icon

Mám pocit, že sa kvôli synovi zbláznim

cicikmicik
16. máj 2021

Mám tu už podobnú tému, ale mám pocit že to je len horšie a horšie...zbláznim sa kvôli môjmu 2rocnemu synovi ...ja už neviem čo robiť, on robí len zle zle zle... rozprávala som sa o to s jeho pediatrickou hovorila že je len živy a že to je normálne, že to je ten detský negativizmus...ale on to má od narodenia...už sa s mužom kvôli nemu hádame , čo on len krici celý cas , boli má z neho hlava pomaly každý deň...vstáva okolo 5 a odvtedy huláka,schválne robí zle, ...nik mi ho nechce postrážiť ...lebo je hyperaktivny..nemôžem ho nechať minútu bez dozoru, lebo lize záchod, , pije vodu z kvetináčov, skrabe televízor a podobné veci ...veľa krát vyskočim aj na staršie dieťa a na muža ani nehovorím čo už mám toho dosť...vstávam s nim, zaspávam s ním, spím s ním, stále som s ním...ťahám s ním 24/7....2 roky nepretržite,.veľmi náročný je od narodenia, toto nie je to obdobie že má 2 roky tak je to zato ..bože ľudia čo s ním???
Ja robím všetko možné aby bol spokojný, veľa sme vonku , hráme sa ,aj tak to nestačí ...
Mám pocit ,že by som mala si ísť niekde k psychológovi posedieť lebo mne už šibe a hlavne z jeho hysakov...ja niekedy rozmýšľam či som ho mala vôbec mať , a to pre mňa ako matku (ktorá ho miluje)nie je vôbec ok mať takéto myšlienky...

Strana
z2
zuzanockamt
16. máj 2021

@cicikmicik vyhľadaj odbornú pomoc pre syna aj pre seba-psychológa...určite to nie je obdobie alebo fáza,ktorá prejde...treba to riešiť

mogaa
16. máj 2021

nuž treba stanoviť hranice...na každé diťea platí niečo iné - jednému stačí vysvetlovať a stále to opakovať, na iné stačí zvýšiť hlas a ďaľšiemu pomôže len dať na zadok....

cicikmicik
autor
16. máj 2021

@zuzanockamt on je pocaty umelým oplodnenim, ja už normalne rozmýšľam či to nemôže byť tým 😔

cicikmicik
autor
16. máj 2021

@mogaa nič nezaberá, dostal aj na zadok , taký hysak dostal že skoro pol izby rozbil...tade u nás cesta nevedie...keď zvýšime hlas, ani sa neotoci

felicita027
16. máj 2021

Skúšala si ísť za psychologičkou? Určite po vyšetrení malého ti navrhne vhodné riešenie. Poprípade možno by aj pomohlo vyšetrenie u neurológa, skús si od pediatričky vypýtať lístok. AJ keď nie som odborník nemyslím si, že toto je len "živý" aj ja mám živšie deti ale nikdy sa takto nesprávali ako popisuješ, žeby pili vodu z kvetináčov alebo lízali záchod, škrabali TV a podobne. 🙂

zuzanockamt
16. máj 2021

@cicikmicik ťažko povedať, či to môže byť tým, je to umelý zásah,neprirodzený, takže ktovie ... To už je teraz jedno,treba riešiť situáciu a čím skôr, toto už sami nedáte, určite psychológ

evina34
16. máj 2021

...na meno reaguje, očný kontakt dobrý, rozprava?...lebo to lízanie záchoda a pitie vody z kvetináčov zvykli mať autistické deti...

pribinak
16. máj 2021

@evina34 nás sused je autista, toto nikdy nerobil

cicikmicik
autor
16. máj 2021

@evina34 áno áno reaguje, všetko rozumie, dáva pusinky, očny kontakt v poriadku

pribinak
16. máj 2021

@cicikmicik však ho daj do jaslí a ty chod robiť. Oddychnes si, bude to vzácnejší, aj ty jemu. V jasliach má program, iné podnety ako doma

evina34
16. máj 2021

@cicikmicik chvalabohu, tak to bude niečo iné...

ledgerka
16. máj 2021

Syn do jasli, ty do prace. Zivot bude lahsi.

tenerifka
16. máj 2021

@cicikmicik najprv psychologicke vysetrenie-lizat zachod nie je normalne ani u 2-rocneho dietata, potom sa dohodnut s muzom, ze v jeho volnom case si ho bude brat von, aby si sa ty mohla dat do psychickej pohody, no a od septembra planovat navrat do prace a maleho do skolky, mozno potrebuje kolektiv, autoritu mimo domu. Nebudes zla matka, neboj, tu naokolo sa zeny vratili do prace ovela skor, niekedy po pol roku (ja o nieco neskor-az po roku a citim sa ako vyborna matka)

mogaa
16. máj 2021

@cicikmicik ťažko povedať čo je príčina....dobrý nápad sú podľa mňa aj tie jasle, škôlka kde sú deti od 2rokov....a uvidíš ako sa bude správať tam....kamarátka má švagrinú, tá má také dieťa, strašne zlý je ten chlapec, boli u nich na návšteve a on všetky zákusky popučil, do jej syna hádzal hračky.....boli s ním aj u psychologičky a tá len že určiť hranice a stále pekne vysvetlovať, kamoška ale vydela že tam zlyháva výchova, malý bol len nevychovaný, ak popučil tie zákusky - rodičia sa na tom len smiali, ešte mi vraví že ak by to urobil jej tak sa prepadne od hamby a takú by dostal na riť že by si zapamätal že sa to nerobí...do jej syna hodil kaktus, skoro mu rozbil hlavu....zlepšilo sa to až v škôlke, ale až po roku, že zo začiatku na neho boli denne sťažnosti aj v škôlke až kým mu to niektoré deti nezačali vracať keď im robil zle až vtedy si začal uvedomovať že nemôže robiť všetko....

zuzanockamt
16. máj 2021

@evina34 asperger aj rozpráva aj udržiava očný kontakt...autistické spektrum je veľmi široké

mogaa
16. máj 2021

@cicikmicik *videla

miskakyska
16. máj 2021

@ledgerka a v jasľach sa možu z neho aj zblázniť hej?...si to predstavuješ,ako Hurvínek válku

cicikmicik
autor
16. máj 2021

@miskakyska ja ho do jaslí dať nemôžem ...on je total závislí na mne ..on reve aj keď idem so psom na 5 minút von

cicikmicik
autor
16. máj 2021

@mogaa viem o čom rozprávas máme aj my také deti v rodine, aj tu niektoré kamarátky ,ale my mu nedovoľujeme také veci robiť a na navsteve vždy behame jeden s ním aby nič nepokazil...striedame sa s mužom...nemyslím že to je výchovou...moje prvorodené je úplne v poriadku ,

felicita027
16. máj 2021

@ledgerka na tie jasle by som sa veľmi nespoliehala, dieťa tiež sa tam má aspoň nejak vedieť správať ak sa im nebude správanie zdať môžu ho vylúčiť alebo minimálne odporučiť vyšetrenie u odborníka. V jasiach nie je na 1 dieťa 1 učiteľka ale 1 učiteľka má viac detí ak sa na chvíľu otočí za iným dieťaťom a on začne robiť to, čo popisuje autorka tak si ho dlho nenechajú. Poznám deti, ktoré dokonca vylúčili ako 3-4 ročných z MŠ načo majú právo pokiaľ sa nejedná od predškoláka.

cicikmicik
autor
16. máj 2021

Baby ja ho do jaslí nedám , nie je pripravený byť bezomna...ani tu jasle nemáme nabliz...pokiaľ sa niečo nestane a neskončim ako matka samoživiteľka tak určite nie... neodsudzujem nikoho kto to spravil ale ja proste nie...

katenka858
16. máj 2021

@cicikmicik moj syn je podobny..on uz ma ale 5 rokov..od narodenia je iny, od narodenia mam podozrenie na aspergera, plus teraz sa naplno prejavuju aj ADHD a porucha pozornosti :(

cicikmicik
autor
16. máj 2021

@katenka858 prosím ťa aké mal príznaky?

katenka858
16. máj 2021

@cicikmicik neustale musi byt stredobod pozornosti..a to si vydobija akoukolvek cestou..momentalne ma najvacsiu zabavu z ublizovania nasmu psovi...a nepomaha nic (ani dohovaranie, ani vysvetlovanie, ani na zadok) a ked ho nasilne odtiahneme od psa prec, nervovy zachvat ma aj dobru pol hodinu...a co sa tyka aspergera, tak od narodenia ai vytvara rozne nezmyselne pravidla, ktore "musi" dodrziavat a nuti ich dodrziavat aj nas..inak ma znova nervovy zachvat a huci, ze to isto aj susedia vedla v domoch pocuju :( takze ak chceme mat klud, musime nas zivot prisposobovat jeho ritualom...uz ma na to aj ucitelka v skolke upozornovala, ze ma autisticke prejavy

elizabet173
16. máj 2021

@cicikmicik ale mozes ho dat fo jasli, nenahovaraj si, ze nie. Keby si bola sama alebo zila v zahranici, uz by tam bol. On potrebuje rezim, program a spokojnu, kludnu mamu a ty vypadnut na par hodin do ineho prostredia, lebo svoju nervozitu prenasas na neho. Preco sa tomu branis?

makova333
16. máj 2021

@katenka858 a tvoje dietatko este nie je vysetrene na PAS?
@cicikmicik smer psycholog pre teba a pre diteta pedopsychiater. Ak je pravda, ze doma ma dieta hranice, a aj tak su s nim taketo problemy, je potrebne vysetrenie u odbornika. V dvoch rokoch by mal uz zvladnut ked ides vyvencit psika alebo vyniest smeti, kratke strazenie babkou, dedkom, a zvycajne aj jasle. Pri tebe mam vsak pocit, ze na jasle nie si pripravena ty, nie dieta.

deny81
16. máj 2021

@cicikmicik https://oskole.detiamy.sk/clanok/poruchy-sprava... skus popozerat. Ja mam doma tiez negativisticke dieta ktore ked sa mu nieco nepaci zacne hysacit, nicit veci okolo seba alebo seba skrabat a mat zachvat. A staaaaaale stale rozprava neuveriteľne vela a stale a ak nerozprava vydava zvuky. Na nervy som z toho. Davam mu aj vit.B kvoli ndozrievaniu nervovych drah a podobne. Ja mam ale z toho viac paniky, lebo ide v septembri do skoly. Modlim sa aby sa dostal na inu ako spadovu (neovlplyvnim to bohuzial, lebo vela deti), lebo v tej nasej nie je cesta s pani riaditelkou to riesit. A hlavne keby som mala pevnejsie nervy, snad by som aj vydrzalaa vsetky tie rady v clanku, ale ked som dodrziavala a aj moj muz (ten bohuzial uz polavuje a je to vidiet), tak zmeny naozaj boli vidiet. Tiez je to druhe vymodlene dieta a prve dost na neho ziarli od narodenia ... Takze na vsetkych frontoch to je. Drzim ti palce

lubkavargova1
16. máj 2021

Tak pes je zakopany v mamicke...24/7 stale spolu a nemoze ani psa vyvencit..

mogaa
16. máj 2021

@cicikmicik tak pootm jedine psycholog, veď tam nemusíš ísť priamo so synom, choď len ty a určite ti poradí, prípadne ti povie ako na syna alebo aby si prišla s ním a urobí mu nejaké testy....len ak tam bude nejaká porucha napr. ten asberger tam sa to zväčša diagnostikuje až neskôr....

selest
16. máj 2021

Neviem pomoct, asi len ze moj ma skoro 3 a pomaly sa to zlepsuje. 🍀👍ale stale je to na nervy😨

Strana
z2