icon

Máte skúsenosti s potením u novorodenca?

18. apr 2020

Ahojte, môj malý ma 3 týždne, zistila som, že sa dosť potí, vyslovene niekedy ma až také vlhké bodynko a hlavička sa mu potí.... Mame doma okolo 23 stupňov, dávame mu dupačky a do periny ho dávame, takej hrubej trosku, nie úplne tenkej, ale ja tak mi to nedojde až tak veľa.... Mate niekto skúsenosť? S potením u novorodenca? Ďakujem

pribinak
•
18. apr 2020

23 a do perinky? Fuuu, stačí buď tenká, alebo tenšia deka

silvi300
•
18. apr 2020

Ja mám 7 mesačného synčeka, máme tento istý problém, že sa strašne potí, pediatrička nám kázala obliekať ho menej. Malinký ako sa spotil a mal mokré bodynko, chytil zápal priedušiek. Takže mu dávam len body s dlhým rukávom, tepláčiky na spanie, zakryjem ho dekou. Už sa mi našťastie nepotí odvtedy.

silvi300
•
18. apr 2020

Určite ho nedávať do perinky, však je vonku 23 stupňov, bábätku musí byť strašne teplo.

carduelis
•
18. apr 2020

Taketo male deti si nevedia regulovat svoju teplotu a lahko sa mozu prehriat. To potenie je jasny znak, ze mu je teplo. Uberte z oblecenia alebo perinky. Moje dieta sa velmi poti pri kojeni, tak aj toto zvazte- pri krmeni ho prilis nenaobliekajte.

miadi
•
18. apr 2020

Poti sa lebo je moc zababušene. Prehrievanie je pre babo nebezpecnejsie ako podchladenie,

nini1010
•
18. apr 2020

Ano aj moj sa velmi potil,lebo tiez nezaspal inak ako v perinke az do 8 mesiaca a bolo mu ozaj teplo ale ak tak ho to nebudilo.Hlavne v poobede sa prepotil tak ze mi perinky ozltli.Akonahle zacal abceptovat spanie v spiacom vaku potenie prestalo.

sunny8
•
18. apr 2020

Keď je vonku 23 stupňov pravdepodobne vezmeš krátke tričko však ? A teraz si predstav že máš tričko s dlhým rukávom a ešte okolo seba omotanu hrubú deku (cca hrúbky perinky s vložkou) .. ako by si sa cítila ? Bábätko má mať o 1 vrstvu viac ako ty. Tak do perinky (keď ma zviazané aj ruky) stačia krátke body a pančušky. A keď nemusí byť v perinke že si to nežiada stačia dlhé body a pod to trebárs tielko alebo na body tričko. 🙂

heidy222
•
18. apr 2020

Ja som mala vzdy problem obliect si deti Tak aby sa nepotili... Ale teraz som si vsimla,ze v zime potrebovala Babo o vrstvu viac ako ja a teraz v teple o vrstvu menej ako ja. Tiez mame 23 stupnov a ma body s tenkymi dupackami a lahku deku,spi aj vonku v kociku Tak Ked je vyse 20 stupnov, ked Mu dam do kocika svetrik, poti sa a nezaspi.

autor
•
19. apr 2020

Ďakujem, som rada, ze nie som sama...Budem mu teda davat menej, len problém je, že ako je ešte malinky, zaspí mi len v perinke, cize dám mu tenšie bodynko, nejake s krátkym rukávom teda, aby tu perinu mohol mať