Neznesiteľné dieťa
Baby má prosím niekto skúsenosť? Mám druhé dieťa , syna, ja neviem ako sa vyjadriť ale je neznesiteľný , nič sa mu nepáči ,nič mu nevyhovuje...je sneh ,zle je ,more?zle je...mrnci pri prechádzke ,niekam s ním ísť to je strata nervov , sme doma tak len ničí nevie sa hrať sám , stále kričí , nerozpráva ešte.bude mať 3roky , nespava poriadne ..mám pocit že ja nič zo života nemám pri ňom,nemá mi kto pomôcť , muž v práci stále ..
Milujem ako nespokojna matka hned vsetko zvaluje na nejaku tu diagnozu a pritom dietatu nic ci uz po zdravotnej alebo dusevnej stranke proste nie je
@tafita moje deti nikdy nie sú samé, prvé má 5rokov a ešte nezaspavala sama!!!obe spia so mnou , na prázdninách nikdy neboli bez nás , v živote nikdy sme ich neodlozili...vždy je s nimi jeden z nás , väčšinou teda ja pretože manžel pracuje, pokiaľ som na nechtoch alebo podobné vtedy keď je manzel doma...raz sme nechali deti babke a maly to psichucky nedal odvtedy to nerobime
Moja dcera tiez nevydrzi sekundu na mieste, stale nieco vymysla, robi neporiadom, upratat to vobec... sama sa zahra tak 2x do tyzdna na 15 minut. Inak je stale pri nas, jeduje, nepocuva, frfle na vsetko a vsetkych. Ma 3,5roka.
Ale nemyslim si ze ma nejaku poruchu. Je druha, vytuzena a proste rozmaznana.
Preto ohybaj ma mamko pokiaľ som ja Janko...
Teraz mame tretie dietatko a dam si velky pozor ako od zaciatku budem pristupovat k vychove. Inak 1.dcera je topka, poslusna, vychovana, vyborne sa uci.
@scorpionflower1 onn je taký od narodenia , on už v pôrodnici viacej bol hore ako spinkal , bola som pár hodín po cisárskom keď som musela fungovať kvôli nemu lebo tak plakal strašné že u sestriciek ho nebolo možné nechať ..zostalo mu to...
@lennaa ja nie som nespokojná matka!!! A nechcem mu dať žiadnu nálepku ani nič podobné , píšem že je v kuse nespokojný , nič sa mu nepáči , na dovolenke pri každom !!!jedle sa búchal o zem , kričí stále , v noci (spí so mnou) mi v kuse ubližuje lebo ma škriabe, stále sa musí chytať , a používa silu,on nedrží za ruku od ma škriabe ,keď ho upozorním že ma to bolí je schopný sa náschval z postele hodiť, v spánku, je hyperaktivny , nepotrebuje spať ...prepáč ak ti pripadám nespokojná , ale hľadám možno spôsob ako s ním vyjsť..pretože už som kvôli nemu skoro 3roky nespala ..od pôrodnice mi nedal vydýchnuť.
Ahoj..určite chod na vyšetrenie..ja som nedávno bola so synom,odporučili mi to zo školy, tak som zvedava co zistia..ale presne všetky tieto otázky mi kládla lekarka,čo ty popisujes..ci mal sklony k ublizovaniu sebe alebo iným, či kričí..ci sa hadze o zem..môj mal také obdobie,pripisovala som to obdobiu vzdoru,po 4 roku sa aj rozrozpraval a bolo to vsetko oveľa lepšie..v skolke bol už ok, išiel až keď mal 4(vedela som ze zbytocne ho budem davat skor). Teraz je sikovny, dá sa s nim pracovat(ma čerstvých 7 rokov), len v skole si ťažko zvykal,preto mi odporučili vyšetrenie..ale učí sa rád,a myslim ze už aj ta adaptácia na školu je na dobrej ceste..tak uvidím co bude dalej
Ale to aj moja bola taka. Aj moji synovci. V porodnici to bol s nou horor a potom ten prvy rok bol cely strasne tazky, ona stale plakala, 10krat za noc hore. Ja by som nepocuvala moc co ti tu na MK vravia, tu nie su odbornici, ak sa ti to nezda normalne, zajdi za psychologom, ja by som kludne isla, nech si kazdy vravi, co chce. Ale na diagnostiku Aspergra je on este maly, to ti s istotou urcite nepovedia, ci ho ma. Okrem toho deti s Aspergrom nemavaju oneskoreny vyvin reči, prave naopak, rozpravaju velmi skoro. Ja mam aspergra v blizkej rodine, takze viem ako to vyzera (ale nechcem sa pasovat do roly odbornika, lebo ja mam len jeden, ci dva priklady, to je mala vzorka). Keby bol autista, podla mna, by si to uz vedela davnejsie a ADHD neviem, s tym mam skusenosti u starsich deciek, pri malych neviem ako to vyzera. Mozno je len hypersenzitivna povaha, je citlivy na zmyslove podnety, treba mu viac oddychovat a ist nanho s kludom. Podla mna, je aj moja dcera hypersenzitivna, je velmi citliva na pretazenie, najhorsia je, ked je nevyspata a u nas take, ze velke navstevy alebo vela dennych aktivit nehrozilo, lebo bola strasne ukricana.
Hlavne ja som sa poucila ze ak dve matky hovoria ze "moje dieta vkuse reve a vystraja" tak nie vzdy je to to iste. Ja som sa napocuvala medzi riadkami aj priamo. Vraj co som.cakala ze vsetky deti revu, ze sa detom treba venovat, ze ked nieco nechce robit ze ho to mam naucit atd. Samozrejme teraz viem ze som to vsetko robila tak o 350% viac a doslednejsie nez ti co mi davali rady a napriek tomu moje dieta pristo nereagovalo po 185ty krat tak ako ine dieta ze to konecne pochopi. Moje nepochopilo ani po 1500ty krat. Ked som videla ako tie ine deti "vystrajaju" a za co dostali po riti aako na to reagovali tak som uz vnutri vedela ze toto moje decko asi nebude uplne bezne rozmaznane dieta. To uz ta matka tak nejak citi ze toto je nieco ine nez nevychovane dieta. Preto je dobre ked o tom vie a zbytocne seba aj jeho netrapi beznymi vychovnymi metodami ktore nefunguju ale naucia sa fungovat inak. Sanozrejme vzdy je ta sanca ze je to prosto len obdobie a ja ti prajem aby to tak bolo. Ale aj to obdobie treba vzdravi prezit a k tomu ti mozu rady odbornika pomoct aj pri beznom dietati. Hlavne ak uz to tak citis ze uz ozaj mate toho dost
@scorpionflower1 ale ja NIKDE nepíšem, že to čo som napísala platí na 100% na každé dieťa
Ďakujem za pochopenie
@pribinak
citujem z prvej strany
pribinak
•
11. dec 2021
Nemusí mat vôbec žiadnu diagnozu, proste nespla predstavy rodičov, je náročný, veľa vyžaduje, ….proste veľmi únavne pre rodičov
Nechápem prečo každému dieťaťu ktoré nie je podľa šablóny tu hneď odborníčky buchnú autizmus
pisala si, "každému dieťaťu ", a teraz pises, ze "ale ja NIKDE nepíšem, že to čo som napísala platí na 100% na každé dieťa"
naozaj, nesir tu taku nenavist, kazi to moralku, a forum sa zahlti spamom.
Ahoj ak sa to tebe zda cudne, daj ho na jeden den do skolky a ucitelky ti hned povedia ci je ok, a len sidlo, alebo ma diagnozu. Oni to vidia hned, aj ked rodicia ich nepocuvaju.
A mozes mat aj Aspergera. Kamoskin brat ho ma. Tiez to s nim nezvladali pokial nevedeli diagnozu. A nenechaj sa odbit, tym ze je maly. Chod za tym a chci zistit co mu je. Cim skor sa vam podari najst komunikaciu akej rozumie tym lepsie pre vas.
Dnes som si spomenula na autorku a tuto diskusiu. Boli sme so synom na odberoch a cakame v rade. Kusok od nas bezi chlapcek 1.5r? V kombinezke a velkych topankach si nevsimne ze je tam vyvysene a spadne. Ale nic sa mu nestane ako je nabaleny a ma rukavice. Ale zacne jacat na lesy. Vresti uplne na plne usta. Ale vresti prisaham 20 minut v kuse. Ani za nic ho utisit 😅 A moj syn "to je strasne, ze takto place. Ved mu nic nie je a takto krici. Uz ma bolia z neho usi". Vtip je, ze syn takto vrieskaaaaaaaal od narodenia az do 5 rokov? Pre vsetko vrieskal. Bol na nevydrzanie. Samozrejme si nic nepamata. Ako hlasou, ze ho bolia usi ma dostal 😂 Len som sa usmievala pod respiratorom. Som nemala to srdce mu povedat, ze to dieta je oproti nemu nic. Pretoze chlapecek po 20 minutach vrestat prestal 😀 co bola stale synova startovacia ciara 🤣🤣🤣
Je kardinalny rozdiel mat narocne dieta a dieta s diagnozou.Kto nezazil,myli si dojmy s pojmami a netusi o com rozprava.
Naco sa vyjadruju ludia,ktori s tym nemaju osobnu skusenost?Potlapkat sa po pleci,ze ja som to zvladla,pracne som vychovala dobre dieta a ty to nevies? To len mimo temy,ale naozaj nechapem,ako taka "rada" vie pomoct,ak si niekto radu prosi.
Autorka,suhlasim so zenami,ktore odporucaju psychologa,ktory sa ale naozaj vyzna.Ak vyluci diagnozu,budes vediet,ze len treba vydrzat a zlepsi sa to.Ak ma diagnozu,budes vediet ako s nim.pracovat a zlepsi sa to.
Ahoj, mam dvoch chlapcov. Neviem ci ti to pomoze, ale moj 2.5 rocny ked zacne revat tak reve 30min a neda sa ho utisit. V podstate je to jedno aky je dovod.. kvoli tomu, ze termix he cokoladovy a nie vanilkovy napr. To co ty ale popisujes sa mi nezda. Obe deti do 3 rokov rozpravali suvisle vety. K babkam chodia obaja na prazdniny. Aj do skolky chodia uz obaja. Mozno by som sa snazila ho trosku separovat... zapojit babky, jasle, vyspat by si sa mala.. inak mama riesi rev ked je vyspata a inak ak si uz 3roky suvisle nespala. Moje prve dieta bolo narocne ale iba tym, ze som nevedela ako na nho. Ono je naozaj dolezite si povedat ze som mama a mam pravo na oddych. Lebo takto sa sice obetujes na 200percent ale nic z toho materstva nemas, iba nervy. Zelam vsetko dobre, aby ste nasli spolocnu cestu.
Ahoj. Skus s nim popracovat na jemnej motorike. Ide to ruka v ruke s "rozpravanim". Podla vsetkeho ma maly uz dostatocne vyvinutu tzv. vnutornu rec, ale nevie sa vyjadrit slovami a to ho moze "frustrovat" ..pretoze mu v podstate nerozumies, nevies co chce.. a potom je nervivy a so vsetkym nespokojny. Chcel by povedat, co chce/nechce, ze sa mu mozno nieco paci/nepaci, len to este nedokaze.. Nemusi to hned byt "diagnoza". Kazdy maly cloviecik je jedinecna osobnost, tak tu neporovnavajme ake su ine deti a ake diagnozy maju.. velmi vela robi aj "sposob, akym komunikujeme s dietatom.. ale o tom by sa dali pisat litanie... je teraz velmi vela kurzov o vnimavej vychove, mozno skus ist aj tymto smerom, ak mas na to samozrejme priestor a cas ♥️
A este jedna taka "odvazna veta"
"Deti su nase zrkadlo." Viem, ze to nie je jednoduche s 2 detmi, ale skus byt pokojna, chapava. Deticky veeeelmi vela citia a tahaju prave z rodicov...
Možno je nervózny z vás 🙂
@denda007 ako to myslíš?
Myslím to tak, že vidím na svojom dieťati keď som nervózna a podráždená, tak aj ono je zo mňa nervózne. Akoby som to prenášala na neho.
A vy možno ak ste unavená a nervózna tak si ani neuvedomujete. Dieťa je naše zrkadlo
@pribinak "Ale pre mnohych rodičov je jednoduchšie ak má dieťa nálepku - diagnozu a oni sú v tom vlastne nečinne (toto nepíšem smerom k autorke)" tak preco mas potrebu sem pisat toto? Autorka sem pise s nejakym konkretnym problemom, mozno jej chlapcovi treba psychologicku pomoc a ty tu napises dlhy prispevok o nalepkovani diagnozami, lebo tvojmu dietatu nejaki ludia pripisovali nejake diagnozy a ono ich nemalo. Z tvojej strany je to ciste neopodstatnene zovseobecnovanie, "lebo vsak ja som take zazila..." Ziadne nalepkovanie diagnozami neexistuje. Existuju len slabi psychologovia alebo lenivi rodicia...Urcenie diagnozy profesionalom je uplne v poriadku.
@scorpionflower1 súhlasím s poslednou vetou, zvyšok som nepochopila, nevadí
@scorpionflower1 Pekne a zrozumitelne napisane 👌

@weggie ja som neodporúčala bitku. To bol SARKAZMUS, ženy! Keďže vyššie som písala, že mám dieťa s diagnózou, tak som brala, že to bude zrejmé.