icon

Nástup dcérky do škôlky a moje nastavenie

hruska91
13. máj 2021

Ahoj, dcera ma dva roky. Pyta sa na wc sama sa oblecie pekne rozprava je velmi inteligentná vela vie a okolie aj znamy co ju poznaju aj lekárka nam odporucili dat ju doskolky. Ja som na materskej s druhou dcerou (polroka) takze som neplanovala ju davat. Je pravda ze sa doma niekedy nudi vystraja, jasne su aj tazke dni ked mam pocit ze to nezvaldam...no uz 2x som sla k lekarke po potvrdenie do skolky a nakoniec som nesla. Aj prihlasku do skolky stale odkladam...uz mam len tyzden. Vobec sa k tomu nemám, neviem mozno ona je pripravena ist, ale ja niesom? Citim sa ako keby mi ju chceli vziat...

hruska91
autor
13. máj 2021

Este k textu, aj deti v okoli v jej veku co sa poznajú z ihriska nastupujú do škôlky...a asi niktora mamka s tym problem nema, su s tym pohode...

0silvia0
13. máj 2021

@hruska91 dvojrocnu by ti zobrali do skolky, ked si s mladsou na rodicovskej? To ste v akej lokalite? Mne syna zobrali do skolky az ako 4rocneho, kedze som bola s mladsou doma.

janakuul
13. máj 2021

@hruska91 ak teda nemate problem so skolkou a prijatim,co vacsinou pocuvam,ze je...mozo by som ju dala na 2-3 dni,nie hned 2 rocnu na cely tyzden. Tak to robili aj znamy,deti mali rezim,do skolky sa tesili aj ked je pravda,ze chodili spat uz po obede.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
13. máj 2021

Známi, lekárka sa o tvoju dcérku nestarajú - takže to či ju chces dať do škôlky od 2rokov alebo nie je iba tvoje rozhodnutie a keď nie si nastavená ju tam dať, tak by tam nedávaj, má čas a ty nemusíš keďže máš mladšie dieťa..

Všetky moje deti šli do škôlky ako 4rocne.. od mala majú výborný súrodenecky vzťah, možno tomu prispelo trocha aj to, že prvé roky života prezivali vedľa seba.. ja som tak spokojná a myslím že šli vtedy keď mali.. tiež sa našlo veľa ľudí čo mali vždy "správnejši pohľad" ale keďže sú to moje deti, tak to boli moje rozhodnutia a dovolím si tvrdiť že boli správne..

bibka37
13. máj 2021

Ja by som ju nedala. Mam tretie dieťa a bude mať v auguste 4 roky, prihlásila som ho až teraz ale neviem ci ho vôbec vezmú. Prvú som dala od 3 rokov, ale len doobeda a to som mala už syna 1,5 rocneho. A ten ráno ešte spinkal (v noci sme sa kojili), a ja som budila dcérku do škôlky, proste ranné zhony, aj som banovala, že som ju tam dávala, o 12.00 ju zas vyzdvihnúť. Proste nebolo to ideálne, jedno doma a druhe v škôlke. A potom donesú všetky možné choroby zo škôlky, tak ze by som radila počkať, nič nezmešká.

mogaa
14. máj 2021

@hruska91 tak možno súkromnú škôlku myslíš, ale gro štátnych škôlok ti 2-ročnú nevezme......

fiafia
14. máj 2021

@hruska91 ak sa nájde škôlka s kapacitou,že vezmú dvojročné dieťa tak by som možno skúsila na 4hod. Ale porozmýšľať či sa to oplatí. Na škôlku má čas aspoň rok, ranné zhony,zosúladenie času s babom plus nosenie kadejakých skolkarskych chorôb by mne zato nestali. Pre tlak okolia? Nech sa starajú o seba

mogaa
14. máj 2021

@hruska91 a veľmi záleží od škôlky...naša chodila do súkromnej, deti od 20mes.-3roky, 4učiteľky na 16detí, deti to tam milovali, stále nové aktvivity, učiteľky sa im maximálne venovali, deti sa ťahali medzi sebou navzájom...naša tam nastúpila v 2rokoch.....ale aj učiteľky s nimi jednali ako s maličkými, takže nebol problém ak dieťa plakalo napr.pred spaním ,zobrať ho na ruky popestovať.....ale s našou rovnako nasupovalo dievčatko rovnako staré a sami učiteľky povedali mamičke aby ho ešte nechala doma, dievčatko nechcelo jesť, nezapájalo sa len celý deň čakalo na mamu.....ono deti sú rôzne, naša miluje deti a ani s cudzími nemá problém, rada sa predvádza, nemala tam najmenší problém....ale bolo vidieť obrovskú zmenu keď v oktobri prestúpila do štátnej škôlky(to už mala 2,9mesiaca - tam veľmi chodiť nechcela, klasika štátna škôlka 2učiteľky na 20detí a gro detí 3+,,,tam mala problém sa zaradiť a zvyknúť si....lebo aj učiteľky už jednali s tými deťmi tak že majú veľa vecí vedieť a vyžadovali od nich aj poslušnosť aj teda samostatnosť....

azurova99
14. máj 2021

tak a nemate moznost ju davat napriklad len doobedu, trochu sa pohra s detmi a na obed bude doma