icon

Mamičky výlučne dievčatiek a komentáre ohľadom pohlavia

dievcatko19
12. feb 2015

Ahojte, mame doma dve dievcatka, na com by nebolo nic mimoriadne 🙂 , ale uz ma vytacaju reakcie okolia na tuto temu. uz pri prvom tehotenstve som sa napocuvala nevyziadaneho a absolutne nicim nevyvolaneho utesovania v style, to nevadi, ved druhy bude chlapec 😕 dokonca mi to povedal gynekolog ked mi robil usg, pritom ja uz som vedela co cakame, aj som mu povedala, ked sa pytal, ze ano viem, ze budeme mat dievcatko. ostala som ako obarena. dalej komentare na adresu manzela, ze nevie urobit chlapca a podobne ubohosti. este pri prvom sa to dalo, ale druhe tehotenstvo, to uz bola katastrofa. typicka reakcia po odpovedi, co cakame, bola, no, tak rychlo musite hned tretie, treba chlapca! alebo ako som pisala, TO NEVADI, dalsi bude chlapcek. mamicka, s ktorou som lezala po porode hovorila, ze ked sa jej muz dozvedel, ze je tehotna, prva veta bola, keby to bol tak chlapec...dalsia zasa hovorila smutna, ze muz neskryval sklamanie a povedal jej aj po narodeni, ze skoda, ze to nie je chlapec ☹ dokonca sa mi stalo, ze sme boli s malou vonku, uz som mala poriadne brusko, isiel okolo taky starsi pan, normalny slusny, prihovoril sa malej, vsetko ok a potom na mna z nicoho nic, no, dufajme, ze to bude chlapec... sokovana som sa nezmohla na slovo. alebo pani s vnucikom na ihrisku, ale prijemna normalna, trochu sme pokecali, potom ze co cakame, tak okamzite na mna, no ale treba chlapca, rychlo tretie! tiez typicka reakcia so sokovanou tvarou, cooo, druhe dievca??! takto zareagovali dokonca dve zeny, z toho jedna ma dceru, tak neviem, ak bude cakat druhe dievca, ako to zvladne, asi ju necha u susedov 😖 strasne ma to da sa povedat urazalo, ako keby moje dieta nebolo dost dobre, alebo ako keby bolo "nespravne" alebo ako to mam povedat a nechapem, ako niekto moze nieco take povedat zene, dokonca tehotnej zene. ako keby rovno tym dietatom pohrdal. je to strasne, ale ked uz toho bolo vela, na zlomok sekundy ma parkrat napadlo, ze vlastne skoda, ze nie je chlapec 😔 nerozumiem tomu preco ludia takto reaguju, specialne formulacia to nevadi mi pride strasna, takze nastastie nevadi, ake velkoryse, nevadi, aj ked to bude "len" dievca, nejako ju tu strpime 😠 ako keby dievca bolo podradnejsie, nie take cenne ako chlapec. asi len dvaja ludia zareagovali normalne, bez komentara v tomto style, inak som pocuvala len to ako musime mat okamzite tretie a sokovane tvare az som uz neznasala, ked sa ma niekto opytal, co cakame. lebo som vedela, co bude nasledovat 😒 vlastne, neviem, ako je to inde, ale tu je "plnohodnotna" rodina chlapec dievca v tomto poradi, ked nahodou je prve dievca, tak vsetci dufaju, ze bude druhy chlapec, to sice uz nie je take terno, ale tak aspon ze tak sa to zachranilo, dvaja chlapci, no, to tiez nie je bohvieco, ale aspon chlapci, no a dve dievcata... tak to je pomaly tragedia, ktoru treba napravit tretim, chlacom samozrejme, konecne, ako som uz tiez pocula, ze bolo nacase, ked raz jedna znama mala tretie dieta, chlapceka po dvoch dievcatach. ja sa stretavam s takymito postojmi, neviem ako vy. pochopila som, ze v tomto smere zijeme v hlbokom stredoveku, posmech z muza, ze je neschopny a nekonecne poznamky, dokonca aj teraz, par mesiacov po narodeni pocuvam ako treba tretie, aby bol chlapec 😠 nerozumiem preco je chlapec taky nutny, ved hadam nepotrebujeme pokracovatela dynastie a nasledovnika tronu, nerozumiem tomu a stale ma to strasne rozculi, ako keby dieta, ktore mam v kociari bolo len trpene, podradne, no tak co uz, ked je tu 😠a my bez chlapca nie sme plnohodnotna rodina. vlastne ma to cez moje deti uraza. vsade mi bolo omielane, ze kazdy muz chce chlapca a blabla. nechapem, preco je chlapec taka trofej v ociach ludi, ako keby akoze dobre, mozete mat aj styri dievcata, ale chlapec musi byt, hoci aj siedmy v poradi, ale musi a treba rodit dokial nebude. zaujimali by ma skusenosti mamiciek, ktore takisto maju vylucne dcery, s cim, s akymi postojmi a reakciami sa oni stretli, ake mali pocity a ako reagovali, navonok a hlavne vnutorne,

bonaqa2013
12. feb 2015

@fra keby som tak pochopia čo s tým obrázkom si chcela povedať.

bejbinka
12. feb 2015

@dievcatko19 Ano, ano...to pozname...idealne je, vraj, mat párik. 🙄 My sme obaja s mm chceli aj druhe, aby bolo dievcatko a aj ho budeme mat. Ja som mu povedala, ze mozno to bude chlapec, este ked sme nevedeli pohlavie a on mi povedal, ze dufa, ze dievcatko. 🙂 A ked sa ma pytaju otazku, ktoru ja osobne nenavidim - "Co to bude?"...tak odpoviem - clovek. 😀 A na doplnujucu otazku - "Hej, ale ake pohlavie?"...odpoviem, ze presne take, ake sme si naplanovali a chceli. 😉 Vies co ja este osobne neznasam, ked sa ma kazdy vypytuje, ze ake dame meno? Toto mna dostava do vyvrtky...co je ich do toho, vsak ked sa to narodi, dozvedia sa...vrrr... No nic, ignoruj to a zbytocne sa nerozculuj nad tym. 😉

tenerifka
12. feb 2015

@bonaqa2013 No asi to, ze ludom na okoli sa nikdy nezavdacis.....vzdy si budu hladat dovod, ako ti zneprijemnit den/zivot, teda budu sa o to aspon snazit, je na nas ako s tym nalozime a ci to vobec budeme brat na vedomie

kinna
Odpoveď bola odstránená
monhla
12. feb 2015

My máme zatiaľ dve slečny a chceme 3. dieťa.
Všetci hovoria: ""Jasné, ešte chlapca treba! " Ja na to hovorím, že správny kráľ má 3 dcéry a dúfam, že to zasa bude slečna, lebo 90% vybavenia domácnosti je už v ružovej farbe 😀 😀 😀
Dokonca svorok si pri 4. vnučke povedal, že vnuka si spraví sám. No skončilo to po roku tak,že má vnučiek 5 !!! 😀 😀 😀
Treba to zakecať niečím vtipným. Ľudia to často nemyslia zle, len nevedia ako sa Ťa to doktne

dievcatko19
autor
12. feb 2015

dakujem velmi pekne za vase reakcie a nazory 🙂
padlo aj nieco take, ze niekto tu neveril, ze su to pravdive reakcie, ktore som napisala, no, bohuzial su, a to bolo len tak "prikladmo", zopar, v skutocnosti bolo toho ovela viac, bola aj priamo s obrovskym opovrzlivym vysmechom na manzela otazka ci nema poriadne geny, ze nie je schopny urobit syna, ale uobil len dievca.
najlepsie to vystihla
@4baby, presne, zaujima ma, kde sa to berie, ci su ti chlapci fakt taki lukrativni a dievcata take druhotriedne alebo co... ja svoje dievcatka velmi lubim, manzel sa velmi tesil aj pri jednej aj pri druhej, ale tesil by sa aj z chlapcov, proste sa tesil, ze uz vedel, co to bude, vymyslal mena, vyspevoval im uz v brusku, vstava k nim, venuje sa im, urobil by pre nich vsetko a je veruze aj u nas vareny-peceny ocinko najlepsi na svete, nastastie nie je taky obmedzenec, to by ma velmi zabolelo, keby "ohrnal" on nos nad nasim dietatom kvoli pohlaviu. takze nie je problem u nas doma, ale proste tie reakcie denno-denne mi dobre lezu krkom a ozculuju ma.

terezka1947
12. feb 2015

@dievcatko19 ja mam dvoch chlapcov a tiez pocuvam,ze to chce este tretie dieta-ze to uz bude dievcatko....no nic tym neurobis,ludia su vselijaki a nemusia to mysliet zle..skratka...nejako sa to tak povei,ze do tretice to,co este nemame 😀 😀 😀

alaguema
12. feb 2015

@bejbinka "človek" ...dobré 😀 My sme na otázku "čo to bude" odpovedali, že to bude dieťa 😉 Máme dve malé, nádherné a šikovné slečny, ktoré by som nemenila za nič na svete. A bolo by mi úplne jedno čo kto trúsi za hlúpe reči. Ja som sa s takým nestretla vôbec, pochybujem, že by si to niekto ku mne dovolil... 😀

anula106
12. feb 2015

@dievcatko19 ja ti napisem nas pribeh. Som zo 4 dievcat,mojmu otcovi sa ludia "posmievali"ze nevedel urobit chlapcov,bol z toho trosku tiez vytoceny ako ty. Vsetky sme vydate a teraz pocuvaj:kazda mame chlapcov,az na najstarsiu vnucku,potom nasleduje 9 chalanov. My mame dvoch a cakame treieho. To si mala pocut tie reci kudi dookola,ze sami chlapci,ze len jedno dievca atd. LUDOM NEVYHOVEJES !!! Nikdy nebudu spokojni! Takze sa netrap,to plati aj v opacnom garde,ze ako keby moji chlapci boli menejcenni a tak. Kasliiii na to!

dievcatko19
autor
12. feb 2015

@gabina23 na taketo odpovede vo vseobecnosti nereagujem, lebo to nema ziadny zmysel. ked niekomu zjavne chyba pochopenie, rozhlad a davka tolerancie a na ostatnych pozera len a len svojimi ocami a vsetko co sa vymyka jeho chapaniu je "ubohe a na smiech", nema zmysel reagovat, su z toho len hadky a nie je to na nic dobre. minule tu jedna mamicka riesila, ze ju caka sekcia a ze z nej ma panicky strach, ze to nezvlada. ja som tiez mala sekciu, teda dve, no tak nie je to ziadna mnamka, ale nepanikarila som ani pred prvou ani pred druhou, napriek tomu uplne chapem, ze niekto moze mat fakt panicky strach, nevie preto spat, na nic ine poriadne mysliet a strach ho komplet premoze. a ja by som jej napisala, aaale prosim ta, nechapem preco robis z toho vedu, ved kolko zien ju prezilo a su tu, boooze, no, je tam toho, ved sme zeny, co by sme neurobili pre nase deticky. alebo keby som niekomu kto ma fobiu z pavukov povedala, aky je nenormalny a robi vedu z nicoho, ved pavuk ti nic neurobi 🙂

dievcatko19
autor
12. feb 2015

a inak, robim aj zmysluplnejsie veci, ako napr. sa venujem nasim detom a domacnosti, kedze som momentalne na md, nemeditujem nad touto otazkou cely den 😀 to len tak na margo tohto prispevku 🙂

dievcatko19
autor
12. feb 2015

a co sa tyka toho, ze pri dvoch chlapcoch "musi" byt tretie dievcatko, presne o om som pisala, ze je taka vseobecna predstava o dokonalej rodinke, chlapec dievca v tomto poradi, este znesitelna je dievca chlapec, aj ked uz nie az taka dokonala, ale chlapec chlapec a preboha dievca dievca, tak to uz je nedobre, takze hej, viem, ze aj mamicky dvoch chlapcekov sa napocuvaju 🙄

tjaden
12. feb 2015

ahoj mám dievčatko a v rodine mi ho závidia lebo majú chlapcov a tí chcú ísť len za chlapmi a matky zostávajú v podstate samé a nudia sa, ale priateľ mi tiež povedal, že chlap chce mať prvorodeného syna, toto je hádam od čias ježiška a nikto to nezmení 😀 , ale také reči som tiež počula, napr moja sestra je riadna silná žena každý hned tá bude mať chlapa, ja som zase také nedochôdža tak mi predpovedali dievčatko,akože slabé ženy rodia ženy?? lebo dievčatká sa rodia lahšie alebo čo?? poznám pár kde muž zakazoval žene antikoncepciu kým nebudú mať chlapca, musela mať nejaké problémy lebo doktor jej po 3-ťom povedal že ďalší pôrod nemusí prežiť, jej chlap vynadal aj doktorovi našťastie 4 dieťa bol chlapec, bud rada, že nie si ten prípad

selena2
12. feb 2015

Ja mám skoro ročnú dcérku a svokrovci si želali chlapca.Nechápem čo ich do toho...Majú svoje tri deti a starajú sa do mňa...Svokra ešte aj na ulici komentovala že ona čakala že to bude chlapec atď.Chcem drúhé bábo a dúfam že budem mať dievčatko 🙂

4baby
13. feb 2015

@dievcatko19 ahoj,presne tak.akoby to bolo povinne mat chlapca.nas tatino nase dievcatka lubi nadovsetko.uz si ani nevie predstavit ako by to bolo mojkat a hrat sa s chlapcom.mat take princezny je nadhera.aj ked sama by som bola zvedava ake to je vychovavat chlapceka,urcite je to ine.ale ja si asi pockam na zatkov🙂

olivia6
13. feb 2015

@hanka_april perfektne! 😀

dievcatko19
autor
13. feb 2015

@tjaden dakujem za prispevok 🙂 ale "bud rada, ze nie si ten pripad"? no tak takyto pripad by som urcite nemohla byt, pretoze by som nezila s takym (prepac za vyraz) primitivnym obmedzenym sedlackym hovadom, ktory by ma nutil rodit za ucelom porodenia syna, aj keby to mohlo mna ohrozit na zivote!!! a co som ja (alebo hocijaka ina zena) nejaka otrokyna, ktora je povinna bez slova rodit ako na pase a nema pravo sa k tomu vyjadrit, lebo pan velkomozny chce len a len syna??? to musi byt teda megasedlak, neskutocny egoista a poriadne zakomplexovany uboziak 🙄 a svoju zenu si musi naozaj velmi vazit a lubit ju, ked mu lekar povie, ze dalsi porod nemusi prezit, tak mu este vynada a hajde robit dalsie, co tam potom, ze moze aj zomriet, co uz, hlavne ze bude ten jeho uzasny milovany chlapec, pripadala by som si ako taka samicka, maternica s rukami a nohami, ktora ako bonus vie aj varit, prat a zehlit 🙄 fuj, normalne je mi zle 🙄 🙄 kazdy normalny muz, keby mu lekar nieco take povedal nieze ani nepomysli na dalsie dieta ale este by bol vdacny, ze ten posledny prezila, paneboze. ze zakazoval jej antikoncepciu!! zakazala by som mu hned, ale s panvicou po hlave zlava sprava! to akoze ona nema k tomu co povedat? ze halo, ale nemusim to prezit, nevadi? 😕 a cudujem sa inak tej zene, ze na nieco take vobec pristupi, hlavne ked ju uz aj lekar varuje, odhliadnuc od toho, ze by sa mi hnusil taky muz, ktoremu je jedno, ze mozem aj zomriet, lebo by mi bolo jasne, kde ma ma, to jej nevadi, ze to moze dopadnut zle? nerozumiem tomu.
tiez nie je pravda, ze je to tak od jeziska a nikto na tom nic nezmeni, ze kazdy chlap chce prvorodeneho syna, poznam viac pripadov, kde to tak nebolo a aj moj manzel uz pred svadbou hovoril, ze sa bude tesit z babatka ako takeho, ci to bude chlapcek alebo dievcatko, ale keby si uz naozaj musel vybrat, tak by sa priklonil k dievcatku. vtedy som absolutne neriesila nejake pohlavia, to az teraz pocuvam tie krasne komentare a nestacim sa divit 😠

dievcatko19
autor
13. feb 2015

@tjaden a chudak tie jeho dcery, aky z nich musel byt zakazdym sklamany 😒 len dufam, ze bude tak nafixovany na toho svojho premilovaneho syna a bude sa mu nonstop venovat ako najmladsiemu, ze si ich radsej nebude vsimat, lebo by to chtiac nechtiac urcite pocitili, ze brat je a bude pre neho vzdy viac... fuj. ja pocuvam poznamky od okolia, ale take som nezazila, ze by niekto sam nariekal ze nema chlapca, to si ti muzi pripadaju nie dost muzne, ze nevedia spravit "chlapa" alebo ako? ved je to nahoda ktora spermia dorazi, to nema nic spolocne s muznostou predsa 😕

zonjushe
13. feb 2015

Ked som cakala dcerku, stretla som sa s reakciami typu: dievca?nevadi, hlavne nech je zdrave..to akoze co ma byt, nechapala som..teraz cakame chlapceka, och tie ovacie okolia a hlavne muzovej rodiny..jasne ze to bude chlapec, ved je spravny chlap - manzel!!normalne som chcela druhe dievcatko, aby ich porazilo..ale teda naozaj budeme mat parik..ked sa po tomto zisteni rodina dozvedala ze chceme aj tretie, to boli reci..naco, ved uz budete mat parik..2 deti uplne stacia atd..no jasne podla nich sa budem riadit 😀

samasa
13. feb 2015

@zonjushe 😀 😀 😀 😀 budem sa opakovat...máš párik tak prestan plodit..lebo 😀 je to neprípustné 😀

dievcatko19
autor
13. feb 2015

@samasa na co tretie?? boze nepochopim, ja sice tretie nemam v plane, ale potom sa mozu opytat rovno aj na co prve a druhe, to je otazka fakt 😠 odbit si dva kusy v spravnom zlozeni a dost... inak je clovek nenromalny!

dievcatko19
autor
13. feb 2015

@zonjushe tak to sme na tom podobne, az na to, ze nam to "nevyslo", ako ludia radi hovoria a aj druhe mame dievcatko 😀 ale presne, nevadi, uaaaa, zabijala by som, ked sa niekto takto vyjadril na adresu mojich deti!! chapem ta, ze si chcela "naschval" aj druhe dievcatko aj to, ze ta na tom rozculuje to, ze kedze tak velebia tento uspech, ako keby vlastne degradovali tvoju dcerku a davali najavo, ze ona nie je "dost dobra", ze syn je cennejsi. smutne. a ta povedacka, ze je spravny chlap, lebo vie urobit chlapca, uz som pisala, ze nerozumiem, aj najvacsi posera, neschopak a mamlas moze mat pat synov, nechapem, ako to suvisi s muznostou, ked je to neovplyvnitelna nahoda 🙂

marika39
13. feb 2015

ja mám tiež dve baby a veľmi sa z toho teším , pri prvej som bola strašne šťastná že je to dievčatko a pri druhom tehotenstve som zase dúfala že to bude tiež baba. A môj muž tiež, to je učebnicový príklad ocinko a dcérenky, keby mohol pre ne zniesť modré z neba , už ho máme doma. Ale stretla som sa s rôznymi reakciami, že nevadí že druhé nie je chlapec a podobne, ale myslím že robiť si z toho ťažkú hlavu , no neviem. Detskú doktorku mám akurát pri centre Helios, a ked tam vídam tie páry z celého Slovenska , tak mi príde hrozne malicherné pozastavovať sa nad tým či máme doma dievčatko alebo chlapca 🙂 Budme šťastné že nás pánbožko obdaril zdravými detičkami.

mukiii007
13. feb 2015

@dievcatko19 My máme doma tiež slečnu a ja som vyslovene zaťažená na dievčatká, kiežby som ešte mohla mať ( tato sa nedá zlomiť 😀 ). To asi preto, že ja som tiež z troch dievčat 🙂 Ale čo sa aj naša mamina napočúvala, že furt len gaťky bude prať... 😀

prinzesz
13. feb 2015

ahoj nie som sice mamicka dievcatka ☹ ale poviem ti to takto, Ser na nich! ja mam sice syna ale obaja s manzelom sme tak nejako dufali ze bude dievca... neviem preco 🙂 je to chalan ale je to fajn... mojim snom boli 2 dcery! my sme so segrou, sme do roka narodene a nic lepsie podla mna neexistuje! sme super kamosky, hrali sme sa spolu.. nasa mamka tuzila po 3 synoch ale povedala ze dakuje Bohu ze jej dal 2 dievky, ze tolko pomoci co od nas dostala, a tolko ochoty atd ze by nas nemenila ze nic na svete 🙂 osobne nerozumiem preco je tu taka cudna mentalita ze musi byt par.. kamoska tu v cr mi presne toto hovorila, ze mala dceru a druhe cakala a ze vsetci jej hovorili ze skoda ze nebude parik... tiez bola z toho nestastna a aj nastvana, ja naopak som sa tesila ze dve dievcata bude super! a potom tvoje dievky budu vzdy chodit za tebou.. TY budes pre ne ta naj.. kdezto ja budem len SVOKRA, a budem nenavidena atd.. sak kazda o tom vieme svoje 🙂 😨 drzim ti palce a nesmut.. ja vzdy hovorim ze mamicky co maju dievcatka vyhrali Jackpot! moj pohlad na svet... ale syna by som nevymenila on je totiz take moje polodievcatko 🙂

henamichal
13. feb 2015

@dievcatko19 ludia su velmi zli. ked si stara dievka,tak rypu do teba kedy sa vydas,ked sa vydas,pytaju sa kedy budes tehotna, potom preco mas len jedno dieta,potom ledva cakaju kedy sa rozvedies. vzdy im nieco vadi a vyzivaju sa v tom,ze psychicky ublizuju druhym lebo maju ciernu dusu..do riti s nimi

dievcatko19
autor
13. feb 2015

@prinzesz nie, nie, kdeze, ja nesmutim, u nas je to v poriadku, aj manzel je nadseny, su to nase dve buchticky milovane najkrajsie 🙂 on je tiez ten pripad ocko a jeho princeznicky, starsia sa od neho nepohne, len ho hladka, bozkava cely den a hovori ako ho miluje, ze je najmilovanejsi ocicko na svete 🙂 no laska velka, minule tak rozmyslala, ze kde si ona najde takeho muza ako je nas ocko, az sa rozplakala, ze ho nenajde a musela som jej slubit, ze ja jej takeho najdem 😀 takze my s tym nemame problem, alebo nedajboze manzel, vtedy by som bola smutna, len ma ludia rozculuju blbi, svojimi poznamkami co dookola omielaju, ved predsa musime chciet chlapca a musime byt predsa nespokojni s dvomi dievcatami 😠 dnes sa ma inak sused opytal, ci manzel nie je nespokojny, ze mame dve dievcata 😠 a co sa tej svokry tyka, myslim, ze riziko nenavidenia, ako si napisala, je u mna celkom vysoke. lutujem mojich zatov uz teraz, aj ked na druhej strane musim povedat, ze ked sa osvedcia a uvidim, ze su dcery stastne, lepsiu svokru nenajdu, len tie zaciatky podozrievave budu pre nich narocne. a nedajboze mi niektora zavola s placom, ze on urobil alebo povedal to a to 😀 takze ja nesmutim, ze mam dcery, kdeze, nemam preco, ja netuzim po synovi, ze by mi chybal, aj keby, ak by sa narodil, samozrejme, ze by bol najmilovanejsi chlapcek na svete, ved to je jedno, len, ako som pisala, to naokolo ma rozculuje, tak som chcela vediet, ci aj ostatne mamicky maju take zazitky 🙂

hadassah
13. feb 2015

Na sprosté poznámky treba odvetiť jedine, že "halóóóóó vážení, ale stredovek už bol !!! 😀 😀 😀 a aj u nás svokra trepla, že ak jej syn nebude mať syna, tak ich vetva vyhynie. Som jej šplechla, že nech vyhynie, svet určite nepríde o nič dôležité a či je jej syn následník trónu, alebo z inej významnej šľachtickej rodiny, keď potrebuje súrne chlapca 😝

david93
13. feb 2015

áno, žijeme v spoločnosti, kde muži sú viac cenení ako ženy a aj takto sa to prejavuje

dievcatko19
autor
13. feb 2015

@hadassah tak to si mi dala! to som si ani neuvedomila, ze nas rod vlastne tiez vyhynie, co s tym teraz 😀 😀 😀