Neposlušná dcérka
Zdravím mamky, určite máte niektorá podobný problém ako ja..moja dvojrocna dcera je posledny mesiac uz nezvladatelna..cely den mi je v patach co by nevadilo ale chodi vsade za mnou s placom a chce ist na ruky..hlavne vtedy ked ja zacnem nieco robit - umyvat riad, varit, vesat pradlo atd..vydobija si pozornost, ked nieco nieje po jej alebo nedostane co chce tak klasicka reakcia- rev alebo sa hodi o zem a vala sa ako taky cudak maly..neoddychnem si absolutne pri nej, ked si na chvilku lahnem do postele v momente je pri mne a skace taha za vlasy a skriabe, navyse kope...do brucha hlavne aj ked jej milion krat vysvetlujem ze mamka ma v brusku male babatko ze to nemoze...uplne ako hlucha..mna uz chytia nervy potom po nej kricim a zase je rev..nepomaha vysvetlovanie, nepochodilo ani zaujatie ju niecim inym..uz som vycerpana z nej..ked ju chyti hysteria nepomaha ani ked ju dam do izby aby sa ukludnila..dobehne stale za mnou..kedze sme v byte stale to konci tak ze ju vezmem na ruky a je ticho. ( pre klid susedom ktori sa uz neraz boli stazovat ze mala hadze hrackami a ze sme hlucny..) a tak sa z nej stalo male mrzute detisko vecne nosiace sa na rukach..ako ste riesili nieco take? Ci len cakat kym ju to prejde a len si vytrpiet to obdobie vzdorovacne? Mam len strach co to bude o par tyzdnov ked sa narodi surodenec..🙂 nestiham ani vypisat vsetko co vyvadza a ako si neda dohovorit a absolutne nepocuva..ked daco poviem to jak do steny jakeby som rozpravala..a pritom..nikdy s nou taky problem nebol..bol to vzdy zivel ale tak toto uz...najhorsie je ze same sme doma, manzel pracuje v zahranici chodi domov na tyzden a potom je 3-4tyzdne prec...moja mama pracuje pomoze ked sa da ale tiez potrebuje oddychnut a svokra ta ma na haku..
@celasapremenim. Tak ja ze som mimo? Tak ako pardon, vzdy som sa dcere venovala uplne " nadstandardne" stale sme spolu, nikdy som nemala s nou problem az teraz. To nemam ako ani prat ani varit ani pratat ani nic? Aspon pri tom myslim na nieco ine ako na dceru..Stale sa tocit len okolo nej a nemat ani chvilinku klud pre vlastne myslienky? Keby to takto malo byt tak by som sa asi uz uplne zblaznila. Nehnevajte sa ale mimo sa mi zdate tak trosku vy.
@doga666 ja myslím, že tvoj hlavný problm nie je "neposlušnosť" dcéry, lebo ona je možno živšia, vyžaduje si ťa celú, ale nie je to atypické správanie 2-ročného dieťaťa
tvoj problém je, že si na všetko sama, tehotná, na všetkých dookola berieš ohľady, všetkým chceš na 100% vyhovieť, skáčeš okolo dieťaťa, vyváraš každý den, upratuješ, nakupuješ ... neviem načo, ste doma samé dve, by som sa na to vykašľala a vyložila nohy. Obiehaš manžela, ktorému su prednejšie peniaze, kamoši a krčma. Šetríš svokru aj mamu, lebo sú staré a aj ked ti nepomáhajú - čo by mali, si tehotná a máš malé dieťa. Máš mindrák zo susedy, ktorá trpí spomienkovým optimizmom a myslí si, že "jej deti také neboli" ... a nezvládaš to. Vôbec ti nezávidím tvoju situáciu, o to viac, že za mesiac o bude to isté, akurát s dalším deckom na krku.
Ked chlap nie je doma a teda zarába a nemá ti kto pomôcť, keby ti dal aspon peniaze, aby si mohla sadnúť na autobus a vyviezť sa do materského centra, ku kamoške, alebo si užiť nejaký shopping, prísť na iné myšlienky. Prípadne si zaplatiť pomoc do domácnosti, aspon kym si vysoko tehotná.
@hettinka ako..pravdu mate celkom urcite..ale zase ked muz nieje doma kazdy den nevyvaram, to len ked je doma (obed, vecera musi byt..) inac mam vyhodu ze aj ked mam chut nieco uvarit pre nas s malou tak je to vacsinou nejaka minutka.. takze to nezaberie tolko casu..a moja mama mi pomoze urcite viac ako ktokolvek iny, aj ked ideme na navstevu k nej kazdy druhy den tak aspon mam s kym porozpravat..🙂 ze sa uplne nezosalejem. Pevne verim ze po narodeni druheho dietatka mi pomozu predsa len vsetci..
@doga666 ked obed, večera musí byť, tak nech sa postará o svoje dieťa, alebo nech si navarí ... moj muž tiež doma nič také robiť nemusel (doma mama, babka, sestra), ale sa naučil a teraz varí často aj celý obed bud v sobotu, alebo v nedelu. A na večeru stačia párky, čo je pán digitálny, že si nevie ohriať??? A ked je v roboe,tak čo zje? Kto mu tam varí?
A never, že sa všetko zemní ako mávnutím čarovného prútika, ak to nerobili doteraz, nebudú len tak ani potom .
inak, zasa ich obhajuješ ... ja len tak...
@hettinka tak od svokry by ma to neprekvapilo, ale mozno len caka ze sa jej pridem prosikat...mamy sa zastat musim, lebo nikdy mi nepovedala nie ked som potrebovala niekam ist alebo uz ked som chodila aj do tej roboty cez leto aj pred letom, tak vzdy mi malu zobrala. Urcite to tak bude aj ked sa narodi maly. Len ju zase nechcem zneuzivat, ved nieje jedina v nasej rodine. Pracuje. Ma deti. Ma manzela. Ma svoju domacnost. Svokra je na dochodku, muz uz jej bohuzial nezije, doma je vacsinou sama cele dni. Ale jej byva zle, chce oddychovat tak to respektovat musim. Zatat zuby a poviem to hnusne ale preckat casy kym su deti male a nesebestacne. Milujem svoju Violetku, milujem aj maleho v brusku, chcela som ich tak musim s tym zit ze som "slobodna" mamicka.. 😉 a na manzelovi urcite popracujeme..
@doga666 žiarli na to nenarodene to je jasne.
Aj moja ma take stavy občas a to ani nie som tehotna. Po zadku ste skusili? Primerane ako varovane samozrejme.
@jajajaja2 tak jasné, s tým súhlasím, že dieťa je dieťa a má dospelého/rodiča rešpektovať a sú takéto deti, ktoré sú práve vďaka benevolentnej výchove rodičov stredobodom vesmíru a podľa toho sa tak chovajú, pričom rodič si neuvedomuje, že im touto svojou výchovou v podstate ubližuje a sám sebe si robí " medvediu službu", na ktorú raz doplatí, keď mu už decko bude skákať po hlave a učiteľom v škole.
...( no, ja viem, že 22 ročný syn nie je už dieťa, no pre matku je po celý život, nech má aj 40, tak som to skôr myslela 🙂 ).
No zeny..dcerku som nestihla poriadne "preskolit" povenovat sa jej zlosti..sice bola poslednych par dni super, akoby vycitila ze mamka uz ma na nu ine moresy nachystane..🙂 ale skolila nas crevna chripka. Najprv malu, potom mna..a to uz bol moj ortiel..po vsetkych tych par dnoch krcov, vracania a prehanania mi praskla plodova voda...1.2 sa narodil Violetke maly bracek..🙂 na to ako skoro sa vypytal von (36tt +4) mal uctihodne miery. 49 cm a 2,9kg..

mam dva a pol rocneho syna, vzdor je normalny u deti, vydobijanie si pozornosti je normalne a silnejsie tam, kde sa jej nedostava, neviem si predstavit povedat na takto male dieta, ze je zle .....mne sa zdas byt ty uplne mimo a mala by si sa nad sebou zamysliet, aj nad svojim pristupom k dcere