icon

Nepokoj dojčaťa

sima1415
6. feb 2022

Ahojte , už pár dní malý nechce v noci spávať ( nie že by to predtým bolo úžasné ) tak ideme vylučovacou metódou čo to môže byť. Ostali hlad a zúbky keďže nadmieru slinta , všetko rve do úst , hryzatka má nonstop a upokojuje ho keď mu masitujem dasienka tak to vidím na tie aj keď mi to príde zavčasu. Lenže kvôli nedostatku spánku mám menej mlieka ( málo pocikanych plienok) takže skúšam mu dávať aj výživu- odmieta , skusila som fľašu - odmieta , UM mu absolútne nechutí už sme skúsili viaceré značky. Oddýchnuť si nemám veľmi ako keďže v noci k nemu stávam ja lebo stále chce iba cici takže muž nemá ako pomôcť a cez deň je v práci , babka jedna chorá a druhá má na starosti dve vnúčatá takže tiež nemôže. Babo raď , ako dostať do malého inú stravu lebo všetko na tvorbu mlieka už dávno mám .

diamond007
6. feb 2022

@sima1415 spánkova regresia

sima1415
autor
6. feb 2022

@diamond007 je niečo čo sa dá urobiť ? Ako mu pomôcť ?

diamond007
6. feb 2022

@sima1415 čo znamená mám málo mlieka? Ze sú menej plné prsia? to neznamená že je menej mlieka... Pokiaľ viem nedá sa povedať koľko vypije, ak maličký papa, nechudne a nie je plačlivy od hladu, mliekom to nieje. Príčina je to, že sa vyvíja, mozog taktiež. Potrebuje možno iba tvoju blízkosť v noci.

diamond007
6. feb 2022

@sima1415 spankovou regresiou ak to je tak nič, prejde to keď mu to mozog spracuje.
Dieťa nie je malý dospelý, vyvíja sa mu mozog a nevie to iba spracovávať ešte. Moja má rovnaké mesiace cca a tiež už máme problém večer so spánkom, v noci nie lebo spí vedľa mňa. Cíti má a to jej stačí pre kľud a pokoj.

sima1415
autor
6. feb 2022

@diamond007 má menej pocikane plienky ako inokedy a aj cez deň vyžaduje častejšie prsník, on keď spí vedľa mňa je to ešte horšie, to chce byť nonstop na prsníku iba v postieľke čo-to pospi, predtým len hundral keď chcel papať ale teraz plače na plné hrdlo a na to nie som zvyknutá keďže on plače iba pri bolesti

elizabet173
6. feb 2022

@sima1415 zuby to byť môžu, nie je to vôbec zavčasu, môj mal trojmesačný dva. Tiež ma to zaskočilo a tiež bol mrzutý, mal aj teploty, hnačky, chcel sa často kojiť. Skús mu dávať vodu lyžičkou a prikladaj ho tak často, ako chce, aby si neprišla o mlieko

ls85
6. feb 2022

@sima1415 my mame doma presne to iste, v noci kazdu hodinu hore, cez den tak 3x30 minut pospi. Uz mame dva dolne zubky a idu dalsie, takze kludne to moze byt aj to. Vobec to nie je skoro. Nasmu sa prve dva prerezali ked mal 4 a pol mesiaca.

sima1415
autor
6. feb 2022

@elizabet173 prikladám čo sa dá ale akosi ma telo neposlúcha , vodu som skúšala ale v momente ako vidí lyžičku začne brčat :D čiže nič do neho nehostanem ... A teda zavčasu mu išli to ste mali veselo
@ls85 ja som za hodinu aj trikrát hore len až nezobudí celú chalupu , ja to tiež vidím na tie zuby ale tak bohvie či sa prerezu , u malej to tiež tak zavčasu začalo a prerezal sa až keď mala 7 mesiacov
Inak baby skúšali ste niektorá Camiliu ?

ls85
6. feb 2022

@sima1415 Camilou som zatial neskusala, na nemeckych forach som citala, ze niektore deti zostali az moc apaticke, tak sa trosku bojim. Ked je velmi umrcany, dam Panadol a uz mam dnes kupene cipky Viburcol, tak tie by som chcela dnes v noci vyskusat.

sima1415
autor
6. feb 2022

@ls85 daj vedieť ako pomohli 🙂

ls85
6. feb 2022

@sima1415 dam 🙂

mimi3008
6. feb 2022

@sima1415 moj starsi mal 1.zub ako takmer 5 mesacny, mladsi ma teraz necele 4 mesiace a uz sa mu dole tlacia 2

sima1415
autor
6. feb 2022

@mimi3008 no pekne a to mi všetci hovoria že je zavčasu :D

ls85
7. feb 2022

@sima1415 ahoj, skusila som ten cipok a bol kludnejsi, myslim, ze mu zabral

ls85
7. feb 2022

@sima1415 a este som nasla aj toto
Štúdie a skúsenosti mnohých rodičov jasne ukázali, že nočné budenie, ku ktorému dochádza častejšie v noci približne od štyroch do šiestich mesiacov, je vývojové.

Približne v tomto čase deti začínajú vnímať svet veľmi konkrétnym sposobom. V noci musia spracovať to, čo zažili cez deň, učia sa novým zručnostiam (otáčať sa, , plaziť sa, cieľavedomé uchopovanie...), začínajú rozoznávať rozdiel medzi cudzím a známym. To všetko je nesmierne vzrušujúce a tiež vyčerpávajúce. Navyše, zúbky sú čoraz zreteľnejšie (!),

sima1415
autor
7. feb 2022

@ls85 ja som to tiež čítala ale tak ono je ťažko určiť čo z toho mu je keď chudatko ešte nevie povedať ani ukázať 🙂 no hádam sa to zlepší aj nám aj vám 🙂

janka48
8. feb 2022

@sima1415 a nemá teplotu ? My sme to mali ze malo pocikane plienky len plakal a zistili nakoniec ze ma zápal močových ciest a obličky.