Materská pri reťazovom pôrode
Ahojte. Viete mi poradiť? Som na rodicovskej dovolenke s prvým dieťaťom a čochvíľa pribudne druhé bábo, čiže plynule prejdem z rodicovskej na matersku. Ako je to s materskou? Som zamestnaná na dobu neurčitú, výšku prvej materskej som mala cca 800€.Budem mať nárok aj teraz na materskú a v akej cca výške?
Vopred Vám veľmi pekne ďakujem 🙂
@zuzanajadeit asi by som neriskovala ...
Ahojte😊poradite mi? Momentalne som na rodicovskej dovolenke s dcerkou ktora mi konci 1.3.2019. Som tehotna nestiham retazovy porod t. Porodu je 30.6. 2019... Moja otazka znie: budem mat taku matersku ako pri prvom dietatku? Som zamestnana na TPP na dobu neurcitu ... Od marca zaciatku druhej materskej planujem ist na pn.. Dakujem za odpovede😊
@majusqa77. Majuska s nepise sa rovnaka mzda aku som mala realne pred prvym porodom? Dakujem
@majusqa77 vy ste tu take zbehle viacere, ze sa musim poradit aj ja 🙂. Pracovny pomer trva od r.2016, materska od 8/2017, uz teraz RD. Pocas roku 2018 ani 2019 nijaky prijem v tomto zamestnani, som evidovana ako FO starajuca sa o dieta. Od 2.1.2019 dalsi PP (praca z domu) a v 9/2019 je termin porodu s dalsim dietatom. Dobre ocakavam, ze vypocitavat sa bude v pravdepodobneho VZ + od 2.1.2019 z novej prace? Mam este dohodu, aby bolo splnenych 270 dni aj pri druhom PP. Je nieco v tomto scenari, na co si dat pozor? Dakujem velmi pekne
@petrolejka82 dohoda musi skoncit pred nastupom na matersku. Inak ano
@majusqa77 ano, to viem, dakujem velmi pekne 🙂
Majusqa77,evittam neviete mi povedat ako soc.poistovna definuje retazovy porod?nenasla som to na stranke.ci musim porodit do 3 rokov prveho dietata alebo staci nastupit na dalsiu MD do jeho 3r
@majusqa77 ahoj,môžem sa aj ja opýtať? Po materskej som čerpala dovolenku, teraz som na RD, je to problem.,ak by som chcela nastúpiť znova na materskú? Som stále zamestnana. Vdaka
@marianna9630 nie
@majusqa77 dobry den, mozem sa spytat? PP trvá od 03/2017,1.materska bola od 25.6.2017-17.02.2018,rp18.02.2018-trva,nastup na druhu matersku 03.04.2019. Iny prijem ziaden. Z coho vyrataju aktualnu matersku?moze byt vyssia ak mi ju mzdarka navysi pre potvrdenie od sp alebo ovplyvni vysku to ze som mala matersku vyplacanu v minulom roku este?dakujem za odpoved.
@majusqa77 prosim mozem sa opytat, preco neodporucas vyberat dovolenku medzi RD a opatovnym nastupenim na MD? Caka ma to o par mesiacov a uz mi radili, ze si mam vybrat dovolenku.. Dakujem za odpoved
@nelinuskah ja neodporucam hlavne medzi md a rd.. ...radsej usetrit, az po rd, nikdy nevies, co sa za tych par rokov udeje.. ..a ak je koniec rd v jeden rok a nastup na md dalsi, tam je praveze potrebny aspon 1 pracovny den s vz...
@majusqa77 pekny vecer. Dost ma zaujala tato tvoja posledna rada...
Preto sa chcem spytat, ze pokial som na rd do 5/2020 ( tpp trva od 5/2014) a dalsi porod by bol 7/2020, tak je mozne si matersku navysit tym, ze do konca roka 2019 vycerpam jeden/viac dni dovolenky? Cize by matersku vypocitali z tej dovolenky a nie z predpokladaneho prijmu za r. 2019?
Teda ci dovolenka navysi VZ...
Dakujem 🙂

@zuzanajadeit
@majusqa77
@zalka