Máte skúsenosti s 9-mesačným dieťaťom práve začínajúcim liezť?
Dobrý deň, mám skoro 9 mesačného synčeka, ktorý len tento týždeň začal liezť, ale veeeľmi ležerne, je nejaký zafixovaný na lietadielku a ked nie som pri ňom hned dá ruky do lietadla. pretáčanie z chrbatika na bruško a opačne je, aj okolo svojej osi, dvíha predmety z výšky svojich oči, neurologia v 3 mesiaci bola a tam bolo tiež všetko ok, chodíme k fyzio pravidelne.
Je tu mamička čo má/mala podobnú skúsenosť s dieťaťkom ? 🙂 lebo v mojom okolí sú samé aktívne detičky 😀
ďakujem peknee za odpoveď 🙂
@simona1111112 je vela takych deti. Neboj v skupinovkach u dvojrocnych uz vedia abecedu.
Ak je sledovany pediatrickou a chodite aj k fyzio, tak snad to vedia zhodnotit, ak by nieco nebolo v poriadku. Nic sa neboj a hlavne nic neuponahlavaj. Ja som tak nestastna z chrbtice mojho prveho syna, lutujem ze aj s nim som necvicila od malicka, naopak, vodila som ho za ruky - akosi sa nenasiel nikto z okolia, kto by mi dal nevyziadanu radu nerobiť to (ze mu tym skodim). S druhym synom som do roka cvicila predpisane cviky a inak som mu v nicom nepomahala. Nepamatam uz kedy zacal lozit alebo sediet, ale chodit zacal az po dovrseni 14 mesiacov. A drzanie tela aj rovnovahu mal vzdy ukazkovu. Robili sme si srandu, ze by mohol robit akrobata v cirkuse 🙂
prve materstvo a prvy pohreb sa kazdemu zda ze take nieco sa este nikdy v historii ludstva nestalo. Je to omyl

Co myslíš liezť?stvornozkovat?