icon

Nespiace nervózne 2,5 mesačné bábätko

scandinavia
30. jan 2018

Zienky prosim o Vase rady a skusenosti, ci ste mala niektora podobne babatko a ako ste to riesili a ci sa to upravilo same a kedy.
Mame 2,5mesacneho synceka. Uz od narodenia cez den vobec nespaval. Maval koliky, tak sme to pripisovali tomu, ze ma bolesti bruska. Dokazali sme ho uspat len nosenim a hojdanim na rukach (ziadne kresielka, hojdacky, satky, nosice nepomahali)
Pred 3 tyzdnami vsak koliky postupne presli a par dni nam uz aj cez den celkom pekne spal (sice len po hodinke a potom bol opat hore, ale pre nas aj to bola vyhra.). Uz vedel aj sam zaspinkat pozeranim na hracky, polozeny v postielke. No proste raj..
Zrazu par dni dozadu vsak zacal byt nervoznejsi, pri zaspavani sa vela metal, hadzal rukami, mrnkal a krochkal. Krasne spal vsak aspon vnoci. No za posledne dni uz ale nespi vobec:( a pri uspavani sa trepe ako blazon. Skriabe si tvar, hadze hlavou do stran hore dole, udiera rukami do vsetkeho naokolo, aj sebe do hlavky. Doslova to vyzera ako keby bojoval s nejakymi ,,demonmi,, alebo co:( Je na nom vidno ze je velmi velmi unaveny. Ma opuchnute privrete ocka a vyzera to ze uz uz zaspi, ale on ako keby s tym stale bojoval..
Po takomto niekolko desiatok minut dlhom boji ktory sa spankom moc nazvat neda sa zobudi a vyzera oddychnuto..vela sa smeje, ,,rozprava,, a huuka. Proste ako spokojne babo.
Inak papa vela a dobre. Aj kaka a cika. Po jedeni vzdy pekne grgne. No spanok hroza a des. Krmime BEBOU lebo nemam mliecko.
Uz tri dni a noci poriadne nespal a ja s nim (dokonca uz ani v kociku a ani na rukach- stale bojuje). Zacinam byt naozaj na dne a zufala a najma mam onho obrovsky strach.
Nasa starucka pediatricka nam odrapotala (uz asi 100x dookola) zopar viet o kolikach a ze ho musime dat dobre odgrgnut. Myslim ze ma ani nepocuva co jej hovorim;( podla nej je spokojne zdrave babatko.
Cim to moze byt zienky?;( je chory? Nezda sa mi to v poriadku aby male babatko vobec nespalo a nepoznam nikoho s podobnym problemom s kym by som sa mohla poradit.

Strana
z2
jami1407
30. jan 2018

Ahoj my sme mali chvilu take obdobie tiez nevedel zaspat drobec ... vyslovene len s cumlikom a zavinula.som ho do zavinovacky a tak som ho hojdala na rukach ...boli to boje ..ale v tej zavinovacke sa upokojil a ked zaroven aj cuckal cumlik tak sa mu podarilo zaspat a potom mal obdobie ze zacal spavat iba v kociku ..nijako inak ho neuspim ..takze je to rozne ...ak pekne papa cika a kaka tak by to nemalo byt nic vazne podla mna ale nechces skusit zmenit doktorku? Zeby ti mozno viac poradila dala dake rady, tipy

jami1407
30. jan 2018

Este ma napadlo ked mal take nespave obdobie ..dali sme ho do takej starej kolisky..samozrejme napapaneho a tiez v zavinovacke a okolo som ho oblozila vankusmi..asi mu ten ohraniceny priestor robil dobre a hojdala som ho ako diva a do toho som mu pustala sum mora a zabralo to..takto som ho mala v obyvke.ja som bola pri nom a spal aj dve hodiny

martulka1990
30. jan 2018

@scandinavia Ahoj,
aj my sme mali zo zaciatku problem... potom sme prisli na to,ze je este hladna-aj napriek tomu,ze jedla pred tym a velmi pomohla zavinovacka. stiahla som jej ruky- nemala sa cim prebudit a buchat a uhojdala som ju,spievala,hmkala... velmi pomohlo.

mirkarose
30. jan 2018

Ja mam vnučku, 5 mesačnú. V noci ako tak prespím, ale cez deň keď zaspí tak spi iba pol hodinku, ale ani o minútu viac. Toto robí asi od 2 mesiacov a spánku sa tiež akoby branila. Zaspáva iba na rukách a dlho.

ub
30. jan 2018

To iste mame doma+ nespi ani v kociku, nervozny je asi z bolesti bruska. Tiez sa neda uspat a tiez sa bije po tvaricke vo stvrtok ideme k neurologicke som zvedava. Tiez som uz bola v tom,ze je prepacte za vyraz,,vysinuty" uvidime.Dnes to bolo ine. Rano koliky od 4.00 spal na mne.potom tlacenice cely cerveny,pomohla som mu rektalnou rurkou dala espumisan L a bol ako vymeneny. Ziadne bitky s Demonmi sa nekonali. Vyskusaj mozno aj vam zaberie.a drzim paste pevne nervy, sucitim a prezivam to s tebou

mia407
30. jan 2018

zle mlieko..

ivanamyl
30. jan 2018

Ked nedojcite, tak dala by som cumlik. Neviem ci mate. Skuste aj zavinutie, ked nemate zavinovacku na snurky, staci aj vacsia plienka, na you tube su rozne videa, ako na to. Do kocika pohojdat.
Nas v tomto obdobi sa zacal po 20-25 min. budit. Predtym pospal hodinu a pol, a zrazu tak kratko.
Vtedy stacilo, este ked sa len zacinal mrvit, trochu pohojdat v kociku a dalej uspat. Alebo v postielke zobrat na ruky a dalej uspat, dat cumlik. Len musite vystihnut tu spravnu chvilu. Aby sa nestihol zobudit. Je to tym, ze dietatko prechadza do hlbokeho spanku a potrebuje pomoct. Nas sa takto naucil krasne spinkat cez den. Do roka mal cez den 3 spanky min. hodinove, od 3mes prespal celu noc. Bol spokojny.
Kamaratka naucila svoju malu na šumiaceho medvedika, je viac typov. Vyuzivali ho dlho. Oplatilo sa. Velky pomocnik im bol, ci v postielke alebo v kociku.
Hačku ste neskusili?

dominika_klara
30. jan 2018

Nám pomahalo zavinutie do plienky- alebo do ulitiek,zavinovaciek pre moderné mamičky.
Niekedy stačili ak som spievala uspávanku.Hladkala po licku .Treba si len nájsť ten svoj spôsob.
U nás je to stále o hladab nocxh spôsobov
To čo platilo dnes,neplatí zajtra Človek musí byť kreatívny.
Určite by som nepadla do nosenia,hupania na loptách a podobne...

luna116
30. jan 2018

ja som balila syna do perinky s rúčkami - tiež bol nespavec, ale pri druhom rozmýšľam, že by som si kúpila ulitku - je na internete, vyrába to jena pani z Košíc, je elastická, takže zabráni pohybom, ale pritom poskytuje trochu viac voľnosti a možno aj pohodlia, uspávanie v kočíku nám dosť pomohlo, prítmi v izbe, hladkanie po čele od koreňa nosa, masírovanie bruška Pupíkom, častejšie polohovanie na brušku, cvičenie kolienka ku lakťom, a úplne super sa uvoľnil a zaspal pri masáži nožičiek, nemasírovala som chodidlá, ale skôr vrch nohy okolo členkov, cez Achilovu šľachu na lýtka ...

3009
30. jan 2018

My sme mali vnuka, ktorý ak nechcel zaspať, tak ho dali do vajíčka dali do auta a išli sa previesť 2 ulice a zaspal okamžite. Viem, že je to extrém, ale zaberalo to. Dnes už je veľký.

matafilipova
30. jan 2018

Pozri si na internete www.ulitka.sk Moja staršia tiež veľmi ťažko zaspávala, cez deň tak 2x max. 45min. Keď sa mi už zdalo, že spí-tak sa "preplieskala " rúčkami a uspávali sme znovu-aj na 5-7 krát. Niekedy som hodinu uspávala a ona potom spala 30 minút. Pri dvojčatách som používala ulitky, nemali sa ako preplieskavať a spávali krásne,počas dňa dokopy aj 4 hodiny.

lindusss2016
30. jan 2018

Odporucam bud ulitku (rucky sa tam podari zachytit lepsie ako v zavinovacke), alebo dat este sancu satke s tym, ze si ho naviazes a ides von. To by mohlo riesit aspon denny spanok, na deti to dost dobre zabera. Ale ked tak mece rucickami, urcite ich skus schovat

luna116
30. jan 2018

a ešte samozrejme ortodontický cumlík (vraj sú lepšie kaučukové, ja som mala obyčajný "mam") lebo vkuse chcel cicať a keď som mu nedala cumlík, chcel si spraviť cumlík zo mňa, púšťanie relaxačnej hudby

https://www.youtube.com/watch?v=8Z5EjAmZS1o

a potom biely šum - padanie dažďa, ..

lindusss2016
30. jan 2018

@luna116 kaucukove mozno viac chutia, ale vraj sa z nich mozu tvorit afty

jankapresov
30. jan 2018

Nam celkom pomohol aj šum mora (z mobilu) upokojilo ju to a zaspala, teda biely šum na uspavanie deti

luna116
30. jan 2018

@lindusss2016 a ako je to možné? nerozumiem, prečo by sa tvorili, čím je to podmienené? čo ja viem, tak je príčina vzniku áft u detí z nedostatku železa alebo vit. B12, zo stresu, poranenia pusy od zúbkov, ...

luna116
30. jan 2018

@lindusss2016 nehovorím, že to tak nemôže byť, ale keď vylúčime vyššie spomenuté a navyše je i pravidelné vyváranie cumlíka, zrejme by sa nemali objaviť

lindusss2016
30. jan 2018

@luna116 kvoli tomu materialu. Hovorila mi to predavacka v detskom obchode, nepamatam, ci to boli presne original afty, alebo nejake drobne ranky v puse, uz to su dva roky, co som sa o cumliky zaujimala a nakoniec sme nepouzivali ziadne, takze nemam osobnu skusenost. Ale viem, ze tvrdila, ze silikonove su "zdravsie"

tamaraaa
30. jan 2018

Vyskusala by som zmenit mliecko. Ja kojim ale vela mojich znamich museli Bebu vylucit, aj ked je oblubena u doktorov, je vraj tazka na zaludok....lahkostravitelne je vraj Babylove z DM

scandinavia
autor
30. jan 2018

Zienky citim sa este viac ako beznadejny pripad teraz:(ldbo vsetky veci co zabrali vam, nam neucinkuju. Skusali sme biely sum a zaspavanie pri roznych zvukoch- tlkot srdca, padajuci dazd. Aj zavinovacku pouzivam ale akonahle mu zviazem ruky tak nastane peklo. Neznasa ked ho obmedzim v pohybe ruk. Skusala som mu ich aj drzat a tulit ho k sebe a pohupovat sa, ale akekolvek zadrzanie ruk neznesie
Rovnako ako nechce byt v kociku, nechce sa vozit ani v autosedacke v aute- kym zacalo toto metajuce sa obdobie tak tam vzdy zaspal ale teraz nie.
Uziva aj espumisan uz mesiac a pomaha mu prdkat. Taktiez pouzivam pupik a masirujem brusko. Taktiez mu robim masaze noziciek. Ma to velmi rad, ale nie je to prenho ziaden uspavaci prostriedok.
Skusala som aj nosic a satku ale taktiez sa mu tam nepaci:(
A to zaspinkavanie pri mne, dat cumlik, dat plienocku k tvaricke a mojkat- to zaberalo kedysi. Teraz ked sa takto meta a brani a bije rukami tak si cumlik nervozne vytrhava z ust a nedokaze tak zaspat.

Jedine z tychto rad co sme nevyskusali je ulitka:( uvazujem nad nou uz dlho ale tym ze neznesie zviazanie ruk, tak sa obavam ze neznesie ani ulitku. Ale predsa ju skusim lebo uz som naozaj bezradna.

Tieto veci nanho viac menej zaberali zienky. Ale teraz ako prislo toto obdobie... Akosi nic neplati:(( zajtra idem lekarke pre vymenny listok na gastro, ci to nie je tichy reflux... Inak uz neviem

scandinavia
autor
30. jan 2018

A aj poloha na tigrika bola jeho oblubena..aj v nej zaspal vzdy. No teraz 5min kuka okolo seba ako ho nosim na tigra a potomsa zase rozculi a zacne plakat

luna116
30. jan 2018

@scandinavia môj syn mal pre reflux knihy pod postieľkou, ale už by som asi kúpila klinový vankúš pod matrac, sestre predpísala na gastro Dr. gastrotus

scandinavia
autor
30. jan 2018

@luna116 ma klinovy!:( od narodenia..aj v kociku, aj v postielke. Fakt mam pocit ze mam podchytene vsetko a stale nie je dobre a nie je pokojny

laura_222
30. jan 2018

@scandinavia presne akoby som citala o nasej malej, od narodenia bola velmi zly spac, ked som pediatricke povedala ze ako 10 dnove babatko je hore aj 7 hodin bez prestavky neverila mi, kojim ju ale papa najma UM kedze moje mliecko sa nejak nerozbehlo. S bruskom problem nema boli ju nastastie len velmi malo, trocha pomohlo zavinutie ruciciek inak ziadne satky, nosice, biely sum, plienky na tvar, kocik nic ale 100 percentna pomoc bolo uspavanie na fit lopte to zaspala vzdy, len je teraz fitlopta moja nocna mora lebo inak zaspat nechce takze je to dvojsecna zbran...teraz sa ju snazim od toho oducit ale ide to tazko 🤦🏻‍♀️

sasula123
30. jan 2018

aj moj tak vystrajal , najlepšie pomohlo zabaliť mu ruky do perinky :D a hned sa ukludnil aj kludnejšie spal.

lenkaam_1
30. jan 2018

Skusala si spinkat s nim?

monika_baricic
30. jan 2018

@scandinavia tu fitloptu si neskusala? Pripadne spinkat s nim pri nom.. uspat na mliecku ?

scandinavia
autor
30. jan 2018

Fitloptu sme skusali, ale z tej zas bolo nevolno mne😂 uz len ked ju teraz vidim tak mi je na grckanie, co som sa na nej nahojdala ked mal koliky.
Jasnacka aj sme skusali spinkat spolu ale zadarilo sa mozno 2-3x na pol hodinku a zobudil ma plac a metanie rukami:(

charlie1980
30. jan 2018

Beba velmi casto deti zapeka. Nepises, Ci si skusila zmenit mlieko.
A Este....berie Dcko ? Ak berie to, Co lekari Tak radi predpisuju (nespomeniem si Uz na meno, Lebo ja som ho detom nedavala), Tak mojho z toho brucho velmi bolelo, celu noc nespal, az nadranom od vycerpania. Berie od Jamienson.
Pri takychto stavoch by som sa asi Uz Aj na neurologiu pytala. Nielen na gastro. Neockovali ste nedavno ?

monika_baricic
30. jan 2018

No ja by som asi skusila nejake odborne vysetrenie ked je to uz tak ako pises🤔 kazdopadne drzim palce nech sa polepsi.

Strana
z2