icon

Máte iba kojené dieťa, ktoré má aj cumeľ?

midnightt
17. feb 2017

Mate niekto VYLUCNE (bez prikrmovania UM) kojene dieta ktore ma aj cumel alebo flasku? Kedy ste im ho dali? Vdaka

Strana
z2
natalka13
17. feb 2017

Mali sme flasu , cumel aj kojene.

malasandrika
17. feb 2017

Cumel som dala už v pôrodnici, aby som sa vyspala, a používam ho doteraz, lebo malá sa nevie na prsníku ukľudniť, lebo mi stále tečie mlieko. A flašku používa muž, keď ja idem preč a malú treba nakŕmiť, samozrejme dávam MM, prvýkrát keď mala 3 týždne.

lucka_220809
17. feb 2017

@midnightt my patrime do tejto skupiny. Maly ma 12 tyzdnov a cumlik ma odd 9.tyzdna...po dvoch mesiacoch vnutorneho boja som mu ho dala,je velmi savy,a bol aj velmi placlivy, prve dva mesiace stravil na mne a to doslova...ale pri cucani mu furt vadilo ze mu stale mlieko tecie, jedoval sa a z mojej bradavky si spravil cumel, strasne ju natahoval a zmolil medzi dasienkami...cize normalne si na prse trochu pokazil aj prisatie tym. Nevedel akoby dudlovat, proste len sal vzdy. Nakoniec nas k tomu donutil aj fakt ze sme museli ist na niekolkodnove moje postgradualne vzdelavanie, kde s malym cast dna musel byt moj mm, takze som si nevedela predstavit ze bude ozaj velmi plakavat...cumlik nam velmi pomohol. Teraz ho ma prakticky uz len na zaspavanie/spanie. Ked je hore ho uz nepotrebuje a dojci sa pekne , dokonca hadam aj lepsie teraz ako predtym uz, lebo som mala pocit ze sa na tom prsniku stale len nervacil, nevedela som povedat uz ani ci dost papal alebo malo ,lebo na prse bol furt, ale furt prskal mlieko okolo a plakal...teraz je to take kludnejsie.. na prse papka kludne, aspon teraz, cumlik dam ked ho neviem inak uspat. Este by som povedala,ze vzdy skusam dat najskor prsnik, aj pri zaspavani, najskor na prsnik, ked sa chyti a zacne driemkat, super, ked sa zacne velmi nervacit, dam cumlik, upokoji sa...niekedy hned zaspi, niekedy mozem aj cumlik po chvilke vybrat a on este taky ukludneny sa docucka na prse a zaspi tak. Zatial teda takto u nas...

blabla195
17. feb 2017

Moja starsia dostala cumel asi po 5 tyzdnoch, z flase pila vodu a kojenie bez problemov☺. Maly ma 8,5m, cumel od 5.dna (mal velmi silne koliky a cumel ho trochu utisil), tiez pije z flase vodu a kojenie je ok... ☺

mobilbabie
17. feb 2017

My sme len dojceny a máme dudu na uspanie

babatkoo
17. feb 2017

@midnightt ja mam 21 mesacneho syna - stale kojeny. Dudel dostal uz v porodnici, je zvyknuty pit vodu z flasky. Prechod medzi bradavka, cumel (viac vyrobcov) a dudel pre neho nie je absolutne ziaden problem 😉

midnightt
autor
17. feb 2017

@malasandrika dávaš MM prvý krát ked mala 3 týždne? myslela si UM?

nikaluk
17. feb 2017

Ja som malemu dala cumlik hned po navrate lebo som sa chcela vyhnut tomu, ze ja budem jeho cumlik 🙂
Maly pekne papa a ked je nervozny, alebo ide spat dostane cumlik a je v pohodicke

midnightt
autor
17. feb 2017

prosím pridávať odpovede mamičky ktoré neprikrmujete/neprikrmovali ste UM vôbec, dakujem 👍

malasandrika
17. feb 2017

@midnightt nie 1x som jej dala fľašku s mojím odsatým mliekom

adrianka22
17. feb 2017

Našu cumel napinal ale teraz jej idú zuby tak najprv ho mala ako hračku od 4.mes a teraz vie s ním zaspať namiesto ciciku má 5 mesiacov

blondik85
17. feb 2017

@midnightt asi to myslela tak ze MM vo flasi dala prvykrat v 3tyzdnoch 🙂

blondik85
17. feb 2017

Aj nasa Eli tiez mala dudku od porodnice a bola vylucne kojena..uplne bez problemov 😉

erickatt
17. feb 2017

@midnightt ja som len kojila, obe deti mali aj cumlík aj pili vodu z fľaše.

ajulinka91
17. feb 2017

Já jsem kojila dceru výlučně 6 měsíců, cumlík měla. Dala jsem jí ho po šestinedělí. Jinak bych ji měla u prsu 24 hod 🙂 Stále ji kojím plus přikrmuji, z flašky neumí pít dodnes.

xstelinka
17. feb 2017

@midnightt Ja som dala hned a oboje. Dudlik,aby si ho nespravil z mojho prsnika a flasku vecer.Cely den som si odsavala a vecer pred spanim dostal materske mliecko z flasky,krmil ho nas starsi syn,chcel pomahat preto ta flaska 😉 a niekedy ho krmil aj manzel z flasky ked som isla s kamoskami na kavicku.

altair
17. feb 2017

Moje dve kamaratky koja dlhodobo (deticky uz maju viac ako rok), pouzivaju cumlik a vsetko je bez problemov. Ja som svojmu drobcovi dala cumel ked sme prisli z pordnice a po 4 mesiacoch som ho musela vyhodit, lebo sa zrazu odmietla prisavat. Vyskusala som vtedy prvykrat aj flasu ale nechcela ani to. Iba dudlat cumel. Krmila som striekackou s mojim odsatym mliekom, lyzickou... Bola to hroza. Vyhodila som cumel a po par dnoch sa znova pekne zacala kojit. Takze ak budem mat druhe, cumel uz nedostane. 🙂

elenkaba
17. feb 2017

@midnightt podla mna niektore rady laktacnych poradkyn su az prilis...ja mam 8.5mes dceru plne kojenu do 6 mes. Od 6.mes prikrmy ale zje malicko, par lyziciek, cize vacsinu stravy je MM. Cumlik ma obcas na uspatie, vzdy skusim na prse, ci chce pit prip.dudlat, niekedy ju to uspi, vacsinou ale nie, tak dam na chvilku cumel. Ked zaspi, okamzite vyberam cumlik z pusy. Cize ked mas cumlik iba na minimalnu dobu trebars obcas na uspatie, tak podla mna nesposobi problem. My mame takto asi od 2mes ale fakt obmedzujem na najkratsiu dobu, urcite nie polku dna cumel v puse! Takisto rady, ze spolocne kupanie a pomaly celodenne nosenue v satke ja neuznavam. Spolocne spanie iba vtedy ak to vyhovuje aj matke, ak to matku rusi a potom sa nevyspi, tak to podla mna nema vyznam. A niektore zeny ked maju nizsiu tvorbu mlieka alebo pomalsi tok, tak aj dodrzuju vsetko co laktacne odporucaju, a aj tak maju problemy s kojenim. Riad sa podla svojho babatka a vlastnym rozumom!

ajsha123
17. feb 2017

Ja som kojila vsetky deti (5) a cumle mali vsetky. Nakojila som a ked som vedela, ze len chcu cucat a nepotrebuju uz pit, dostali cumel, tym sa aj ukludnili. Kazde dieta sa narodi s tym, ze potrebuje cucat. Tym cucanim sa ukludnuje a ked nema prsnik, potrebuje nejaku nahradu. Ak dieta nema co cucat pocas toho, co nepije z prsnika (v prestavkach), velmi casto prejde na cucanie jazyka, prip. na cmulanie prsta. Ja som si zvolila radsej dat cumel, aby nemali takyto zlozvyk a cumlu sme sa do 2 rokoch veku pri vsetkych detoch uspesne zbavili. To su moje skusenosti, samozrejme, ina mamicka moze mat ine skusenosti. Ja som nemala tu skusenosti, zeby kvoli cumlu nechceli prsnik. Samozrejme, treba najst cumel, ktory detom vyhovuje. Jedna jedina znacka vyhovovala vsetkym nasim detom, ostatne vypluvali - ale nechcem tu robit reklamu.

ajsha123
17. feb 2017

Este doplnim, cumel sme samozrejme nemali stale. Len vtedy, ked boli mrzute. ked je dieta kludne, nepotrebuje cumel do ust. V obdobi od roka by deti chceli cumel stale, aj pocas dna, ked sa hraju. Nedovolili sme, len ked sa slo spat na zaspanie. Ked sa zobudili, cumel sa hodil do postielky, isiel si oddychnut (spinkat). Rocnemu dietatu sa to uz da vysvetlit a tym padom do 2 rokov nebol problem uplne oducit od cumla.

yanni
17. feb 2017

My. Mala ma dnes prene 19 mesiacov. Cumel ma od ca. 5. mesiaca. Vylucne kojena 6 mesiacov, UM nikdy v zivote neuchutnala, ani som ho nemala doma kupene, ze "pre pripad".
Pri zavedeni prikrmov zacala pit vodu z nekvapkajuceho pohara Avent.
Kojila som ju 17 mesiacov, potom sa postupne odstavila sama. Ked jej teraz ponuknem len tak zo srandy, tak oblizne a povie bäh (trochu mlieka este mam, ale postupne, bez problemov sa straca, nic nemusim robit).
Cumel ona vobec nechcela, stale ho vypluvala, dokonca si ho nechcela ani dat strci do ust. Nejak sa nam ho podarilo zaviest z dovodu, ze starsi cumel nikdy nemal a stale mal nie len prsty ale celu ruku v ustach. A to aj cez den. Slintal este v 4. rokoch ako ked idu babu zuby. O par dni bude mat 7 rokov a stale zaspava so styrmi prstami v ustach. Cez den si sice uz ruky do ist nepcha ale aj tak je to nechutne a nehygienicke a nic nepomaha, aby to nerobil
Takze tohto som sa chcela vyvarovat.
Ale nastastie, copana je len taka cumlova light😂 Ma ho len na spanie. Cez den si man ani nespomenie.
A inak, ca. 2 mesiace, jej treti a stvrty mesiac zivota, dostavala aj moje odsate mlieko. Mala som ho zrazu vela a nevedela co s nim, tak som odsavala a obcas, ked som musela niekde odbehnut, a bola za ten cas hladna, tak jej muz zohrial.
Ale potiahla len z flase od Avent Natural (to su tie, s tym sirokym hrdlom).
A cumel tiez nezobrala hocijaky. Dlho mala (asi ma malu hubicku😂) tie najmensie z DM (0-2 mesiace), potom a to az doteraz len a len Avent, maslim symetricke, take co "guma" nie je zrezane ako napr NUK ma myslim vsetky len take "zrezane". Tie si ani to ust neda.

A s kojenim ziadny problem. Musim ale podotknut, asi to zalezi aj od samotneho dietata, ale nasa nikdy prsnik nedudlala a nikdy nezaspala na prsniku (len ako uplny novorodenec, ale to je normalne).

yanni
17. feb 2017

@ajsha123 presne aj u nas je to tak s tym cumlom. Len na spanie a popripade, ked idu zuby na ukludnenie ale to je vynimocne, lebo nejake extremne problemy so zubami nie su. Tiez po zaspati sama od seba cumel vypluje. Po zobudeni ostava cumel na policke. Cez den (len na obednajsi spanok) cumel vobec nepotrebuje a ani ho nevyhladava. A ani si neobzuva prsty, ze by potrebovala nahradu. Ja som sa fakt bala, ze bude ako starsi, furt prsty v puse, je to jedna hroza. Cumel je z mojho hladiska mensie zlo. Ked sa ho do dvoch rokov nevzda sama, tak ho jednoducho "podarujeme". Mozno bude rev ale to prejde. Prsty chlanovi zial odseknut nemozem. grrrr

marfikchov
17. feb 2017

fľašku sme nemali, na vodičku mali pohárik s tým sosáčikom a aj to, ked sme začali s príkrmami. Ked boli výlučne kojení, nedávala som nič iné, len mliečko... a ak by si predsa chcela dať napr piť, môžeš dať lyžičkou... cumlík sme mali od pôrodnice

terezka1947
17. feb 2017
natalka13
17. feb 2017

Preco nie mamicky co aj kojili aj davali UM?
Nas mal UM kym bol kojeny asi 20x za 8 mesiacov.

majka238
17. feb 2017

Syn mal cumel od prveho dna a bol kojeny 14mesiacov,od pol roka pil aj vodu z flase a nemal s tym problem.

sykorkauhliarka
17. feb 2017

tak ja som malu vylucne kojila potom ako som si prestala odsavat mlieko...z flase nevie vobec pit..ucime ju rovno na tie poharikove flasky...teraz ma obdobie ze je cisty zavislak na cicikoch ked sa posadim na gauc skace pri mne a pisti dokym jej nedam cicik...dudel mala od porodnice..ale teraz uz vie ze cici je lepsia...tak reve ked jej davame dudel zatina zuby vobec ho nechce...nepokazilo nam prisatie ani dudel ani flasa ani umele mlieko....ona je strasny vysavac ...ked mi ju doniesli po sekcii tak si cmulala spodnu peru vsetci sa na nej smiali ze je riadny cuciak

zdena12345
17. feb 2017

mam 2 deti. obe kojene a dokrmovane aj umelym mliekom aj mojim odsavanym a jeden maval aj dudlik. Podla toho co priniesol zivot- na zaciatku sa prvy naucil na flasku, tak som odsavala. druhy nevedel vytiahnut z jedneho prsnika- odsavala som. Bola som chora-atb , mlieko islo ta hed... Ani jeden s tym nemal problem. Len to chcelo chvilu presviedcania

lia23
17. feb 2017

ja mam kojeneho syna uz rok...flasku mi chytit nevie...ale dudku mava od narodenia..ale zas obmedzujem ho...cumel len na noc..pripadne ked je vonku velka zima aby nedychal studeny vzduch...inak doma nema cumel, reps. velmi malo...

viejac
17. feb 2017

Aj moje deti boli kojene a mali dudlik hneď keď sme prišli z porodnice mali taky deň kedy chceli byť pri prsniku a citila som, že nepiju len cmuľaju bradavku a keď som dala cumeľ v pohode každe tri hod. Kojenie a spinkanie s dudlikom. A nemali problem s kojenim každa kojena dostatočne.

Strana
z2