mesiace, tak ma tu istu polohu.
Myslim ze to nie je nic vazne ale nezanedbaj to aby sa mu svaly nenaucili na zle polohy. 3 mesiace je akurat dobry vek na napravy.

autor
15. aug 2020

@andreatytler dakujem. Urcite to budem riesit. Len som sa zlakla, lebo pri prvom taketo problemy neboli 😊 Boli zas ine 😂 tie decka nam davaju zabrat 🤷‍♀️

katty2012
15. aug 2020

na toto vojtovka vysoko pravdepodobne nebude, budu to pomerne jednoduche cviky

autor
15. aug 2020

@katty2012 dufam 🙏

barus26
15. aug 2020

ani segra s malou necvicili vojtovku

andreatytler
16. aug 2020

Vidim ze vytaca hlavicku do prava. Skus ho polozit na chrbatik. Upaz mu lavu ruku. Chyt ho jednou rukou za lavu nohu, druhou rukou za lavu ruku a tahaj nohu dole a ruku dolava... akoby si ho roztahovala v 90 stupnovom uhle. Uchop nozicku aj rucicku pekne do celej ruky. Nozku chyt za cele lytko a chodidlo. Rucku chyt za cele predlaktie a dlan. Tahaj jemne ale nepretrzite... moze sa stat ze ako ho budes tahat bude sa smykat po podlozke do lava... to je v poriadku. Dolezite je hlavne to tahanie za rucku... s tou nohou sa to len fixuje. Ak nema skratene svaly, bude schopny on sam otocit hlavku do lava akoby sa pozeral za tou tahanou rukou. Deticky co maju skratene svaly nedokazu samy otocit hlavu pri tomto cviku.
Babatka v spanku prirodzene zaujmu polohu sermiara. Jedna ruka natiahnuta a upazena, noha na tej istej strane natiahnuta dolu, druha ruka zohnuta v lakti a noha na tej strane pokrcena. Hlava je obratena k upazenej ruke. Ak jednoducho zmenis poziciu pokrcenej ruky tak ze ju upazis a natiahnes, babbatko zmeni nohy a otoci hlavu automaticky na druhu stranu. Je to reflex.

autor
16. aug 2020

@andreatytler dakujem krasne. Vyskusam

autor
16. aug 2020

@andreatytler este otazocka. Keby mal skrateny sval, polohe na chrbatiku by otacal hlavu? Lebo on prioritne lezi na jednej strane. Ale aj ju otaca. Za zvukom aj za nami uplne v pohode 🤷‍♀️

marianarem
16. aug 2020

Netrufam si povedat, co to je, ale nas maly to mal v tomto veku niekolkokrat, raz na jednu, raz na druhu stranu. Trvalo to najviac nejakych 10 dni a potom sa to samo upravilo. Ja si to vysvetlujem tak, ze mohol byt akoby seknuty na jednej strane, z kriveho spania alebo nejakeho pohybu. Ale to je len taka laicka domnienka.

tiffaa
16. aug 2020

Skrateny sval na krku..K fyzioterapeutke a ta Vam ukaze cviky a vsetko bude ok, ked sa sval uvolni. Nas sa s tym narodil, bol zle ulozeny v maternici, hned v porodnici ma na to upozornili.

tiffaa
16. aug 2020

@tiffaa A eate dodam, ze necvicili sme vojtovku, len 3 cviky na pretiahnutie krcnych svalov, nic zlozite, aj ked spociatku sa mu to nepacilo.

autor
16. aug 2020

@marianarem aj to mi napadlo. Kedze este 2.8.to bolo uplne vsetko ok 🤷‍♀️

@tiffaa Dakujem 😊 snad sa mu to rychlo upravi

andreatytler
16. aug 2020

Veru neviem ☹ ci by otacal hlavicku sam od seba ak by mal skratene svaly a neotacal len pri tom cviku. Nie som expert... mne to len takto ukazala osteopatka a povedala ze ked spi na tej svojej oblubenej strane, mam mu natiahnut tu rucicku s nozkou a on si automaticky otoci hlavu na druhu stranu. Spytalala som sa jej ci ma skratene svaly a ona povedala ze ak by mal skratene svaly, nevedel by otocit hlavu... ale teraz neviem ci by nevedel otocit celkove alebo len pocas tohto cviku.

autor
16. aug 2020

@andreatytler dakujem za odpoved ☺️

autor
17. aug 2020

@tiffaa este sa chcem spytat kolko vam trvalo kym sa to napravilo. Ja som z toho fakt nestastna. Sa bojim aby mu to tak neostalo navzdy 🙈

janka393
10. apr 2022

@andreatytler prosim ta, kde ste boli u detskej osteopatky? Moja mala ma skrateny krcny sval a tiez si nechce dat hlavicku otocit na jednu stranu. Nasilu jej to moc tahat nechcem. Uz som z toho na nervy.

Strana
z2