icon

Neustály plač mesačného bábätka

nina296
14. nov 2021

Ahojte, prosím vás neviete mi poradiť alebo nemáte skúsenosť, že mesačne bábätko nám vkuse place pred jedením a po jedení? Je na umelom mlieku. Jedine kedy neplače je keď ju vonku kocikujeme. Pediatrička povie na všetko že to je normalne, ale viem, že nie je. Vkuse place, až je červená😔

mimixxxx
15. nov 2021

A take male babatka maju reflux- prejde po par mesiacoch. Preto zvysena poloha, idealne nosit v satke.
Kazdopadne treba sa hlavne riadit vlastnym instinktom a neriesit co robia ine matky.

lenkaaninka
15. nov 2021

@nina296 malý mal to isté ma momentálne 3 a pol mesiaca tiež vrackal a plakal síce moc nešlo von ma skrytý reflux a pri každom reflux ich môže páliť hrdielko pri tom keď to ide hore ako keď ty máš kyselinu. Plač po jedení bol u nás týmto spôsobený. Mame ar mlieko vyskúšali sme 4 druhy. Skončili sme na sunar ar plus comfort koli zápche. On nevyužije každé 3 hod príklad 120 ale cez deň každú hodku a pol 60. Proste mu to vyhovuje. A espumisan al sab simplex niečo so simetikonom na prdy. Treba skúsiť a vydržať. Aké papka mliecko teraz? Treba kúpiť jedno také ale ar a keď sa zlepší vracanie volat doktorke ci prwdpise a ak nie tak hľadať druhu lekárku. Arkove kúpiš aj bez predpisu. Tým ze sú zahustene co najviac ostáva v brušku nevytlaci sa hore tým ze je husté.

zuzanka.zuzu
15. nov 2021

@nina296 pocuj este mi napadlo ked mas taku skostnatenu pediatricku - aky davas vitamin D? ak davas VIGANTOL tak ho OKAMZITE PRESTAN davat a nahrad ho napr.Dvit... plus to grckanie treba riesit AR mlieckom (skus kupit aj sama bez predpisu od pediatricky a uvidis). zmeny sa prejavia cca do tyzdna. v kazdom pripade VYDRZ vsetko prejde aj ked si to mozno teraz nemyslis 🙂

janulik2008
15. nov 2021

Nemá koliku? Vtedy bábätká aj plačú. Malá plakala keď dostala mlieko tak bola ok kým ťahala fľašku akonáhle prestala tak rev. Tym ze sme jej dávali mlieko sme jej to asi aj zhoršovali. Z Nutrilonu napr vracala prúdom, zmenili sme na Beba a bolo dobre plus fľašky Dr Browns 🙂 a malá pila ako chcela. Niekedy spala od 17.00 do polnoci napr 😀 nebudili sme ju a nedávali presne po 3och hodinách papať 🙂

janulik2008
15. nov 2021

A ako tu niekto spomínal zmeň vit D, my sme dali asi 2x a letel Vigantol do koša 😀 a kúpili sme od Jamieson 🙂 a neboj všetko bude dobre 🙂

nina296
autor
15. nov 2021

@lenkaaninka skusime, teraz ma nutrilon. Espumisan sme dali, ale nepomáha. Skusim to proti refluxu kúpiť

nina296
autor
15. nov 2021

@zuzanka.zuzu mame dvit vitamín ale to nám kázala na týždeň vysadiť, no ziadna zmena. Bodaj by to mlieko pomohlo. Len nutrilon mame asi týždeň na skúšku, neviete ako často mozme zmenit nové mliecko?

tatianaba
15. nov 2021

@nina296 Tabulky... ka som tiez zo zaciatku presne ako ty davala... len kazde tri hodiny a len predpisanu davku... nez som pochopila, ze je to blbost. Ked vypije vsetko, zarob este 30ml,ako ti tu uz ktosi pisal a uvidis. Neboj sa toho... To grckanie... aj moj grcal celkom dost, ale reflux to nebol. Preslo to tusim okolo pol roku. Moze byt problem aj v mlieku, ale zasa menit to casto tiez nie je dobry napad. Mojmu som davala do roka Bebu, potom az doteraz Babylove. Ked som skusala do roku menit mlieko, nebolo dobre...A este k tomu spanku... moj prvych par mesiacov okrem kocika zaspal doma jedine pri zvuku vysavaca, co som mu pustala z mobilu...inak fakt nezaspal, skus, mozno pomoze. Teraz ma 17 mesiacov a spava normalne, nemusis sa bat, ze to tak bude naveky. 🙂 Uplne chapem tvoj stres a ze nevies co a ako, ja som bola presne taka ista. Bude lepsie, uvidis. 🙂

nina296
autor
15. nov 2021

@janulik2008 nevieme či koliku, neviem to odhadnúť, ale to by mohla mat koliku cely den? Akurat v noci chvalabohu prespí a budí sa každé 3 hodinky na papanie

nina296
autor
15. nov 2021

@tatianaba Dakujem pekne, už nech prideme na príčinu, lebo už idem z posledneho

tatianaba
15. nov 2021

@nina296 Pamätam si tu unavu a zufalstvo... to das. 🙂 Skus aj ten sab simplex, mojmu pomohol, ked bolelo brusko. Espumisan nezabral.

tatianaba
15. nov 2021

@nina296 A este ako tu tiez uz ktosi pisal, kasli na to pravidlo 3 hodin. Moj pil kazde dve hodiny. Ono to je asi lepsie, lebo po troch ma babo uplne prazdny zaludok, je hladne, takze place, potom vypije vela a to moze robit brusku zle. Mozno skus castejsie a menej dat. 🙂 Ono to je ten prvy rok stale take pokus-omyl. 🙂

nina296
autor
15. nov 2021

@tatianaba super vyskúšam dakujem

nina296
autor
15. nov 2021

@tatianaba a nemozem pokaziť žalúdok?tym ma doktorka vyľakala. Že mozme dávať len každé 3-4 hodiny,ale 4 hod by chudatko nevydržala

mila06
15. nov 2021

@nina296 Ja by som skusila dat Nutrilon AR aj my sme ho mali, ved to je podobne ako obycajny Nutrilon. A po papani nam pomahalo drzat zvislo jeho brucho oprete o moje brucho aj 15min s hlavickou opretou nabok, tak hned vsetko nevygrcal. Potom je este dolezite nacas ukladat spat s ruckami zaviazanymi v perinke, ja ked som dala neskoro uz nemohol zaspat a plakal, plakal dlho uz mal vela podnetov nie a nie zaspat a tak dokola. No nastastie z tohto obdobia rychlo vyrastie, viem cim si prechadzas a zmenit pediatricku sa neda? Ja som mojmu mohla hocikedy pocas ordinacnych hodin zavolat s hocijakou blbostou a aj v poradni sa hocico ooytat a nehneval sa. Pri prvej dcerke som mu volala casto a nikdy ma nezrusil, pekne vypocul, poradil.

juliet86
15. nov 2021

@nina296 nepokazis jej zaludok.

00momo
15. nov 2021

@bubik6x ahojntie koliky mame aj my tiež sme na UM skus antikolikove mleko pd Nutrilonu a antikolikove flase nam to velmi pomohlo

lenkaaninka
15. nov 2021

@nina296 skus to ar mliecko ale nutrilon keď už nutrilon dávaš značku nemenit a vydržať aspoň týždeň. Mliecko sme vždy menili po týždni ale mali sme obyč sunar a zmenili na ar sunar aby bruško bolo co najmenej zaťažené.

lorin29
15. nov 2021

@nina296 nepokazí sa jej žalúdok... Naša malá ma strašný problém s bruskom .... Žiadne mliecko jej pomaly nesedi ale najhoršie jej robil nutrilon.. To bola jedna katastrofa... Každé bábätko je samozrejme iné... Ale teraz máme už 4. tyzden hipp bio combiotic... Možno by bolo lepšie keby sa sama rozhodneš aké mliecko 😉doktorku nepočúvaj
Nam radila furt nutrilon a Bebu... Áno je to na predpis ale tak človek na to už kašle 😉tento hipp na predpis nieje je to samozrejme drahšia záležitosť ale keď to má dieťaťu sedieť je jedno koľko za to dám

tatianaba
15. nov 2021

@nina296 Mne prave doktorka povedala, nech mu davam tak, aby bolo dobre a odporucila menej a castejsie.

tatianaba
15. nov 2021

@nina296 Ja by som logicky povedala, ze tym, ze je to babo, ma malicky zaludok, ktory sa rychlejsie zaplni a rychlejsie vyprazdni.

janba
15. nov 2021

Moj maly mal HA umele, nikdy negrckal. A aj dostaval vacsie davky ked bolo treba 😃 niekedy je materska intuicia viac ako rada doktorky.

mimi3008
15. nov 2021

@nina296
Necitala som celu diskusiu, takze mozno uz niektore mamicky pisali to iste, co napisem ja. Starsi syn, teraz 2 rocny bol sice kojeny 20 mesiacov, ale mali sme obdobie, ze trebalo dokrmovat flasou a tiez dost grckal, ale nebol to vyslovene, ze reflux. Mali sme od doktorky na predpis Nutrilon Omneo Comfort, UM na citlivy zaludok, pretoze antirefluxne mlieko zapeka. A druha rada, nasa dr.nam radila do kazdeho UM Espumisan 25 kvapiek...mozno ju boli po jedle brusko

evaname
15. nov 2021

@zuzanka.zuzu môžem sa spýtať ako pôsobí ten VIGANTOL, že ho treba vysadiť?

lenkaaninka
16. nov 2021

@evaname je to spojené s tým ako je vyrobený včera som to akurát čítala a kupujem d viť s dávkovacom ten je v kokos oleji ľahko stravitelny. Tak vyskúšam aj u malého.

bubik6x
16. nov 2021

@00momo ahoj ďakujem za radu ale mám 3 druhy antikolikovych fliaš aj antikolikove mlieko ale jednoducho to nezaberá, niektoré deti si tým musia jednoducho prejsť, pri malej zaberala masáž brucha z eterickym olejom tuším to bol harmanček a eukalyptus a tiež kúpeľ ale pri malom zaberá len ten kúpeľ, ale som rada že spi celú noc, pretože mala mi prespala len 2h cez deň a 2h v noci asi do 4 mesiaca a potom sa to zlepšilo

bubik6x
16. nov 2021

@nina296 a môže to byť aj reflux keď tak stále grcka, pri jednom mliecku, ktoré som skúšala že vraj antikolikove ale bolo strašne riedke mi malý vkuse grckal a bol stále nervózny a keď som prešla na iné antikolikove mliečko, ktoré bolo hustejšie to prestalo, ešte sem tam pogrcka ale málo kedy a keď som sa pýtala pri kontrole doktorky tak mi to potvrdila že to je reflux

rebekamarcusko
16. nov 2021

@nina296 moj maly ma 2 a pol mesiaca a nikdy negrckal. Nikdy som sa neriadila tabulkami,davam mu kolko si vypyta a spapa. Ak ti grcka prudom a neni to len take ,,pogrcnutie" chcela by som to na tvojom mieste urcite riesit. Takze nie negrcka kazde babo ako hovori tvoja pediatricka. A moj maly teda hlada a cucka len ked je hladny. Ked mu dam cumel a je hladny,tak ho ani nechce,to viem ze chce este papat. Urcite by som sa neriadila tabulkami,ale svojim instinktom. Ma take dni,ked nestiahne naraz celu davku a po 20minutach pyta zas potom ma dni,kedy mu nestaci dorobim mu 30ml a papa dalej. Sme na umelom.mliecku a od narodenia mi prespi takmer celu noc. Nikdy som ho nebudila a neriadila som sa casovymi intervalmi. A je velmi spokojne a pokojne babatko...

hnatalia
17. nov 2021

Ahoj, nám malá tiež stále plakala aj pred aj po jedeni a to len preto ze som si myslela ze sa dobre najedla a ona este chcela ,sice kojim tak neviem kolko vypije ale medzi jedenim si potrebuje oddychnut a potom znova pokracuje takto aj 3,4 krat .... aspon u nas to bol problem , najedla sa odgrgla a potom si chce aj tak este cucnut ...malá je riadny papkač a kazdy den potrebuje viac a viac 🙂

dadavivi
17. nov 2021

@nina296 viem ako sa cítiš, mne to robila prostredna🤦‍♀️ potom som už bola v takom stave,že som od vyčerpania plakala s ňou 🙈 kľudne jej dávaj každé 3hodky ja mám 3deti a každé jedlo po 3hodinach(boli na UM). Na moje statsie v noci celkom spavali az na tu prostrednu ale ta po odhaleni refluxu a zmene mlieka spavala (myslela som,ze ju vymenili)dieťa ktore nespavalo pokial som nevozila,spalo.Ak sa ti zdá,že má reflux skús Nutriton, mlieko nezmenis len prihustis. Krm vo vyvysenej polohe a skusit aby odgrgla, a keď dáš spinkať skús ju tiež vyvysenej