Náročné 9 mesačné dieťa
Zdravim mamičky.Viem,že táto diskusia tu bola v roku 2010 ale vtedy som ešte nebola maminou.Chcem,aby mi napisali maminy,ktoré majú náročné dieťa.Ja mám malého Lucaska a je dosť náročný.Tento mesiac má 9mesiacikov.Nezaujimaju ho žiadne hračky,neobsedi vôbec,stále sa len vrti.Najradsej ma,ked sa nosí na rukách a všeličo mu ukazujeme.Je dosť vnímavý a múdry.Nevie sa sám dlho hrať.Da sa povedat,že asi len tak 5min.Ma aj pavúka viem,ze niektori pediatri to neofporucaju,ale skúsila som.Bol tam chvilu,kým obkukal čo to je.Uz by.najradsej chodil.Cumlik nechce vôbec od narodenia.Kocik to isté prechádzky sú horor.Som myslela,keď bude v športovom,tak bude lepšie,že bude pozerať okolie ale nevydrzi ani tam.Bavi ho len kupkanie.A spinkat len pri nás a na rukách uspatie a len ja.Prosim maminy a odkazy,že som ho rozmaznáva si vyprosim,lebo to tak není.Maminy,ktoré majú tiež také detičky to vedia najlepšie.Ako náhle som ho dala do postieľky sa prebral akoby mal radar.A vie sa ja rýchlo nahnevať.Ked nemá niečo hneď tak plače až zúri hlavne čo sa tyka jedla.Bufil dá vám taký väčší už vždy presne na termín každé 3h aj v noci?Pockam,kým sám nato príde,že mlieko už tak nepotrebuje.A vo vajíčku to bol horor aj je.Musim stále niečo ukazovať alebo dať chrumku.Nic sa pri ňom nedá robiť.Nestazujem sa pre mňa je hlavne,že je zdravucky,ale odpiste mi maminy,ktoré takehoto drobca máte aj vy.A ešte sa chcem spýtať,že nášmu malému idú samé zúbky vyjde pár a ide ďalšiu.Viem,že u každého je to ine,ale už má spodné jednotky,horné a hore aj vedľa a neviem či aj spodné dvojky mu už čoskoro nepôjdu.Tak čakám na vaše komentáre
@lrnka
Moje prvé dieťa sa do 9mesiacov budilo každé dve hodiny, 8 mesiacov cez deň nespalo inak ako na mne v šatke. Každý deň som spravila 15 000 krokov, čo som s ním stepovala po okolí, aby spal v šatke/nosiči, kočík ani vidieť, cumle som vyskúšala všetky aké sú, nezobral ani jeden. Prvý polrok som revala, že som nemožná matka a čo robím zle, že všetkým matkám spia deti v kočíkoch, mne ani za svet. Pri druhej dcére som si myslela, že to bude iné. Nebolo. Presne ten istý scenár úplne so všetkým, len som ich mala dvoch a muž vážne ochorel, keď mala druhá 4 mesiace a akurát vtedy mi nemohol nikto pomôcť. Muž mesiac v nemocke, asi 4 mesiace mim o provoz a ja s nimi sama. Každé ráno busom do škôlky, mala v nosiči (lebo kočík bol aj tu mučiaci nástroj) aby som mohla íst domov peši 45 minút, čo bol jej spánok. Nie raz som skákala s malou v šatke na balkóne a malému som pustila rozprávku lebo už som nevedela ako to mám urobiť. Tá sa pre istotu budila skoro do roka a pol aspoň 2x za noc, do 6 nesiacov každé dve hodiny. Pri tretej som si bola istá, že to bude iné ... lebo šak tretie dieťa ... nebolo. Ale bol bonus, mala brutálny reflux. Rozumej, 12x denne prezliekať, normálka. Svokra raz k nám prišla a kopa jej oblečka na zemi, sa ma pýtala, či mám pokazenú práčku, ja že nie, že to malá pregrcala za deň. Spanie LEN zvislo na mne, k tomu škôlkarka so vzdorom a prvák! Toto bola asi top kombinácia, ako som s malou v šatke skákala na fitlopte aby spala, škôlkarke som vystrihovala nejaké obrázky lebo “mami, poďme si lepiiť” a k tomu prvák, ktorý ešte úplne nechápal, že už nie je škôlkar a má aj nejaké povinnosti. Áno, tuto bola maličká zmena, tejto som na pokraji zrútenia nanútila dudel, lebo už som nevládala. Furt spala na mne a tým pádom ju staršie deti stále budili, ona spala 30minútové spánky, lebo reflux, lebo krik, lebo hocičo. Do jej 4 mesiacov mi zaspávala v šatke a spala do 23.00 LEN na mne, tak som skákal na fitlopte, držala jej ucho a kukala film s mužom. Nie raz na mna susedia ľútostivo kukali, keď som 21.30 ešte poskakovala po záhrade a snažila sa ju nejako uspať, lebo nie a nie ... Teraz má 18 mesiacov, doteraz sa kojí 2x za noc (viac jej nedám, ale to neznamená, že a nebudí) minulú noc bola hore presne 6x. Ďakujem Bohu, že už je toto všetko za mnou, ten nočný spánok sa spraví a malá už je rozumnejšia ... a už bude len lepšie. Takže takéto bezproblémové detičky mám ja a neviem teda nič o náročných deťoch.
@lrnka
A ešte dodám, že do cca roka všetkých mojich detí sme v podstate nikam nemohli cestovať, lebo čo robili v aute, to bola konečná. Keď sme sa odhodlali a šli k mužovým rodičom, prvý syn s prehľadom prereval hodinu 45 minút, ako sme ho posadili a naštartovali až kým sme nevystúpili a mohla som robiť v tom aute hocičo. Druhá dcéra to isté, tá prespala v aute asi len keď sme ju viezli z pôrodnice, inak vresk, a s treťou som vozila syna do školy a zo školy cca 20minút, každý deň, každá cesta prerevaná. Všetci okolo posadili deti do áut, naštartovali a spali ... len ja som mala troch mimoňov a neexist. Ja som mala hrôzu z cesty autom. Presne viem do ktorej skupiny matiek si ma zaradila, tiež som také mala okolo a tie mali furt nejakú múdru radu naporúdzi, lebo mali ten typ detí, ktorý opisuješ, ale v mojom prípade si šlapla úplne že vedľa.
@yoxinka Aha... no tak to chapem... ale aj tak si to neviem predstavit. Ten nas by veru nesedel ani keby som mu neviem co dala do ruky.
@yoxinka joj... to s tym autom to su nervy. To poznam. Nas nie ze reve v aute ale vresti tak ze sa cely spoti a kludne aj hodinu vydrzi... Ja obdivujem samu seba ze som este nemala nehodu lebo je to hrozne tazke sa sustredit na cestu ked sa take nieco deje za mnou. Ale citam ze u vas to bolo do 1 roku... tak to dufam coskoro skonci aj u nas.

@yoxinka to máš možno ty také deti,ktoré zabavia handričkou a vareškou Nevieš či je to mať pojem náročné dieťa Stavím sa že tvoje deti spali a nebudili sa cez noc na mlieko prespali celú noc nič v zlom ale asi máš ukážkové deti aj cumlíky isto tvoje deti všetci chceli takéto náročné deti cumlík nechcú
@yoxinka