Neustále hýbe ručičkami. Robí to aj vaše dieťa?
ahojte, máte niekto podobnú skúsenosť? Malá ma 7mes a neustále ak nemá niečo v rukách,ich má vystreté dopredu a stále s nimi hýbe aj všetkými prstami...
Dobry den,ja mam chlapceka a uz nam to casom preslo.Ked sa maly narodil doslova sa mlatil ruckami,a mal aj take tiky v rukach,cize ani mi nespal poriadne.ked mal cca rok aj par mesiacov tak sme boli u neurologicky preistotu,a ta povedala ze je vsetko ok.chlapec je zivy,ale vsetko mu preslo casom.
Ja som ho cely cas ako vyrastal sledovala,dokonca nam aj otacal niekedy zrenicky nahor,a bala som sa epilepsie,ale nic zle sa nestalo.vsetko je uplne v poriadku je to zivy chlapcek,vnimavy,mozno trochu neposedny,ale je velmi dobry.mam z neho radost.NA VASOM MIESTE BY SOM SA VOBEC PREDCASNE NESTRESOVALA.mala z toho vyrastie,je to len otazka casu,kedy sa nervova sustava ukludni.
Dokonca mi chlapcek stale chodil na spickach tak som sa bala aj toho ze poriadne nedoslapoval,ale neurologicka vyskusala nozky a svaly mal uvolnene ,to bol proste len taky jeho styl chodze,ale nic sa zleho nestalo a zachvilku bude mat v maji 3roky a sme uplne zdravy.Cize nebojte sa nic vazne sa koly hadzaniu rucickami nedeje,a u takych krpcov 6mesacnych to je uplne uplne bezne.to je vyvoj.PA A DRZTE SA...
@katkaaa1111 Dakujem Vam velmi velmi pekne za slova podpory, ze ste boli ochotna napisat. Otvorene, bojim sa, ze moze mat autizmus, ale je asi naozaj este skoro. Verim, ze bude v poriadku. Som stastna, ze Vas chlapcek je v poriadku. Majte sa krasne a este raz, dakujem.
Ahoj @jana3008 , dcerka sa ma dobre, ako som uz pisala, tie nepokojne rucicky sa ukludnili, ked zacala lozit po 1.roku, medzitym jej boli nasadene aj lieky na epi a podstupila jednu liecbu (ale to asi nesuviselo s tymi rucickami). Teraz vyzera vsetko vporiadku, hadam to tak ostane. Je aktivna, hrava, ale podla mna nie je hyperaktivna, ja osobne by som tie nepokojne rucicky nespajala s buducou hyperaktivitou, skor s tym ze sa chce dieta uz hybat, ale este mu to az tak nejde. Mozno to robi len aby uvolnila napatie, ak sa este velmi nehybe a je to len vyvojom nervovej sustavy.
@mirussa Ahoj, dakujem ti velmi pekne za odpoved. Otvorene, skor si tie jej prejavy - mykanie/vytacanie ruckami a prstikmi spajam s autizmom. Viem ale, ze je este velmi skoro, ked som ale citala prejavy Tvojej dcerky, su naozaj podobne. Nepises ale, ze by Tvoja dcerka trpela autizmom, dobre rozumiem?
@jana3008 teraz to na autizmus nevyzera u nej, neviem sice dokedy sa to ma prejavit, uz ma skoro 3 a pol roka a podla mna aj podla psychologa sa javi vporiadku, len je ustrachanejsia a opatrnejsia v neznamom prostredi.. ale za posledne mesiace sa aj ta ustrachanost zmiernuje. Psychologicka nam vysvetlovala aj to, ze kedze sa vravi o psychomotorickom vyvoji a ten motoricky vyvoj bol oneskoreny, tak aj ten psychicky vyvoj je potom pomalsi ako u inych deti a ja verim, ze mala pravdu, ze len potrebuje na vyvoj viac casu. Ale ktovie, radsej na to nemyslim a tesim sa, ked vidim aka je z nej vesela kopa 🙂 tak hadam u vas tie prvotne naznaky s rucickami nebudu prejavom autizmu
Moj email katarinaulikova@azet.sk
@jana3008 poslala som aj ja e-mail ak by ste nieco chcela prebrat.hlavne sa dopredu nestrachujte,kamaratke vraveli doktory ze jej mala neprirodzene vytaca hlavicku a ze ma poruchu.a dnes je to zdrave pekne dievcatko.tak len vyckajte..
@katkaaa1111 Dakujem Vam velmi pekne. Uz som Vam aj poslala mail.
@ivkau a to by ma zaujímalo ako to s nou vyzerá teraz ak môžem poprosiť 😉
@pralinkaaa ako ste dopadli? Mame to iste

@daandra dcerke zabrala az acth liecba, prve lieky nie.. ale kazdy reaguje inak na tieto lieky, niekomu zabere hned prvy, inemu ziaden. Verim ale, ze to nebude vas pripad a nebudete toto musiet riesit.