Maminy, kúpete sa so 4 - ročnými dcérkami?
Samozrejme nie nahá. Ale v prádle. Ci 4 roky je už veľa na spoločné kúpanie?
Moj muz sa kupal s dcerami, ked boli malicke a mal na sebe trenky, aby ho nevideli naheho. Od 4-5 rokov sa uz spolu nekupali. Ja som sa nikdy s detmi nekupala. Ako to maju ostatni je mi jedno. My za sociku sme sa kupali v jednej vani vsetci za ucelom setrenia vody🤢 a stretla som sa aj s tym, ze sa 19rocny brat sprchoval s 18rocnou sestrou alebo matkou (a otec s dcerou) a chalan bol vyvaleny z toho, ze ostatny to tak nemaju🤪🤪🤪cize ci s pradlom, ci bez, ci v sprche a ci vo vani, proti gustu ziaden disputat🙃🙃
Nikdy sme sa spolu nekupali ani nechodíme doma pred dcérou nahy. Mne to príde divne
@belllinka s prepacenim cumeli sme ako vol z kola na neho, ci to mysli vazne (sme boli v partii a nejak dosla na to rec, co je u koho normalne doma). Ze u nich je nahota kazdodenny zvyk a po celom dome chodia nahi. Obliekaju sa, len ked ma prist navsteva🙈🙉🙊a on cumel na nas, ked sme mu 6ti povedali, ze tak to teda normalne nie je a nikto z nas to takto doma nema🙈🙈🙉🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Tak mne teda príde riadne divné aby bola matka vo vani s 10 ročnou dcérou. To už nie je normálne podľa mňa. Nerozumiem na čo je to dobré a ake benefity z toho jedna alebo druha strana môže mať.
A čas plynie rýchlo na to aby sme si deti užili? To spoločná sprcha s 10 ročným dieťaťom je spôsob užívania si? Myslim, že pri tak veľkých deťoch už treba zvažovať aj súkromie. Rodiča aj dieťaťa.
Ano hocikedy mi mala skoci do vane alebo k muzovi aj s barbinami no co ju mam utopit?nahotu neriesime bezne idem zo sprchy naha alebo muz ved od hnoja nie som normalne ju namydlim umyjem na zaver sa osprchujeme a ideme von.ony tie deti sa casom same zacnu hambit a hned bude po kupani..
Nikdy som sa s dcerkou nekúpala, ma 2 roky. Mne by to ani nenapadlo. Sadnem si k nej a ona sa vo vani hra.
Mám 4 ročnú dcéru a sprchujeme sa spolu každý deň, príde mi to úplne normálne,vo vani je sama ja len dohliadam,raz za rok sa aj spolu okúpeme
Spolu sme sa nekúpali asi nikdy, ale mame obrovský sprchový kút, tak sa veľa x sprchujeme spoločne s deťmi. Nepríde mi na tom nič divne, ani nehygienicke, nahota je podľa mňa v rodine úplne normálna. Deti vedia ako vyzerá ľudské telo a nerobia z nahoty senzáciu. Inak, kúpanie vo vani vám vadí a máčanie sa s kopou cudzích ludi na kúpalisku je v poriadku? 🤣 To príde nechutne mne
U nás sa so synom kúpaval muž. Obaja nahý,šťastný ako dve kačičky. A mal aj také obdobie,že som ho mala v sprche strčeného skôr ako som si nastavila teplotu vody a dospelú sestru chodil vyslovene špehovať a ukecávať,či môže do vane k nej. Teraz má 4,5r a kúpe sa sám,aby sa vošlo viac hračiek do vane. Nechodime doma nahí,ale zase nerobíme s nahoty tabu.
To je kazdeho osobna vec, Neviem naco je to dobre pytat sa ako to maju druhy. Kazdy nech sa riadi podla seba . Pre niekoho divne pre ineho prirodzene. Treba mat svoj vlastny nazor a neriesit tolko nazor inych ., to je ako tie vecne otazky ktore meno je krajsie pre dieta. Je to uplne jedno co si kto mysli, Rob to co je naj pre teba !
Vôbec neriešim,kto ako to robí doma. Ja sa so synom zahrám aj ináč ako vo vani, muž detto. K tomu prirodzenosti s nahotou len toľko (už som to písala aj v inej diskusii), že moja mama s tym problém nemala, nepreháňala to,ale bežne ako deti sme ju videli hore bez, a nám to teda parádne vadilo uz vtedy a vadí aj teraz. Buď som od prírody prudérna alebo neviem, ale ja to v dospelosti ako benefit nevnímam a vyhýbam sa spoločným opaľovaniam s ňou na dvore a pod. Podotykam, s mužom sme chodili bežne do wellnesov, kde som s nahotou (vlastnou ani cudzou) nemala najmensi problém. Paradoxne na telo rodičov zvedavá nie som a príde mi to doma už ako niečo, čo je dosť cez. Nikoho neodsudzujem, kazdy ma doma vlastne zvyky,iba odpovedám na otázku, ako to máme my.. sedieť vo vani so 4 či viacročnou dcerou, prečo nie, na druhej strane, prečo áno,keď dá sa aj vedľa? a ešte v spodnej bielizni, ideálne v tej,ktorú mal človek celý den na sebe,ci...?také ekologické 3 v jednom, v jednej vode sa umyje celá rodina naraz (netreba dopúšťať horúcu) plus sa vyperu aj šaty?
Ako väčšinou chcem mať relaxačnú vaňu večer ale cas od času mi tam skočia moje 6 ročne dvojky chlapec/dievča nevidím na tom nic zle akurat dinosaury tlačia ked ich človek prisadne. Sprchovací kút mame rodinný, osprchujěe sa aj 4 naraz. Umyjem im vlasy, namydlym, sup sup rovno aj seba, koľkokrát hneď aj zuby umyjú a ja šetrím kopec času. Aj staršia dcéra 9r to tak robí zatial sa nehanbi.
Prečo v prádle? To mi príde dosť divné. Čo si asi dcéra pomyslí keď uvidí svoju mamu v prádle a ona je vo vani nahá? To jej dobrý príklad do budúcna moc nedáva. Hlavne poukazuješ na to že je to niečo zlé, zakázané. Normálne sa s ňou kúp a hotovo 🤷♀️
@dyala1067 6 ročné deti si v sprche umyjú zuby? To sú aké návyky? Narýchlo vydrhnú a hotovo? 6 ročným deťom sa treba ešte venovať, dočistiť, naučiť ako to urobiť správne a nie šup-šup v sprche popri tom, ako sa ty sprchuješ....
Ja sa kúpem občas s mojou dvojročnou dcérou 🛀🧽je šťastná, keď ideme spolu,tak prečo by som to,pre ňu nespravila?🤗 Vždy sa pred tým umyjem sama a až potom napúštam spoločnú vodu a nedávam si do vane určite ani žiadne prádlo 🙈nie som predsa,na plavárni 🙄😄🤗

Spoločné kúpanie asi len 1x,pride mi to proste nekomfortne pre mňa(Radsej sama s knihou v ruke). Ale pravidelne sa spoločne sprchujeme. Hlavne v hoteloch keď sa vrátime z bazéna.. Všetky tri sme v sprchovým pravidelne 😂 Manžel sa s nimi tiež už asi 3-4x kupal. Decká sa z toho hrozne tešili... Teraz sú už priveľké (staršia 8r).