icon

Neutíchajúci plač a desivé sny trojročného syna

adkasmolka
23. feb 2014

ahojte maminky.moj syn ma 3roky a posledny tyzden mame katastrofalne noci ☹ hocikedy uprostred noci zacne strasne plakat,revat az chyta hystericke zachvaty. Velmi dlho mi trva kym ho upokojim,potom zaspi a spi az do rana. Rano si nic nepameta. avsak posledne 2 noci to bol extrem ledva zaspal,zacal hystercit a takto dookola. Vsimla som si,ze si sucha nozicky o seba,kopcuje s nimi. Napadlo ma ci ho aj nebolia nozky,ak mu rastu. V rodine je vsetko Ok,nemenili sa ziadne vecerne ritualy,je zdravy. Co to moze byt??? 🙄 prosim poradte, ak ste sa stym niektora stretla - co robit. Ja som uz off po tychto nociach...

barnica
23. feb 2014

Skús mu urobiť ukľudňujúci bylinkový čajík... Ľubovník

Niektoré z byliniek sú svojimi účinkami natoľko známe, že ich využívajú aj farmaceutické firmy. Patrí medzi ne aj ľubovník bodkovaný. Táto rastlina so žltými kvetmi dokáže upokojiť ľudskú myseľ aj telo. Pomáha v boji s depresiou ale aj pri nespavosti. Jej vedľajším účinkom však je zníženie pôsobenia antikoncepcie. Zmierňuje však predmenštruačný syndróm a prejavy menopauzy.

Medovka

Medovka je bylina s menej agresívnymi účinkami. Na rozdiel od ľubovníka, sa jej nemusia vyhýbať ani tehotné ženy. Dá sa pestovať aj doma v kvetináči, pomáha pri plynatosti a problémoch s trávením. Medovka skvelo pôsobí na zlepšenie nálady a odstránenie stresu.

Rooibos

Tento príjemný čaj s medovou chuťou je priam pohladením duše. Piť sa dá celý deň, pôsobí upokojujúco, no neuspáva. Ide tiež o bohatý zdroj železa, draslíka, sodíka, horčíka aj zinku. Rooibos dokáže nielen uvoľniť napätie a zlepšiť náladu, ale pôsobí aj na niektoré kožné problémy (akné, ekzémy).

Harmanček

Harmanček je tiež voľne dostupná bylina, ktorá upokojuje, hojí a dezinfikuje. Jej ďalším prínosom je, že dokáže uvoľniť kŕče. Používa sa na zlepšenie funkcií nervového systému, pri nachladnutí, bolestivej menštruácii či žalúdočných problémoch.

Kozlík

Kozlík lekársky sa viaže na látky, ktoré v tele navodzujú spánok. Po jeho užití by sa teda nemalo šoférovať ani manipulovať s nebezpečnými objektmi. Uvoľňuje totiž svaly a napätie, zvyšuje dobu reakcie. Po vypití čaju z kozlíka je vhodné ľahnúť si a odpočívať.

Valeriána

Koreň valeriány síce nevonia práve najlepšie, no je to jeden z najlepších prostriedkov na navodenie spánku. Dá sa nájsť vo forme čaju, tabliet, tekutého extraktu alebo kapsúl. Zmierňuje úzkosť a svalovú stuhnutosť. Používa sa pri gastrointestinálnych kŕčoch, epileptických záchvatoch a poruche pozornosti. Valeriána sa neodporúča tehotným ženám, osobám s nízkym krvným tlakom alebo hypoglykémiou.Extrakt aj čaj

Mučenka má utišujúce efekty, vrátane pôsobenia proti úzkosti. Táto nenávyková bylina podporuje relaxáciu a upokojuje nervy. Môže sa prijímať ako horúci čaj, vo forme kapsúl, alebo extraktu z mučenky v koncentrovanej forme na dávkovanie.

Kocúrnik je neuveriteľne chutný horúci čaj. Stačí piť šálku horúceho čaju kocúrnika pred spaním a väčšina ľudí sa ihneď upokojí. Používa sa na liečbu úzkosti, nespavosti a nervozity. Sedatívny účinok môže tiež pomôcť zmierniť migrénu.

Spomínané bylinky majú upokojujúci a občas aj sedatívny účinok. Mnohé sa vyžívajú aj vo farmaceutickom priemysle alebo v alternatívnej medicíne. Ak si nie ste istí, ktorú máte vyskúšať, opýtajte sa lekárnika. On vám zaručene poradí.

Držím palce

33kacora33
23. feb 2014

@adkasmolka moja dcerka to robí uz dlhodobo... odporucili nam psychologa... 31.3. ideme... ozvem sa ked nam nieco dr povie 🙂

bosoriak
23. feb 2014

@adkasmolka Skus si vyhladat v googli "nocny des" aj tu je o tom tema. V skratke - moze to byt len znak vyvijajuceho sa mozgu a casom to ustupi, moze to byt aj cosi vaznejsie.

albao
23. feb 2014

@adkasmolka mali sme, ale krátkodobo. Nám pomohlo Magne b6 v ampulkách, dávam pokiaľ mala ťažký deň, cez deň nespala a pod. ALe pokiaľ nebola žiadna zmena, asi to bude tým vývojom mozgu ... Inak ešte si niekto chváli homeopatikum Sedalia 😉 Držím palce, viem aké je to desivé a náročné

lela001
23. feb 2014

Suhlasim s bosoriak. Aj nas maly mal nedavno takyto stav. Tiez kopal, krical a nevedeli sme ho za 45 min. utisit. Boli sme na detskej neurologii, eeg mal v poriadku, vraj to bol nocny des. A este jedna rada, mozno ma na to vplyv aj ak videl nieco v telke, pripadne, aj z nejakej rozpravky, ale dovod moze byt aj nedostatok spanku a tzv. excitacia, teda, ak mal vela nejakych zazitkov, nemusel to psychicky dobre spracovat.

adkasmolka
autor
24. feb 2014

barnica @ 33kacora33 @ bosoriak @ albao @ lela001 Dakujem za rady. Vcera som mu spravila caj na spanie, aj dala homeo sirup, co sa dava detom na upokojenie a na nocne desy. No tuto noc mal "stavy" 2x, ale bol to teda riadne. Na neurologii sme boli davnejsie, ma vsetko Ok. Pytala som sa aj v jaslickach, ze tam k nicomu nedoslo, ale tieto stavy mavaju 3 rocne deti a mali aj chlapceka co ho takto boleli v noci nozicky, ze tiez kopcoval. Tak mu skusim dat na noc aj od bolesti nieco. Este nam zabralo v noci, ze som mu pustila take jemne uspavanky.

lela001
25. feb 2014

adkasmolka,este mi napadlo, ze nam neurologicka radila umyt tvaricku chladnejsou vodou, ale nesprchovat! Lebo dieta nie je celkom prebrate z nejakej fazy spanku. Inak o nocnom dese je aj kniha Kazde dieta sa vie naucit spat. Mam ju v pdf, ak by si chcela,poslem ti ju na mail. Vela sil a pokojnych noci 😀