icon

Máte skúsenosti s 9-mesačným dieťaťom práve začínajúcim liezť?

simona1111112
3. aug 2026

Dobrý deň, mám skoro 9 mesačného synčeka, ktorý len tento týždeň začal liezť, ale veeeľmi ležerne, je nejaký zafixovaný na lietadielku a ked nie som pri ňom hned dá ruky do lietadla. pretáčanie z chrbatika na bruško a opačne je, aj okolo svojej osi, dvíha predmety z výšky svojich oči, neurologia v 3 mesiaci bola a tam bolo tiež všetko ok, chodíme k fyzio pravidelne.
Je tu mamička čo má/mala podobnú skúsenosť s dieťaťkom ? 🙂 lebo v mojom okolí sú samé aktívne detičky 😀
ďakujem peknee za odpoveď 🙂

anonym_777fdf
3. aug 2026

Co myslíš liezť?stvornozkovat?

anonym_198796
3. aug 2026

@simona1111112 je vela takych deti. Neboj v skupinovkach u dvojrocnych uz vedia abecedu.

adelusha
3. aug 2026

Ak je sledovany pediatrickou a chodite aj k fyzio, tak snad to vedia zhodnotit, ak by nieco nebolo v poriadku. Nic sa neboj a hlavne nic neuponahlavaj. Ja som tak nestastna z chrbtice mojho prveho syna, lutujem ze aj s nim som necvicila od malicka, naopak, vodila som ho za ruky - akosi sa nenasiel nikto z okolia, kto by mi dal nevyziadanu radu nerobiť to (ze mu tym skodim). S druhym synom som do roka cvicila predpisane cviky a inak som mu v nicom nepomahala. Nepamatam uz kedy zacal lozit alebo sediet, ale chodit zacal az po dovrseni 14 mesiacov. A drzanie tela aj rovnovahu mal vzdy ukazkovu. Robili sme si srandu, ze by mohol robit akrobata v cirkuse 🙂

martinmmartin
3. aug 2026

prve materstvo a prvy pohreb sa kazdemu zda ze take nieco sa este nikdy v historii ludstva nestalo. Je to omyl

euka210
3. aug 2026

@simona1111112 nechaj ho slobodne sa pohybovat, na vsetko pride. Nas prvy stvornozkoval az na 10mes.a uz je vyssi ako ja 😃

anonym_e71b44
4. aug 2026

Ja si myslím, že drvivá väčšina druhu Homo Sapiens na tejto planéte má skúsenosti s 9-mesačným dieťaťom ktoré práve začína liezť.

minesasubu
4. aug 2026

Ak chodilte na fyzio tak cvič to čo ti hovoria a vyvoj pokrok pride sám
popripade pozri profil fyziomama
syn teda bol menej aktivny chodili sme na fyzio cvičili sme každy deň za mňa je štvornožkovanie najviac doležite takže ja som sa snažila aby sme preskočili plazenie čo najrýchlejšie
čo bolo tiež okolo 9-10m