icon

Manžel na rodičovskej. Aké sú vaše skúsenosti?

Dnes o 14:28

Ženy, s manželom plánujeme bábätko. Ja by som bola na materskej a manžel na rodičovskej. Viac zarábam a aj som viac ambicióznejšia, plánujem ešte ďalšiu školu diaľkovo. Manžel súhlasí, tam problém nie je.

Nebude dieťa viac naviazané na otca a ja preň budem cudzia pani? Tohoto sa bojím. Mate niektorá skúsenosti?

anonym_ea86ae
Dnes o 14:50

Stále budeš pre neho mama ale je jasné, že bude na otca viac zvyknutejsi neskôr,ked sním bude dlhšie
Ved to každý otec by musel byt cudzí ujo🙂

anonym_05607f
Dnes o 15:16

Touto logikou je každý otec cudzí ujo? 🤷‍♀️

jazula
Dnes o 16:57

U nás je práveže na mňa malá naviazaná hádam ešte viac… až mám pocit, že som fakt odišla priskoro do práce a ona sa akoby ešte v 5 rokoch bojí, že jej zmiznem 😕. Pritom som dojčila ešte 1,5 roka po návrate do práce, takže tuľkanie a blízkosť mala.
Možno to ale bude aj vekom to zhoršovanie obáv, ona sa mi teraz začína báť aj tmy..

anonym_b0897d
Dnes o 17:01

@anonym_autor určite nebudeš pre dieťa cudzia. Nič by som na isto neplánovala vopred, uvidíš ako sa veci vyvinú a ako sa budeš ty cítiť. Aj z časti vlastná skúsenosť, keď to dieťa príde, tak sa možno do toho vžiješ tak, že si nebudeš vedieť predstaviť tak skoro od dieťaťa odísť. Možno nie. Len vravím, že na tvojom mieste nič neplánujem na 100% ale nechám tomu voľný priebeh, vždy sa môžete vymeniť. Či po materskej alebo o pol roka- rok neskôr.

beata_k
Dnes o 17:20

@anonym_autor Cudzia nebudes, o to sa neboj. Otazka je, ci to dokazes. Az taka samozrejmost to nie. Obcas je materinsky pud silnejsi nez logika.

anonym_58dc8a
Dnes o 17:49

Ja este len poznamku, ze ak po materskej pojdes na rodicovsku, budes mat narok na ten vyasi rodicovsky, tak by som spravila tak, ak ma ist manzel na RD, tak najprv nech ai on vycerpa aj matersku a potom bude mat narok na ten vyssi rodicovsky.

anonym_408b2b
Dnes o 21:11

Ja len že rataj s tým, že muž nebude robiť všetko to čo ty doma s dietatom. Po praci ta bude čakať ďalšia šichta, jednak dieta ktorému sa budeš chcieť venovať a doma nebude ani prstom pohnute…