icon

Malý začal byť v noci hladnejší

zabina27
8. apr 2015

Ahojte, chcem sa poradit. Nas maly pekne spaval dost dlho, ale nedavno prisli problemy so zubami, mal hnacky a nechcel velmi jedavat. DOvtedy sa nebudieval v noci, potom sa zacal, pripisovala som to tomu, ze je vyhladnuty, lebo zaspal vzdy az ked som mu zarobila UM. Dovtedy fakt velmi zriedka pil v noci UM, preto som si myslela, ze proste sa potrebuje dojest po tych hnackach 🙂 ale robi to cim dalej castejsie, co neviem, ci je dobre, ved deti sa praveze od nocneho jedenia oducaju, tak preco sa nas krpec na to uci? 😀 trochu si myslim, ze potrebuje uz viac jest cez den, ale ovela viac nevieme donho dostat, papal dlho takto - rano UM, desiata ovocna, obed prikrm, olovrant UM a vecera UM s kasou z flase, sama som sa divila, ze mu to staci, ale asi ked sa zacal budievat, tak potrebuje viac. skusam mu davat teraz, ked napr. nadranom sa zobudi UM, potom este zdriemne, potom mu skusam dat napr. jogurt, niekedy zje, niekedy chce mlieko, desiata, obed rovnake, olovrant chce mlieko, pred kupanim nieco, napr. presnidavku, banan.. no a na vecer stale tu kasu z flasky... Co davate skoro 11 mesacnym drobcom v priebehu dna jest? Je to malo alebo by mu to malo stacit? obcas sa mu snazim dat castejsie v priebehu dna, ale napr. ked cez obed dlho spi, tak sa obed posunie na druhu, tretiu poobede, no a potom uz ho neprechavam do vecera. Asi mu teda v noci vyhladne, ale dajte mi inspiraciu, co a kedy davate cez den, aby v noci neboli ti mali prieskumnici hladni 😀

sam2
8. apr 2015

@zabina27 aj nas malinky to zacal robit (20m). Jedno obdobie nepil v noci mliecko vobec a potom zasa zacal. Teraz si niekedy vypyta aj 2x. Vypije mliecko okolo 20:30,potom si vypyta okolo 1:00-2:00 a niekedy aj okolo 5:00-6:00. Ale to viem, ze mu vyleze zub. Podla mna sa tym mlieckom ukludnuje a ududlikuje. Tiez som bola nestastna, ale uz teraz to uz neriesim.....vsak mi ho snad nebude pit do 18 😀 😀

timea7
9. apr 2015

@zabina27 tvoj krpec sa na to neučí, ty hona to učíš. Dieťa v jeho veku už nepotrebuje jesť v noci. Ráno už môžeš začať dávať chlieb,alebo rožok, syr, k desiatej aspoň piškóty,to ovocie, ak to teda nieje banán, sa mi zdá málo, neviem, koľko ti zje príkrmu,ale môže už zjesť polievku (zeleninovú, vývar) a potom príkrm, večer by mala kaša stačiť, len ak ju zje napr. o šiestej večer, tak do rána asi nevydrží. Tak, ako píše @sam2 potrebuje sa skôr tým mliečkom ukludniť a ududlíkovať 😒 . V noci si jeho tráviaca sústava potrebuje oddýchnuť. Viem, že tu má veľa žien iný názor, ale takmer ročné dieťa učiť na jedenie v noci považujem za šialený nápad.

kasiu
9. apr 2015

nič si z toho nerob. obe moje deti sa v noci budia na mlieko. staršia mala aspoň interval 4 hodiny. mladšiemu (13 mesiacov) idú teraz stoličky, tak sa budí každé 3 hodiny. snažím sa dodržiavať aspoň tento interval. medzitým dám vodu, prípadne nesladený čaj zriedený s vodou. skúšali sme už všeličo, on keď nedostane, tak proste reve...vydržala som týždeň, potom som rezignovala...mám staršiu dcéru, tú to akurát tak zobudí. staršia s nočným mliekom prestala sama asi v 2 rokoch, keď sa z neho raz povracala 🙂 uvidím, čo urobí mladší. tiež to už neriešim, presne ako píše @sam2. snáď ho nebude piť do 18tky

sam2
9. apr 2015

@timea7 ano suhlasim. Ja viem ze si brusko potrebuje oddychnut...ale ked nedostane mliecko, proste reve. A ja nemam to srdce mu nedat ☹ Dufam, ze ked sa nam prerezu tieto posledne stolicky, bude spavat celu noc.. Pytala som sa aj doktorky, ze co robit. Povedala, ze chlapci sa bezne budia do dvoch rokov. A vypije mi tak 150ml, najviac 200ml mliecka okolo 1:00. Potom uz len ranajkuje okolo 8:00 normalne. Aj ked je pravda, ze ked ma velme bolesti tak si vypyta aj okolo 5:00-6:00 este mlieko. Tam vzdy skusim povedat, ze zlatko este sa trosku povalame a pojdeme papat chlebicek 😀 Niekedy zaspi aj bez mlieka, niekedy place a pyta si múúú 😀 😀 Tak vtedy mu este trosku dam a este zaspinka 😉
Myslim si, ze pokial mi v noci nevypije liter mlieka, az tak mu ten travaci system nezatazujem..,teda aspon sa s tym ukludnujem 😀

timea7
9. apr 2015

@sam2 to je krásne, že si pýta múúúú 🙂 tak to odlož a o pár mesiacov, najlepšie v lete, niekde na dovolenke zruš fľašu a tým zrušíš aj nočné jedenie. Nie je ale pravidlom, že by sa chlapci bežne budili do dvoch rokov a ty si písala, že si pýta aj okolo 1-2, aj okolo 5-6, to sa mi už v jeho veku zdá úplne zbytočné. Neviem, či má cumeľ, možno sa tým saním ukľudní.

sam2
9. apr 2015

@timea7 ano ma aj cumel...A vacsinou pije len okolo 1:00-2:00. To okolo 6:00 len tak raz dvakrat za mesiac. A vascinou potom vyliezol zubok. Preto si myslim, ze sa ukludnuje....mozno mu to tlmi bolest, to teple mliecko...neviem. Vsak uvidime, mozno si ju cez leto zrusi sam ;)

sam2
9. apr 2015

A este, veceru sme posunuli na 18:30... Mozno ju skusim este poposuvat 😀

timea7
9. apr 2015

@sam2 myslela som, že nemá, že sa potrebuje ukľudniť tým saním. Tak to nechaj na leto, nebude fľaša, drobec bude starší, jednu dve noci bude veselo a vybavené. 😉

zabina27
autor
13. apr 2015

@timea7 viem, ze to nie je dobre ucit na nocne jedenie, preto rozmyslam, ze ak by cez den viac jedol, tak relativne by mal byt v noci spokojny, najedeny... ono, ako pise aj sam2, co s nim, ked nas sice nereve, ale jednoducho je hore, lozi po posteli, vymysla, vydrzi niekedy aj 2 hodiny, ked mu dam flasu, tak zaspi, ked nedam, tak uz zacne byt umrncany 😒 to pecivo skusam, len zatial sa s tym viac hra, ako toho zje, zacali sme davat pred kupanim nieco jest, vyzera to, ze je viac zasyteny, neveceria inak o siestej, ale okolo osmej..
teraz sa nam to trochu pokazilo, bol akysi chory, sople, teploty, vobec nam nechcel jest ani pit, takze som bola rada, ze donho vobec nieco dostanem, tyzden som neriesila, ci je to cez den, ci v noci 🙂 hlavne, ze sa aspon napil 🙂 takze pomaly nabiehame zase na nejaky rezim, hadam sa podari nasytit ho cez den tak, aby mal kludnu noc 🙂

kasiu
13. apr 2015

u nás inak nepomohlo ani neskoršie jedenie. kašu nechce a aj keď sa naje tesne pred spaním, aj tak sa v noci budí a pýta mlieko. ale vyšla už aspoň jedna stolička, tak možno keď sa prerežú všetky...tak ešte asi tak rok to bude trvať 🙂)))

sardinka333
13. apr 2015

@sam2 tiež sa priklánam k tomu že davať ročnému dieťaťu mlieko v takých častých nočných intervaloch je nonsens, zaludok si neoddýchne, na natrávené mlieko sa ,,leje,, mlieko čerstvé. Tie zuby čo už má ,,vylezené,, sa mu akurat tak pokazia lebo su furt naložené v cukre. Nejaké cukry obsahuje každé mlieko či MM či UM. Už včera sa tu riešil podobný problém...čo s dieťaťom čo na miesto spania vymyšla. No tak dajme mu flašu ved plače...čo tak byť dosledné a nastaviť večerný režim? Navečerať, umyť a do postele, chvilku tam posedieť, pohladiť. a keby aj 100x vyšiel z izby tak 100x ho uložiť do postele láskavo ale nekompromisne...jasne že sa to krpcom nepáči, ved im je s vami dobre, robíte pre nich príjemné veci tak čo by ležali a spali ked stačí tak málo - plakať a plníte všetky ich želania. Mama, nedáš flašu? Tak budem revať a uvidíme kto to dlhšie vydrží! Ak dieťa nemá podváhu tak nepotrebuje byť štopované ako hus. Jedlo nie je riešenie na každý ,,rapel,, dieťaťa.

gooobi
13. apr 2015

ked potrebuje a pyta tak mu daj...

sam2
14. apr 2015

@sardinka333 nas rezim je navecerat, okupat, umyt zuby a do postele. Predstav si ze tam s nim som....nerozumiem tvojmu utocnemu tonu. Nevies co sa u nas deje. Takze ta poprosim, aby si zmiernila ton. A myslim si, ze to ze vypije v noci 150ml mlieka ho nezabije. Tvoj prispevok vyznieva akoby som mu davala otravu na potkany....stale neviem zvyknut ze na tomto fore su same "supermatky"
Nemyslim si, ze je lepsie nechat dieta vyrevat....nevyspaty rodic, vystresovane dieta, ktore nerozumie tomu, preco mu odmietam dat jest. To ze niektore deti prespia celu noc uz v 10m neznamena ze su take vsetky. Proste kazde dieta je jedinecna osobnost so svojimi potrebami.
Takze to je moj nazor. Ano viem ze si telo potrebuje v noci oddychnut, ale to ze u nas je to ine ti nedava pravo navazat sa do mna, akoby som bola zla matka a vedome svojmu dietatu ublyzovala!!!!!

sam2
14. apr 2015

@sardinka333 a dalsia vec je to, ze ako si prisla nato, ze vsetko riesim jedlom. Moje dieta dostane 1 flasu mliecka v noci....cez den je kvanta ovocia. Ma stravu 5x denne a rozhodne nie je stopovane ako hus! Ako mozes rozpravat o niekom koho nepoznas????

sardinka333
14. apr 2015

@sam2 to nie je o super matke,každý robí chyby, ale niektoré tu nechcu rady, ale chcu odobrenie toho čo robia aby mohli aj nadalej bedakať aké to maju chudatka tažké. Ja som tiež nemala druhé dieťa spavé, skor v noci urevané takže o super matke nemože byť ani reči. Ale ja som si dala povedať, poradiť. A kde píšem že dieťaťu ubližuješ? Nejaká si vzťahovačná. Nenapísala som nič zlé, len niečo čo sa tebe nepáči - nemáš srdce (ako si písala) odoprieť flašu, ale stopnuť to tiež nechceš lebo dieťa bude pociťovať chvílu ,,diskomfort,, a možno si aj poplače lebo ved čo sa deťom odopiera to sa im nepáči. Ja sa nebojím detského plaču, iste nie takého za ktorým je ,,kývanie,, a vydupávanie si svojho, lebo nie je plač ako plač. Ty mu neodmietaš dať jesť, ved večeru dostal - ty by si mu odmietala dať jesť zo zvyku a to je trošku rozdiel. Ja sa na to pozerám nie z krátkodobého hladiska, že chcem mať klud tak ustupim. Ja v tom vidím ,,flaškové kazy,, zaťažený žaludok, ja nevyspatá mám od rána fungovať, cez den unavená lebo sam sa nevyspala. Dakujem, neprosím...

timea7
14. apr 2015

@sam2 nikto sa tu predsa neprezentuje ako supermatka, @sardinka333 ti iba radila, je na tebe, čo si z tých rád vezmeš, ja s ňou súhlasím, dieťa vo veku tvojho nepotrebuje jesť v noci, ako na to, som sa ti snažila poradiť vyššie. Tiež si myslím, že mamina, ktorá chce mať v noci kľud, tak ustúpi. Skoro sa tu bojím napísať, že moje dieťa spalo od štyroch týždňov celú noc, nie preto, že by som bola supermatka, možno bolo dobre, že som ho spočiatku kúpala až po pol deviatej večer, ukladala o pol desiatej a on prespal do piatej do rána, neviem. Prvé ráno som chytila normálne šok, že je už ráno a on sa nezobudil na kojenie. Neznamená to, že som supermatka, ani to, že neboli noci, keď som ho nosila na rukách - zuby a mal v necelom roku a pol operáciu, ale tých bolo pár. Keď sa už takto nadstavil sám, bola by som sama proti sebe, keby som to menila. On bol síce potom od piatej už hore 😝 😝 😝 , čo nie je nejaká výhra, ale som ranostaj a nevadilo mi to. Postupne som posúvala čas ukladania na spanie, vyhovovalo mi to. Ak tebe vyhovuje to nočné kŕmenie, tak to nechaj tak, ak nie, snaž sa to zmeniť, no dieťa to určite neuvíta s úsmevom, lebo čím neskôr, tým to je väčšinou ťažšie.

sam2
14. apr 2015

@sardinka333 ja nepotrebujem odobrenie. A ja rozhodne nebedakam....ale nebudem sa s tebou natahovat...ja nevidim nic take katastrofalne na tom, ze dieta dostane flasku mlieka. Ano nie je to uplne tip top podla tabuliek, ale zasa z toho nerobme z toho tragediu....a aby si vedela, skusala som to nedat mu.....a proste to neslo....a tak som si povedala ze to nebudem silit....a je mi jasne ze to nie je tvoj nazor.....

sam2
14. apr 2015

@timea7 mne skor islo o jej prezentaciu....