Náznak budúceho plazenia
Viete mi povedat co to syn robi? Vcera mal 5 mesiacov. Uz nejaky cas pocas pasenia barankov na brusku dviha ritku a popri tom akoby krcil nozky jemne pod seba. Niekedy aj skrabkal nechtikami a zovieral prsteky do pasticky po podlozke akoby sa chcel pritahovat? A vie sa pomaly a asi neumyselne tocit ako hodinky za hrackami. Na chrbatik sa sam este nevie prevratit. Niekedy si pokrci len jednu nozku ako “horolezec” a snazi sa neviem ci prevratit alebo co. Doktorky som sa nestihla spytat, lebo u nej pistal az sme sa nepoculi, tak sme temy obmedzili na tie najnutnejsie 😅
Celkovo je zatial popredu s vyvojom. Len je to moje prve dieta a nejako som nenasla ze o co sa pokusa 🙂
Popredu? Úplne normálne.
Popredu? Tak to sa nepridaj do skupiny terminovky. U teba zrejme aprilovky. Lebo tam uz 5 mesacne deticky kludne svornozkuju, stavaju sa na nozky, sedia, a aj mama vedia povedat 😊👶.
@bashee je to uplne v poriadku, skusa co dokaze, zachvilu sa zacne davat na kolienka s vystretymi rucickami a takto sa bude nejaky cas len hompalat az kym mu zas ručičky nespevneju a to uz je len krok k tomu aby zacal stvornozkovat. Moj zacal prvy krat stvornozkovat az v 8mich mesiacoch. Predtym sa ale este plazil, vsetko je to super aby mu svaly spevneli. Motivuj ho hrackami, aby mal dovod sa hybat vopred. Ma na vsetko este cas. Juj uz sa tesim na druhe babatko, zazivat to znova. Uz som aj zabudla co nas vsetko zas caka 😊
@maciatkoe a uz aj omietku nahadzuju na stavbe...niektore ste tu fakt ◇ .... autorka sa pytala normalnu vec
@bashee neviem co myslis popredu ale toto je na ten vek uplne normalne. Tiez je normalne, ked sa dieta v 3 mesiacoch petaca na obe strany a tiez ne normalne, ked to v tom veku este nevie. Taktiez je normalne, ked v 5tich mesiacoch uz stvornozkuje a v tom istom veku este len tu rutku dviha alebo aj nie. Neporovnavaj a velmi ensleduj. Pokial je zdravy, sam vie kedy je jeho cas na urcite cinnosti.
@vierka0508 dakujem za oekny informativny komentar. 😊❤️ Mna toto presne bavi ked si odsledovavam postupne co sa maly snazi robit a rozumiem teda aky milnik vo vyvoji prave dosahuje. 🙂 je to velka motivacia pre kazdu toboz prvopecenu mamicku ked vidi ze tie tazke chvile su nahradene takymito krasnymi pokrokmi. Dava nam to silu a obrovsku radost 😉 jooj tak pri 2. uz budes za hviezdu mamina. Vsetko dobre 👶🏻😉🌹
@mamamasama Ja som pisala vazne. 5 mesacne deti co su popredu toto robia. Aj videa som videla. Takze svoj vulgarizmus si strc....

zlaty, ako vypuca tu ritku 🙂