Má môj 7 týždňový synček koliku?
Ahojte maminky, jsem prvorodička mám 7 týdenního chlapečka a nevím si rady. Malí mi stále pláče kope mi nožkamy, není klidný ani po papání, nevydrží mi jen tak ležet ani 10 minut, přes noc mi stává 7krat. Nevím už jaké mlíčko mu mám koupit aby bolesti a křeče od bříška mu ustoupili, teď momentálně používáme Nutrilon anti-colis ale rozdíl zatím nevidím používáme teprv 2 dny tak nevím zda mám počkat nebo zase zkusit něco jiného, nevíte mi nějak poradit, po případně doporučit nějaké kapky, nebo svoje zkušenosti? Přijdu si jako neschopná maminka že neumím pomoct malému. Předem děkuju
@janka7333 dávaš Vigantol?
Oboch som dojcila..pri prvej dcerke som mala problemy - samozrejme prvorodicka, aj ked som mala nastudovane vsetko mozne, v praxi to s nepokojnym babatkom nebolo jendoduche, ale proste som to nezvdala a dojcila sa do samoodstavenia. Teraz viem, ze problem bol v tom, ze som sa ju snazila nacasovat, ze kedy sa ma dojcit. Pri druhom som dojcila na poziadanie a bol to teda velkyyyy rozdiel. s UM bohuzail neviem poradit. Hlavne ide o to, aby aj okolie pomohlo, ked uz maminka vobec nevladze, aspon na 10min si oddychnut....u nas zabarlo vysadit Vigantol a kvapky Biogaia - probiotika a potom Espumisan L. Plus teda masaz bruska, aj ked potom pri noseni sa vlastne pkne to brusko masiruje same.
ale aj tak najlepsie bolo po tych 3-3,5 mesiacoch, viem, ze sa to tazko cita, ale bolo to tak 🙂
@manchester123 robí riadne problémy babetkam, aj my sme si mysleli ze je to um, ale bol to Vigantol. Ak dávaš určite vymen za inú značku. Mne malý pol roka ani nekakal bez pomoci až po vysadení kvapiek pekne sám a úplne kludne dieta. Skúšali sme Coliprev, Sab simplex, bio gaia,espumisam...... A nič nepomohlo. Držím palce.
Espumisan, babycalm pomáha nám. Už ma skoro 4m..a žiadna zmena. 😭
Cez den davam babycalm, na noc espumisan. Biogaiu som vymenila za probiofix baby, lebo dr zahlasila ze biogaia je nanic, pomoze skor na zaludok. A vigantol som tiez nahradila inou znackou. Je to ovela lepsie, ale mozno to pomaly zacina odznievat aj samo, tazko povedat.
Dievčata, já jsem používala bio- Gaja ale dle mého žádné výsledky , tak jsem vyřadila a teď používáme jenom sab simplex a kolivprev , mám prejst aj na nejake probiotika?
@janka7333 ja nedávam žiadne. Biogaiu som skúšala,tiež som nevidela zmeny. 🙂 Raz to prejde. Aspoň týmto sa utesujem. XD
Já už neviem co mám robit, som zoufalá že mu neviem pomoct. Stále mi len pláče aj zo slzamy. Je mi horzne že takto trpí.
Chcem ta len podporit...presne toto som mala ja s malym...
Bol kojeny a aj tak to bolo nieco sialene co robil kazdy vecer ci som dala vigantol ci som ho nedala ci som masirovala brusko s pupik kremom ci cvicila cely den s nozickami plakal stale...
Pomohol trosku sab simplex ale najvacsie kuzlo bola rektalna rurka.ale aj s nou to nebolo ruzove ale bolo to lepsie..o trochu..
Davala som aj rozne probiotika biogaia a uz si nespomeniem co ale tiez nic...
Musela som "len" pockat kym to prejde...
Skus tu cvicit nozky k brusku a naspat masirovat brusko davat poriadne odgrgnut (moj grgat nevedel o to to bolo horsie) masirovat brusko teply kupel a po nom zas pomasirovat...
Mlieko nemen 2 dni je malo...
Ak by si menila mlieko casto tiez nerobi dobrotu..
A zelam nech to rychlo prejde
@katus226 prosím vás ako davkujete tie kvapky baby calm?dnes som ich kúpila nakoľko espumisan nepomáhal .Tam píšu na lyžičku pred papanim,môže sa to dať aj do mliecka?dakujem
@janka7333 moj syn mal prve 4 mesiace strasnu koliku, vzdy o 18tej vecer to zacalo a prestalo okolo 21 kedy vycerpany zaspal...velakrat som uz aj ja zufala plakala s nim...jedine co ako tak pomahalo bol espumisan ale nie ten detsky, probiotika infants dophillus (v prasku) a rascové čipky ktore som kupovala z rakuska...ono je to velmi tazke pozerat sa na babatko ako trpi a nedokazat mu pomoct a ked mi niekto hovoril ze to prejde az som tomu nechcela verit ale je to pravda, u nas to bolo zo dna na den, len to treba vydrzat...u mna pomahalo aj to ze som do termoforu napustila teplu vodu a maleho som dala bruskom na to lezat, to teplo mu na to brusko pomahalo, treba skusat...drzim palce, nech to aj u vas rychlo prejde 😊
@darina2711 kludne, ja kojim, preto davam bud pred papanim, alebo az po. lebo niekedy nestiham a ten rev, co vie malicka spustit, ked je hladna... 😀 davam 10 kvapiek, po otvoreni bolo treba najskor doliat dojcensku vodu do flase az po znacku.

AHoj Janka 🙂 urcite niesu neschopna maminka. Vela maminiek si tymto obdobim prechadza. Aj ja som si presla s dvoma deturencami...kazdy mal trochu ine koliky. Starsia dcerka v pohode kakala, ale prdiky mavala zastavene...mali sme tazky koniec tehotenstva, tazky porod a bola celkovo velmi uplakana, nekludna. V noci este celkom spala, samozrejme vecer bol vzdy problem ulozit ju na nocny spanok. Cez den spanok uplne cele zle, spinkavala 30-40min, nevedela prejst do dalsieho spankoveho cyklu. Cele dni som ju nosila na rukach, dojcila, spievala, masirovala brusko. Bolo to pred 9rokmi a lutujem, ze som vtedy nic nevdela o noseni deti v satkach a nosicoch. Pri druhom drobcovi, ma 4roky som sa uz dozvedela o noseni v satke, mala osm aj doma satku pripravenu, ked sa narodil. On zase byval velmi nekludny vecer, v noci sa budil po hodine, dojcil sa a potom plakal dookola. Tak som ho skusila nosit v satke a velmi nam to pomohlo. Hlavne mojej psychike, ze som ho nemusela nosit na rukach, mohla som sa staraz o starsiu a mala som obe ruky volne, mohla som sa najest. Drobec nosenie tiez miloval, aj ked bol nepokojny, vzdy sa pekne ukludnil. Nikdy som neskusala metody vyplakania, lebo tie deticky maju prostre nejaky problem, preto placu, bud ich boli brusko - dozrieva traviaca sustava alebo nervova sustava. Maminka je pre nich cely vesmir 🙂