Mám dať 2,5 ročné dieťa do škôlky?
Ahojte, malý ma 2,5 roka. Som ešte na MD so 4 mesačnou slečnou, ide o to ze okolie kamošky co majú rovnako staré deti na mňa tlačia dat malého do škôlky od septembra, 3 roky bude mať v januári, ale ja ten pocit nemám aby už bol v škôlke, neviem prečo,,, je samostatný, šikovný, ale chcela by som aby bol ešte rok doma a začal škôlku ako 3,5 ročný, je to už neskoro podľa vás? Nedám ho budú sa vypytovať prečo si ho nedala a bla bla aa... Neviem co mam robiť
@elcoro alebo na pol dna niektore skolky beru..aj to by bola moznost...
Moja mala 2a 4 mesiace keď šla do škôlky .mohla som sa počas tej doby venovať mladšej alebo okolo domu ,zahrady a tď .a neľutujem uhrala sa tam .a tď a to som mala doma pol ročnu keď ona nastúpila do škôlky ..mala nebola chorá ak aj staršia v škôlke niečo lapika mladšia nebola chorá vôbec ...ale ty musíš vedieť či chces či nechceš dať do škôlky
Kamosky sa chcu citit lepsie, kedze ony davaju take male do skolky, tak tlacia na teba. Nedavaj, urob ako citis. Ja budem riesit taku istu situaciu ako ty, tiez chcem nechat mladsieho dlhsie doma a pochybujem len kvoli reakciam okolia.
Ja som dala aprilovu dceru do skolky ako 2r.4m. .. uprimne,nevedela som sa dockat .. nie kazdy rodic tuzi byt doma s detmi tak dlho, ja uz som jej nevedela vyplnit cas,aby da nenudila,zvladat domacnost,mat cas aj na seba atd..to iste marcovy syn siel ako skoro 2,5 rocny..ja som si nevedela predstavit ich mat este dalsi rok doma hoc ostat mohli,lebo som po dcere a synovi cakala dalsie babo..takto sa vyhrali v skolke,ja som sa venovala babatku..choroby nosili,niekedy boli viac doma ako v skolke..kazdy nech sa rozhodne podla seba,nie co hovoria druhi..
ak to necitis a si doma pri babatku, tak by som nedavala. Moj isiel v 4 rokoch, lebo som bola na materskej s mladsou a nechcela som aby sa citil odsunuty. On bol dost citlivy, podla mna by skolku nezvladol ani v 3 rokoch. Teda s placom. Dcerka isla do skolky v 2 r. 4 mes. a uplne v pohode, teraz konci prvy rok.
@elcoro prosím tá, koľko máš rokov. Lebo ak si neni veľmi vekmi mladá nechápem čo stále riešiš čo ti kto káže. Tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie a nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Moja má teraz 3,5 a do škôlky nejde. Až do predškolskej. Prečo? Lebo sme sa tak rozhodli. Socializovat ju viem aj inak a vie viacej ako deti v škôlke.

@elcoro tak si myslim ze by si v tej skolke zvykol, ak ma rad deti, ze je taky kolektivny, treba skusit, ak mas moznost, ved lahko prestane chodit do skolky keby za tebou plakaval al by sa mu v skolke nepacilo...podla mna dost zavisi aku mate skolku, a ake su tam pani ucitelky..nie je skolka ako skolka..nech sa nikto neurazi...