icon

Má význam dať v roku cumlík?

23. feb 2023

Ahojte, idú uzby a pomaly Uvažujeme o odstavení.
Dieťa nervózne, v noci katastrofa.
Je na ceste už 6 zub.
Som vyčerpaná.
Je do z dažďa pod odkvap, alebo ako?
Dat v roku niečo čo budem v 2 a pol ľutovať?
Oducat?
Ma to význam, či vydržať.
Som inak nie cumlikovy zástanca ale hlavne koli kojeniu a keďže už to nie je pre mňa priorita číslo jeden ďalej kojiť..?
Poraďte, dik

hederamonstera
•
23. feb 2023

Moj ma rok a rozmyslam o odnauceni od cumla. Neblazni, nedavaj mu cumlik. Podla mna ho ani nebude chciet. Nechces vydrzat kym vyleze ten zub? Ake to bude potom?

nique
•
23. feb 2023

ja by som uz nedavala. Vydrz, daj radsej chrumky, jablko. Cokolvek.
Inak, ja som nemala problem s cumlom a dojcenim. Moje obe deti boli dojcene do 2,5r. Syn nechcel cumel od 4mesiaca, dcera mala cumel az do 2,5r.

autor
•
23. feb 2023

Čosi mi aj vraví, že to je blbosť, ale tak topiaci sa aj slamky chytá.
Druhé dieťatko a x rokov nevyspata dovedna..
Ja len ze ci by to neuľahčilo aj odstavenie, čo mám v pláne do 3-6 m..

basulaak
•
23. feb 2023

No nema. Zubov bude viac, bude ich treba lepsie cistit a cumel bude jak liat olej do ohna. Uz je neskoro

aalt
•
23. feb 2023

Myslim ze ho nebude chciet a nechapem ako by pomohol ...
My sme, ked bolo najhorsie, pouzivali Calgel. S malou "kvapkou" potreli dasno v okoli nadejneho zubka. Byva na to aj taka navliekacia "kefka" na prst. Nasa pritom riadne do toho prsta hryzla. Alebo skus chladive hryzatka.

ivangeline
•
23. feb 2023

Najskor nebude chciet a mrzuty moze byt stale aj s nim.. ;D

danielahamar
•
23. feb 2023

Nie, nedávala by som

elmivelmi
•
23. feb 2023

ja by som uz nedavala cumel,potom budes v 3-4r odmaucat od cumla,plus ak sa dlho cumluje moze mat dieta predkus.
Skus ak tak bez cumla,lebo cumel je este horsie ako kojenie,naozaj.Ja som prvu kojila bola zavislacka,ale 2tyz v porodnici a odnaucila,druhe mali cumel a jedna sa ho vzdala v 3 dalsia zavislacka 3,5 ale aj s cumlom sa budili v noci aj do 5-10x a prestali s budenim az ked im nevyrastli posledne 5tky.A tiez cumel vypadol nemohli ho najst tak som ja musela ,kolkokrat sa nenasiel potom po dome som hladala kolkokrat v noci o 01.To spanie zavisi od toho aj ako je dieta citlive na rast zubov,niektore deti ok,niektore strasne.

juliet86
•
23. feb 2023

podla mna nezoberie. daj cipok od bolesti

domak2
•
23. feb 2023

Môjmu som sa ho snazila napchat v zúfalstve ale letel ďaleko 😂

liloastitch
•
23. feb 2023

Môžeš skúsiť chladivé gélové hryzadlá ,ale cumeľ je hlúposť. Asi ho ani nebude chcieť

euka210
•
23. feb 2023

aky zmysel ma dat cumel v 1r? JA ked som odstavila...ale az 15mes, mal na noc flasu s vodou a bolo. Par noci spal s manzelom, poplakal a potom konecne spal celu noc.

zorkahorka
•
23. feb 2023

Ja som aj chcela dat a nechcel. Jedneho dna ho vyplul a bolo. Aj s kojenim som chcela seknut v roku. No.. matka mieni, dieta meni 🤣 nedal sa, cical 16 mesiacov

orini
•
24. feb 2023

Cumel ta nezachrani

autor
•
24. feb 2023

Ďakujem za odpovede🙂
Človek občas tape, keď skrz zuby sú tie noci príšerne a nekonečné.
Sem tam ktosi povie, že no bola dva dni trosku nervózna, ani sme nevedeli a zúbok.
A ty odtrpis každý niekoľko prebdenymi nocami a extrémne mrzutý mi dňami.
Ruky ako opica, oči ako angorak ale ideš.
Tak aj cumel ta napadne🤭